Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΘΙΑΣΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ



theateR«Η Ομοσπονδία Ερασιτεχνικού Θεάτρου με 36 μέλη – θεατρικές ομάδες από τους πέντε νομούς του Αιγαίου και σημαντική πολύχρονη πολιτιστική δραστηριότητα στα νησιά του Αιγαίου, με ομόφωνη απόφαση των μελών της
εκφράζει την αντίθεσή της
για την επικείμενη υποβάθμιση της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής και του ρόλου της, ειδικά στο τομέα των πολιτιστικών δραστηριοτήτων
Τα τελευταία χρόνια η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, μας εμπιστεύθηκε τη διοργάνωση δύο σημαντικών πολιτιστικών γεγονότων, της «Συνάντησης Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου», που μετά από είκοσι πέντε χρόνια συνεχούς παρουσίας έχει γίνει πλέον πολιτιστικός θεσμός, και του προγράμματος «Το Θέατρο ταξιδεύει στην άγονη γραμμή», με παραστάσεις στα μικρά νησιά της άγονης γραμμής, που ξεκίνησε πριν επτά χρόνια. Με αυτές τις δράσεις εκπληρώνουμε τον βασικό στόχο της ομοσπονδίας, που είναι η προαγωγή της πνευματικής καλλιέργειας των κατοίκων των νησιών μας και η διαφύλαξη της πολιτιστικής μας ταυτότητας.
Οι δράσεις αυτές είναι σημαντικές για την Ελληνική Περιφέρεια ιδιαίτερα τη Νησιωτική, καθώς ενισχύουν τους δεσμούς μεταξύ των νησιών και δίνουν ζωή στα νησιά που τις φιλοξενούν πέραν της τουριστικής περιόδου ενισχύοντας οικονομικά τις τοπικές κοινωνίες.
Πριν λίγες μέρες ολοκληρώθηκε με επιτυχία στη Σύρο η 25η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου από 10 έως 20 Οκτωβρίου με τη συμμετοχή 28 ερασιτεχνικών θιάσων και πολλές παράλληλες εκδηλώσεις, όπως συναυλίες, εκθέσεις, αφιερώματα και επιμορφωτικό πρόγραμμα. Στο δεκαήμερο της Συνάντησης επισκέφθηκαν τη Σύρο περισσότερα από 500 άτομα από 17 νησιά του Αιγαίου για να συμμετάσχουν σε αυτή τη μεγάλη γιορτή του πολιτισμού και έδωσαν ζωή στην πόλη.
Παρά τις επίμονες προσπάθειες που καταβάλαμε να ενισχυθούμε και από άλλους φορείς, όπως το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, τη Γενική Γραμματεία δια Βίου Μάθησης, την Περιφέρεια Β. Αιγαίου αλλά και από χορηγούς όπως ο ΟΠΑΠ, δεν βρήκαμε καμία ανταπόκριση. Αντίθετα για τη Γ.Γ. Αιγαίου & Ν.Π. η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου μαζί με την REGATA και του Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες ήταν μια από τις κύριες θεσμικές της δράσεις.
Υποβάθμιση της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου θα σημάνει όλες αυτές οι δράσεις, που ενεργοποιούν τις δημιουργικές δυνάμεις των νησιών, να μείνουν στον αέρα. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες που περνάει η χώρα μας. Το ζούμε καθημερινά στην προσωπική μας ζωή, αλλά δεν θέλουμε να δούμε τις προσπάθειες τόσων ανθρώπων, που στα απομονωμένα νησιά μας κρατούν τις σημαίες ψηλά να χάνονται.
Και η Γενική Γραμματεία Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, με το προσωπικό που την στελεχώνει, εξυπηρέτησε πάντα ουσιαστικά αυτούς τους στόχους.
Με τιμή
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Ε.Θ.Α.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΑΡΙΑ ΒΕΝΕΤΗ (Σάμος) Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΕΦΤΕΛΗΣ (Μυτιλήνη)
ΤΑ ΜΕΛΗ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΕΣΥΠΡΗΣ (Σύρος)
ΜΑΡΙΑ ΦΟΥΤΣΟΥ (Χίος)
ΔΙΟΝΥΣΙΑ ΚΑΣΙΟΥ (Κως)
ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΤΘΑΙΟΥ (Πάτμος)

ΑΝΔΡΙΑΝΗ ΣΤΕΦΑΝΟΥ (Σύρος)».

Πηγή: www.santonews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: