Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Αυτοί είναι οι δημοφιλέστεροι της Βουλής

ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος βρίσκεται στην πρώτη θέση με ποσοστό 29,6%

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα στοιχεία που προκύπτουν από τις εξαμηνιαίες τάσεις τηςΜRB για την εικόνα των πολιτικών προσώπων.
Ως προς την εικόνα των πολιτών για συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος βρίσκεται στην πρώτη θέση με ποσοστό 29,6% και δεύτερη η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη με 28,4%. Ακολουθούν ο υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος με 21,8%  και η υπουργός Τουρισμου, Όλγα Κεφαλογιάννη με 21,1%.
  Στην πρώτη πεντάδα βρίσκεται και η Σοφία Σακοράφα με 19,5%, ενώ στην κατάταξη ακολουθούν ο υπουργός Πολιτισμού, Πάνος Παναγιωτόπουλος με 17,9% και η βουλευτής Ζωή Κωνσταντοπούλου με 17,5%.
Το ίδιο ακριβώς ποσοστό θετικής γνώμης από τους πολίτες συγκεντρώνει και ο Αλέξης Μητρόπουλος, ενώ στο 17% βρίσκεται ο Γιάννης Δραγασάκης. Την δέκατη θέση καταλαμβάνει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, με 16,8%. 
 Η εν λόγω μέτρηση αφορά στον Ιούνιο του 2013 και συγκριτικά  με τα στοιχεία του Δεκεμβρίου του 2013 προκύπτει ότι τα ποσοστά του του Μανώλη Γλέζου ανέβηκαν τους τελευταίους μήνες καθώς το Δεκέμβριο βρίσκονταν στην τρίτη θέση, πτώση παρουσίασαν τα ποσοστά της Λιάνας Κανέλλη, ενώ ο Δημήτρης Αβραμόπουλος διατηρήθηκε σε ίδια ποσοστά.
Σε άλλο ερώτημα οι πολίτες αξιολογούν συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας. Πρώτος στις θετικές κρίσεις των πολιτών είναι με διαφορά ο Δημήτρης Αβραμόπουλος με 21,8% και ακολουθεί η Όλγα Κεφαλογιάννη με 21,1%. Ακολουθούν ο Πάνος Παναγιωτόπουλος με 17,9% και ο Νίκος Δένδιας με 16,8%, ο Νικήτας Κακλάμανης με 16,7%,Γιάννης Ιωαννίδης με 16,6% , η Ντόρα Μπακογιάννη με 15,7%, ο Κωστής Χατζηδάκης με 15,5 % ο Άρης Σπηλιωτόπουλος με 14,9% και οι Γεράσιμος Γιακουμάτος και Κυριάκος Μητσοτάκηςμε 14,7%.
Οι ερωτηθέντες αξιολογούν στη συνέχεια και πολιτικούς από τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ. Την καλύτερη εικόνα έχει ο Μανώλης Γλέζος με ποσοστό 29,6%, ενώ ακολουθεί η Σοφία Σακοράφα με 19,5%. Υψηλά ποσοστά συγκεντρώνουν και ο Αλέξης Μητρόπουλος και ο Γιάννης Δραγασάκης. Στο 16,4% βρίσκεται ο Δημήτρης Παπαδημούλης και η Ρένα Δούρου στο 16,3%.

Δεν υπάρχουν σχόλια: