Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Ενημέρωση από ΚΕΠΠάρου για το Συντονιστικό Υγείας και την Οργάνωση του Δημοψηφίσματος για την Γενική Απεργία.(2)


•Συνεδρίασε χτες το Συντονιστικό των Φορέων της Πάρου για την Υγεία. Έγινε ενημέρωση για τις πρώτες πολύ πετυχημένες συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν στις Λεύκες και τη Μάρπησσα, καθώς και με τα Σωματεία και τους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΠ και του Δήμου. 

•Αποφασίστηκε οι συναντήσεις αυτές να συνεχιστούν σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες και με όλα τα εργασιακά σωματεία και επαγγελματικές ομάδες. Αποφασίστηκε επίσης να ζητηθεί από τα Δημοτικά Συμβούλια της Πάρου και της Αντιπάρου να εκδώσουν σχετικά ψηφίσματα στήριξης του Δημοψηφίσματος και της προτεινόμενης Απεργίας.   

•Συζητήθηκαν οργανωτικά θέματα και έγινε μια πρώτη συζήτηση για τη στάση του Εμπορικού Συλλόγου, και του Δελτίου Τύπου που εξέδωσε με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, που ουσιαστικά τορπιλίζει τις Κινητοποιήσεις. Αποφασίστηκε το θέμα να συζητηθεί αναλυτικά στη συνάντηση της επόμενης βδομάδας, καθώς στη χτεσινή συνεδρίαση, αυτός απουσίαζε.

• Πιστεύουμε ότι ενέργειες σαν αυτές, που διάλεξε ο Εμπορικός Σύλλογος, το μοναδικό που πετυχαίνουν είναι να προσπαθούν να διασπάσουν το μέχρι σήμερα αρραγές μέτωπο του Παριανού Λαού. Το ερώτημα που μπαίνει είναι : Γιατί τώρα και ποιες σκοπιμότητες κρύβονται από πίσω. Τα θέματα της Υγείας δεν προσφέρονται για πολιτική ή/και συντεχνιακή εκμετάλλευση. Ο σύλλογος αποφάσισε να χτυπήσει το Κίνημα γα την διεκδίκηση αξιοπρεπούς Δημόσιας και Δωρεάν Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης. Η στάση του αυτή θα κριθεί από την Παριανή Κοινωνία και καθένας θα βγάλει τα συμπεράσματα του, που σίγουρα δεν θα είναι και πολύ κολακευτικά για τη στάση του συγκεκριμένου συλλόγου.  
###

Δεν υπάρχουν σχόλια: