Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Γράμμα στον παλιό μου καθοδηγητή

"Κύριε σύμβουλε, για να το ξεκαθαρίζουμε μια και η ελληνική γλώσσα δίνει απεριόριστα αυτή τη δυνατότητα.

Η Αριστερά για την πατρίδα, όπως ίσως θυμάστε κι εσείς, από την αρχική σας πολιτικής προέλευση, έχει δώσει ποτάμια αίματος όχι «μόνο για Ελληνες» αλλά για μια ελεύθερη Ελλάδα και μια δημοκρατική χώρα. Οσο για τις εποχές που προλάβαμε να ζήσουμε, η Αριστερά μόνη της σχεδόν στάθηκε απέναντι στη χούντα, χωρίς μισόλογα, με λάθη ίσως, αλλά χωρίς μισόλογα.

Οταν η χούντα, με τη συνεργασία μυστικών ξένων υπηρεσιών και κρατών, λεηλατούσε πέρα από τις ζωές, τον πλούτο της χώρας και τον παρέδιδε σε επιχειρηματίες και εφοπλιστές, υποστηρικτές του καθεστώτος, όταν έβαζε πρώτη αυτή πόδι στα δάση της πατρίδας με τις βίλες και τα ρουσφέτια στους επικεφαλής της, όταν υπεξαιρούσε ακόμα και τα χρήματα για την αγορά αμυντικών όπλων ή αγόραζε σάπια κρέατα για τις ένοπλες δυνάμεις, όταν αποκαθιστούσε την προδοσία των δωσιλόγων και των Χιτών που συνεργάστηκαν με τους Ναζί για να αποτρέψει τον «κομμουνιστικό κίνδυνο» κι όταν απαγόρευε την παραμικρή διεκδίκηση μιας καλύτερης ζωής σε εκείνους που υπέφεραν, η Αριστερά έτρωγε το ξύλο, τα βασανιστήρια και τις εξορίες για να τα πούμε εν… τάχει.

Οταν η χούντα ξεπουλούσε την Κύπρο για να εμπεδώσει κι εκεί το καθεστώς της, επιχειρώντας να δολοφονονήσει τον Μακάριο, η Αριστερά ούρλιαζε. Οταν ο τουρκικός στρατός μπήκε στην Κύπρο, μετά το χουντικό πραξικόπημα, η Αριστερά βγήκε στους δρόμους μαζί με όλο τον υπόλοιπο κόσμο.

Αυτά τα ολίγα για τα παλιά.

Αργότερα, όλοι, δεξιοί κι αριστεροί και κεντρώοι δοκίμασαν να περπατήσουν σε μια νέα κατάσταση. Ξανά όμως στήθηκαν τα εμπόδια της πατριδοκαπηλίας, ξανά οι ισχυροί δεσμοί της χούντας της Δεξιάς και του παρακράτους δεν επέτρεψαν τότε την κάθαρση. Ξανά στήθηκαν οι χοροί των λεηλασιών και της σπατάλης και κυρίως της μίζας. Μεγάλωσε απλά η πίτα. Η Ακροδεξιά δεν έπαψε ποτέ να κάνει έστω και στοιχειωδώς αλλά πάντως αισθητή την παρουσία της.

Οταν λοιπόν βρήκε την ευκαιρία, «ξεπετάχτηκε», χάρη και στις δικές σας ενέργειες, μαζί με τις εθνικιστικές κορώνες: για τους Τούρκους που καίγανε τα δάση, για τα συλλαλητήρια για το Μακεδονικό, για το φλερτ με τους φανατικούς θρησκόληπτους που μισούν την επιστήμη, για την απόλυτη προπαγάνδα των ΜΜΕ που ταύτιζε και ταυτίζει τη λέξη τρομοκρατία με την Αριστερά, για την εγκληματικότητα που τάχα προκάλεσαν μόνοι οι μετανάστες, για το ξύλο στις διαδηλώσεις, για την αποθράσυνση των πραιτόρων της ΕΛΑΣ, για τη στοχοποίηση των Εξαρχείων και των νέων που «διέφεραν», για τους αγανακτισμένους πολίτες που μεταμορφώθηκαν σε Χρυσαυγίτες και για όλα τα άλλα, ων ουκ έστι αριθμός.

Οταν δε τα πράγμα τα έφτασαν στη σημερινή κρίση, όπου οι υπερασπιστές του έθνους έχωσαν το χέρι στις τσέπες της πατρίδας και τη λεηλάτησαν, η Αριστερά πρώτη σηκώθηκε από τον καναπέ. Αυτή η Αριστερά που «δεν επέτρεπε την έννοια πατρίδα» φωνάζει για την Ελλάδα! Να μην ξεπουληθούν τα ποτάμια της, που οι δικοί σας επιχειρηματικοί φίλοι λερώνουν με απόβλητα και ρύπους.

Να μην καούν τα δάση, μέσα στα οποία οι βίλες και οι δρόμοι των δικών σας κολλητών κατασκευάζονται, να μην ξεπουληθεί η ενέργεια που οι δικοί σας επιχειρηματικοί φίλοι διεκδικούν για τις τσέπες τους, να μην ξεπουληθούν τα λιμάνια που οι δικοί σας πολιτικοί αρχηγοί δίνουν μποναμά στους Κινέζους για να έχουν οι δικοί σας εφοπλιστές φτηνά κατασκευαστικά στην Άπω Ανατολή για πλοία με σημαίες ευκαιρίας. Εσάς βοηθάει η Χρυσή Αυγή που έχει πολλές επαφές και κολλητιλίκια με τους αφορολόγητους πλοιοκτήτες.

Η Χρυσή Αυγή σιγοντάρει τις επιστρατεύσεις, σιγοντάρει τις φωνές που ζητούν γιούρια στη Βουλή, σιγοντάρει τα ΜΜΕ που ζητάνε το κεφάλι των εκάστοτε απεργών (πλην των ταξιτζήδων ίσως), σιγοντάρει τις αθρόες στοιβαγμένες ζωές στα κρατητήρια, σιγοντάρει την απομάκρυνση από την ευρωπαϊκή ζώνη, ειρωνεύεται τις καταδικαστικές για την Ελλάδα ευρωπαϊκές αποφάσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα και το περιβάλλον.

Δεν αναρωτηθήκατε ποτέ κύριε σύμβουλε πώς είναι δυνατό να βρίσκονται στη φυλακή μόνο οι αντιεξουσιαστές και αριστεροί «τρομοκράτες» ενώ πάνω από 600 δολοφονικές επιθέσεις (μόνο μέσα στο 2012 και 2013) ακόμα και με νεκρούς μετανάστες δεν έχουν εξιχνιαστεί; Δεν αναρωτηθήκατε ποτέ πώς εξευτελίζει την πατρίδα μας το δίκαιο του αίματος, η πατριδοκαπηλία, η μισαλλοδοξία και ο ρατσισμός;

Φυσικά και τα γνωρίζετε όλα αυτά και φυσικά η αποστροφή σας για την Αριστερά θα έχει την ερμηνεία της σε διάφορες επιστήμες. Ομως την κάλυψη εγκλημάτων σε βάρος της πατρίδας αλλά και των πολιτών που ζούνε ηθελημένα ή άθελά τους εδώ, μία μόνο επιστήμη την ερμηνεύει και την χαρακτηρίζει πάντα μόνο με ένα τρόπο!

Με δυο λόγια: ενώ εμφανίζεστε ως σύγχρονος, σκεπτόμενος και εκσυγχρονιστής πολιτικός, χρησιμοποιείτε εναντίον της Αριστεράς το πιο παλιό, το πιο φθαρμένο και το πιο βρόμικο επιχείρημα, εκείνο που οδήγησε χιλιάδες αριστερούς στην εξορία και την εκτέλεση. Η άρνηση του πατριωτικού χαρακτήρα της Αριστεράς δεν είναι παρά επανάληψη της εμφυλιοπολεμικής καθεστωτικής προπαγάνδας. Και βέβαια το μόνο που επιτυγχάνει κάτι τέτοιο στις σημερινές συνθήκες είναι να δικαιώνει τους ναζιστές μαχαιροβγάλτες."


Της 'Αντας Ψαρρά στον παλιο "αριστερό" και τώρα σύμβουλο του Σαμαρά Χρύσανθο Λαζαρίδη.  enosy

Δεν υπάρχουν σχόλια: