Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Οι σωτήρες

Eλληνες, μπορείτε να αισθάνεστε ασφαλείς. Οι σωτήρες είναι εδώ, ενωμένοι, δυνατοί, αποφασισμένοι. Ματώνουν για το καλό σας.
Θυσίασαν τα μικρά που τους χωρίζουν, διόρθωσαν το εκλογικό αποτέλεσμα, απέφυγαν τυχόν άλλο λάθος ξορκίζοντας νέες εκλογές και πορεύονται δημοκρατικά για τη σωτηρία μας.
  Ως πρόβατον επί σφαγήν, ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, που τόσο πικράναμε με την ψήφο μας πριν από ένα χρόνο, γίνεται χαλί για μας. 
 Δέχτηκε να επιστρέψει στην κυβέρνηση ως αντιπρόεδρός της και υπουργός Εξωτερικών. 
Αυτό και αν είναι θυσία. 

Δίπλα του στέκονται τα άξια στελέχη του κόμματός του που σύρθηκαν σε άλλες υπουργικές καρέκλες για να ολοκληρώσουν τη δουλειά μαζί με τον Αδωνι, τον Δένδια, τον Στουρνάρα. Ακόμη και η Φώφη ντύθηκε στο χακί και ας ξιφουλκούσε λίγα εικοσιτετράωρα πριν κατά του Σαμαρά.
 Και όλα αυτά όχι για τις καρέκλες, αλλά γιατί μας έχουν στην καρδιά τους, γιατί είναι άνθρωποι του καθήκοντος. 

 Οι παλιότεροι ίσως να θυμούνται τον λυράρη του Βασίλη Χριστοδούλου στην πρώτη σελίδα της «Βραδυνής», μετά το δημοψήφισμα της χούντας, να σχολιάζει με τη μαντινάδα του το εκλογικό αποτέλεσμα. 
«Μαθές δεν εματάγινε τέτοιο κουτί ρημάδι, να ρίχνεις όχι το πρωί να βγαίνει ναι το βράδυ». 
 Κάθε ομοιότητα με εκείνη την εποχή είναι τυχαία. Αλλοι σωτήρες εκείνοι, άλλοι οι σημερινοί. 
Τότε δεν υπήρχε Βουλή. Σήμερα έχουμε και ας κυβερνούν με προεδρικά διατάγματα. Και ας απαξιώνει ο κ. Στουρνάρας να απαντήσει σε ερωτήσεις που του θέτει αρχηγός κόμματος. 
Τότε η τηλεόραση είχε την πουλάδα της χούντας, παρουσίαζε τον «Αγνωστο πόλεμο» και στις ειδήσεις έδειχναν τον Παττακό να κόβει κορδέλες. Σήμερα η τηλεόραση έχει μαύρο. Και τα εγκαίνια προβάλλονται από τα ιδιωτικά κανάλια. 
 Τότε έχτιζαν όπου ήθελαν, ενώ σήμερα, στον βωμό της ανάπτυξης, θα χτίζουν οι Κινέζοι μέσα στη θάλασσα. 
Οχι, δεν έχουμε χούντα. Σήμερα οι νόμοι εφαρμόζονται και κανείς δεν κρατείται χωρίς δίκη πέραν του προβλεπόμενου από τους νόμους χρόνου. 
Ή μήπως διαφωνείτε;

Κ.Μ. "Εφημερίδα των Συντακτών"

Δεν υπάρχουν σχόλια: