Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2014Το παρακάτω κείμενο είναι άσχετο με τις Κυκλάδες και τη Πάρο, έχει όμως τεράστιο ενδιαφέρον, καθώς δείχνει τι μπορεί να καταφέρει η συντονισμένη κινητοποίηση του Δήμου, στη περίπτωση μας ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης, μαζί με τον διωκόμενο υπάλληλο του. Μάθημα για όλους …..

Πανηγυρική αθώωση του Μίλτου Ευσταθιάδη

Ο Μίλτος εργάζεται πάνω από 25 χρόνια στο δήμο Ελληνικού (τώρα Ελληνικού – Αργυρούπολης). Το 2007, όταν ο δήμος και οι πολίτες άνοιξαν την πρόσβαση στην πλαζ του Αγ Κοσμά αφαιρώντας τα κάγκελα, η υπηρεσία ανέθεσε στο Μίλτο καθήκοντα φύλακα της παραλίας. Ο Μίλτος υπηρέτησε με συνέπεια στα καθήκοντα που του ανατέθηκαν.

Από τότε είναι στόχος επιθέσεων από την εταιρία και τους ανθρώπους της. Με δεκάδες μηνύσεις για πιθανά και απίθανα αδικήματα. Μια απ’ αυτές για τη δήθεν κλοπή μιας κάμερας ασφαλείας.

Ο Μίλτος δικάστηκε ερήμην, είχε την ατυχία να αλλάξει διεύθυνση και να μην πληροφορηθεί ότι δικάζεται. Μόλις το μαθαίνει κάνει έφεση. Δικάζεται χωρίς την παρουσία του υποτιθέμενου μάρτυρα που τον κατονόμασε σαν κλέφτη και καταδικάζεται σε 6 μήνες με αναστολή.

Ο μηνυτής του επιμένει, μηνύει το Δήμαρχο γιατί δεν έσπευσε να τον βγάλει σε αργία. Η ποινή των 6 μηνών με αναστολή, μετατρέπεται σε ατιμωτική αργία για το Μίλτο που καταφεύγει στον Άρειο Πάγο. Δικαιώνεται και η υπόθεση επιστρέφει στο Εφετείο.

Σήμερα 30/1/14 ο Μίλτος δικαιώθηκε καθώς το Εφετείο τον κήρυξε πανηγυρικά αθώο.

Αύριο θα επιστρέψει στην υπηρεσία του ενώ ο Γολγοθάς των μηνύσεων και των δικών θα συνεχιστεί. Για λίγο ακόμη.

Ποιος αλήθεια θα επιστρέψει στο Μίλτο δεκατρείς μήνες αγωνίας και αργίας που του επέβαλαν οι μνημονιακοί νόμοι; Η ανατροπή είναι κοντά! Ας βάλουμε όλοι ένα χέρι να την επιταχύνουμε. Για να μη ζήσουν άλλοι εργαζόμενοι την ταλαιπωρία του Μίλτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: