Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2013

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ : ΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥΧτές Πέμπτη 24 Οκτώβρη οι Δυνάμεις Καταστολής του Σαμαρά, Αστυνομία, Εισαγγελέας και ΕΟΦ,  έκαναν επιδρομή στο ΜΚΙΕ- Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού και στα γραφεία των Γιατρών του Κόσμου. Δικαιολογία, ανώνυμη καταγγελία στην ΓΑΔΑ για  «διακίνηση ναρκωτικών».
Εμείς που ξέρουμε πολύ καλά, από τις αλλεπάλληλες επισκέψεις κλιμακίων γιατρών και των 2 κοινωνικών φορέων στη Πάρο, το τεράστιο Ανθρωπιστικό Έργο που προσφέρουν, θεωρούμε ότι η «προσχηματική» αυτή επέμβαση, έχει σαν μόνο στόχο το κτύπημα του Κινήματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης που αυτές, και όχι μόνον, υπηρετούν.  
Η επιχείρηση αυτή βέβαια κατέληξε σε ΦΙΑΣΚΟ, καθώς όπως ήταν φυσικό, δεν βρέθηκε καμιά «διακίνηση» ναρκωτικών. Έμεινε μονάχα η διαπόμπευση των φορέων και η Γκεμπελικής έμπνευσης κινητοποίηση, ενάντια σε όσους αμφισβητούν στη πράξη τη καταστροφική κυβερνητική πολιτική στο τομέα της Υγείας και της Περίθαλψης.  
Καταγγέλλουμε αυτές τις φασιστικής έμπνευσης πραχτικές και συμπαραστεκόμαστε στους Κοινωνικούς Φορείς και το έργο που προσφέρουν.  
#

Αναδημοσιεύουμε την σχετική ανακοίνωση του Κινήματος «Αλληλεγγύη για Όλους».
Με πρόσχημα της διακίνησης παράνομων ναρκωτικών ουσιών -μετά από ανώνυμη καταγγελία στο τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της ΓΑΔΑ- άνδρες της ασφάλειας με πολιτικά, κλιμάκιο του ΕΟΦ με παρουσία δικαστικού λειτουργού έκαναν έλεγχο στο χώρο του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού.
Την ώρα που η δημόσια υγεία υποβαθμίζεται, η κυβέρνηση στοχοποιεί συλλογικές και αυτοοργανωμένες προσπάθειες πολιτών, ακριβώς γιατί αποτελούν ορατή, πια, απειλή για τις πολιτικές της. 

Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού, όπως και όλα τα Κοινωνικά Ιατρεία που ανθίζουν σε όλη την Ελλάδα χαρακτηρίζονται παράνομα. Τα Κοινωνικά Ιατρεία όμως, ακριβώς γιατί αντιστέκονται με έμπρακτο τρόπο στους άθλιους μνημονιακούς νόμους, νομιμοποιούνται από την κοινωνία. Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού, όπως και όλα τα Κοινωνικά Ιατρεία δημιουργούν μέσα από την τεράστια αυταπάρνηση αλλά και το πάθος των εθελοντών όλων των ειδικοτήτων, το απαιτούμενο δίχτυ κοινωνικής προστασίας που τόσο έχει ανάγκη η κοινωνία μας. Όταν η κυβέρνηση ζητά 25 ευρώ από κάθε ασθενή, τα κοινωνικά ιατρεία δέχονται δωρεάν περιστατικά. Όταν η κυβέρνηση κλείνει το ένα νοσοκομείο μετά το άλλο, τα κοινωνικά ιατρεία ιδρύονται το ένα μετά το άλλο από εθελοντές.


Η στοχοποίηση του ΜΚΙΕ αποτελεί στοχοποίηση όλων των δομών κοινωνικής αλληλεγγύης και αυτοοργάνωσης.
Η επίθεση δεν θα περάσει. Όσο φοβούνται και επιτίθενται στις δομές  αλληλεγγύης τόσο αυτές θα δυναμώνουν
. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: