Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2014

Ανεμογεννητριών συνέχεια. Η μάχη άρχισε.
                                                                                                      Πηγή: www.xanemo.blogspot.com

Συνήλθε χθες,  Πέμπτη 23 Ιανουαρίου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του δήμου Τήνου, η επιτροπή που συνέστησε ο δήμος για το θέμα των ανεμογεννητριών. Παρουσία του Δημάρχου Παν. Κροντηρά  και των δημοτικών συμβούλων Γ.  Σανταμούρη, Μ. Άσπρου και  Φ. Οριάνου που δεν ήταν μέλη της επιτροπής,  μέλη της Ένωσης πολιτών και της Δράσης πολιτών, εκπροσώπων συλλόγων που είχαν ενημερωθεί (μελισσοκομικός, κυνηγών), μελών του ΣΥΡΙΖΑ Τήνου και άλλων.
Έγινε ενημέρωση από τον πρόεδρο της επιτροπής δημ. Συμβ. Νικηφόρο Δελλασούδα σχετικά και από τον δήμαρχο για τις επαφές του με τους άλλους δημάρχους. Άνδρου Πάρου  και Νάξου.
Ο δήμαρχος είπε ότι θα συγκαλέσει δημοτικό συμβούλιο, άμεσα, Δευτέρα ή Τρίτη, όπου θα εισηγηθεί να εμμείνουν στην προηγούμενη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και να γίνει προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας με ειδικό στο περιβαλλοντικό δίκαιο δικηγόρο, κατά της συγκεκριμένης απόφασης,  είτε σε συνεργασία με τους άλλους δήμους, είτε μόνο ο δήμος Τήνου αν οι άλλοι δεν συμφωνούν. Ενημέρωσε ότι στις επαφές με τους άλλους δημάρχους μόνο ο δήμαρχος Νάξου έχει αντιρρήσεις. Έγινε ανταλλαγή απόψεων, ο δήμαρχος εστίασε στο χωροταξικό στο οποίο θα στηριχθεί η προσφυγή και οι  υπόλοιποι βάλανε εκτός του χωροταξικού να μπει και θέμα σκοπιμότητας μιας τέτοιας επένδυσης που δεν θα φέρει κανένα όφελος για το νησί. Ακόμα ετέθη το θέμα της ενημέρωσης  του κόσμου σχετικά με τις εγκαταστάσεις Β.ΑΠΕ και την αναγκαιότητα  να στηρίξουν ή να συνυπογράψουν  την προσφυγή του δήμου, μαζικά, όσο το δυνατό περισσότεροι φορείς της Τήνου και των νησιών. Ενώσεις πολιτών, παραγωγικοί φορείς, επαγγελματικοί σύλλογοι, πολιτιστικοί σύλλογοι, οι πάντες.

Η μάχη μόλις άρχισε. Στο χέρι όλων των Τηνιακών και των άλλων κατοίκων των νησιών μας είναι η επιτυχής έκβασή της. Έχουμε ως προηγούμενο το εκπληκτικό αποτέλεσμα με τους πυλώνες. Θα είναι πολύ πιο  δύσκολη γιατί τα συμφέροντα των μεγαλοκαρχαριών της ενέργειας δεν έχουν ούτε ηθική ούτε όριο. Ας μην τους αφήσουμε να κερδοσκοπούν καταπατώντας μας. Δεν υπάρχουν σχόλια: