Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Έκθεση ΣΕΠΕ: Ο εργασιακός Μεσαίωνας σε αριθμούς


"Το χάος που επικρατεί στην αγορά εργασίας αποτυπώνεται στην έκθεση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ) για το 2012, η οποία παραδόθηκε στην τρόικα. 

Η έκθεση καταγράφει 74.483 επιχειρήσεις που απασχολούν 261.353 εργαζόμενους οι οποίες προχώρησαν σε μειώσεις μισθών μεσοσταθμικά κατά 18,8% μέσω επιχειρησιακών συμβάσεων και ατομικών συμβάσεων εργασίας." Ελευθεροτυπία

 ΜΠΟΥΡΔΕΣ! ΣΕΠΕ που να λειτουργούν στην χώρα είναι ΕΛΑΧΙΣΤΑ! Στις Κυκλαδες για παράδειγμα, δεν υπάρχει πλέον ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΕΓΧΟΣ. Η ανασφάλιστη-μαύρη εργασία - και κατα συνέπεια η εισφοροδιαφυγή - είναι καθεστώς. Οι μισθοί έχουν συμπιεστεί σε ποσοστά πάνω από 50% στο σύνολο των επιχειρήσεων. Οι ελαστικές μορφές απασχόλησης, η μερική απασχόληση, η εκ περιτροπής απασχόληση, οι απλήρωτοι μισθοί αποτελούν πλέον μια πραγματικότητα για όλους τους εργασιακούς χώρους.
 Καμιά προστασία για τους εργαζόμενους, κανένας έλεγχος, κανένα δικαίωμα δεν αναγνωρίζετε, η πραγματική ανεργία ξεπερνάει το 40% και κάθε μερα που έρχεται είναι χειρότερη από την προηγούμενη.
 Ίδια εικόνα στους περισσότερους νομούς της χώρας. Μια απελπισμένη χώρα, με απελπισμένους πολίτες και μια μειοψηφία εκλεκτών "φίλων" που στην κυριολεξία αυτή τη στιγμή, ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΤΙ, ΧΟΡΕΥΟΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΕ ΠΤΩΜΑΤΑ.τ
 Όταν από το 100 φτάσεις στο μηδέν, και μετά πάς στο ΕΝΑ..... Τότε η προπαγάνδα του φσιστοειδούς κράτους που ζούμε θα πανηγυρίσε για την ανάπτυξη.
 Καλά κρασα!



Δεν υπάρχουν σχόλια: