Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Μανώλης Γλέζος : "Όποιος αγαπά αυτόν τον τόπο, δεν τον ξεπουλά ......"

Τη σφοδρή αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η κριτική του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά από το βήμα του προσυνεδρίου της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη ενάντια στην αξιωματική αντιπολίτευση για «υπονόμευση» της χώρας, και ιδιαίτερα η αναφορά του ότι «ίσως και να μισούν αυτόν τόπο».

«Δεν ξέρω αν αντιπαθούν αυτόν τον τόπο. Καμιά φορά σκέφτομαι ότι ίσως και μισούν αυτόν τον τόπο! Τα 'χουν χάσει εντελώς; Δεν ξέρω... Ποιος ξέρει; Εμείς πάντως αυτή τη χάρη - και το λέω αυτό από εδώ, την όρθια, γαλάζια Μακεδονία - δεν θα τους την κάνουμε. Όμως, είτε το καταλαβαίνουν είτε όχι, είτε το κάνουν από πρόθεση είτε από σύγχυση, την υπονόμευση της χώρας επιχειρούν» είπε ο κ. Σαμαράς.

Για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ο Μανώλης Γλέζος, κάνοντας λόγο για «ντροπή και αμετροέπεια» από όσους «κατάντησαν την Ελλάδα επαίτη του κόσμου». «Μέχρις εδώ. Δεν πάει άλλο» καταλήγει χαρακτηριστικά ο κ. Γλέζος.

Ολόκληρη η δήλωση του Μανώλη Γλέζου έχει ως εξής:

«Όποιος αγαπάει τον τόπο του δεν τον ξεπουλά με πρόσχημα τις επενδύσεις. Όποιος αγαπάει τον τόπο του δεν τον ξεπουλά με άλλοθι την ανεργία. Είναι ντροπή και αμετροέπεια αυτοί που κατάντησαν την Ελλάδα επαίτη του κόσμου να μιλούν και να κατηγορούν όσους διαφωνούν με την εγκληματική πολιτική που ακολουθούν, ότι μισούν την Χώρα.

Αυτοί μισούν τη xώρα, όταν αφήνουν 4.000 ανθρώπους να φτάνουν στο σημείο να αυτοκτονούν από την οικονομική απελπισία. Όταν αφήνουν 1.500.000 ανέργους και τη νέα γενιά να μεταναστεύει στο εξωτερικό. Όταν αφανίζουν τη μεσαία τάξη για να ωφεληθούν οι πολυεθνικές επιχειρήσεις.

Αυτοί μισούν τη xώρα που την άφησαν ξέφραγο αμπέλι στα χέρια των "κυρίων με τα κουστούμια'. Αυτοί μισούν τη χώρα που την σκλαβώνουν με δάνεια και αφήνουν τον ελληνικό λαό να πληρώνει τα σπασμένα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: