Σάββατο, 9 Μαρτίου 2013

ΧΟΥΝΤΑ-Ε.Λ.ΑΣ.-ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ- Τεράστια η συγκέντρωση στην Θεσσαλονίκη - Πάνω από 20.000 οι διαδηλωτές
15:00: Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο το μεγάλο συλλαλητήριο ενάντια στα μεταλλεία χρυσού στη Θεσσαλονίκη. Το ραντεβού ανανεώθηκε για την Τρίτη 12 Μαρτίου στην Κομοτηνή.
14.45: Το μέλος της επιτροπής αγώνα, Λάζαρος Τόσκας, δήλωσε πως "ο αγώνας συνεχίζεται και η κυβέρνηση αυτή θα πέσει από την Χαλκιδική"
14.30: Όπως ακούστηκε από τα μικρόφωνα την συγκέντρωση χαιρετίζουν ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΟΚΔΕ, Αντιμπ. Συνεργασία, Αντεξουσιαστική Κίνηση, οι καθηγητές των ΤΕΙ και μια σειρά συλλόγων, σωματείων και ενώσεων.
14.20: Οι διαδηλωτές περικυκλώνουν τον Λευκό Πύργο. Στην πλατεία έχει στηθεί μικροφωνική και θα ακολουθήσουν ομιλίες.
14.00: Η αστυνομία έχει κλειδώσει τον Λευκό Πύργο και δεν επιτρέπει στους φωτογράφους να ανέβουν. Ο πρόεδρος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ, Μάριος Λώλος έχει ζητήσει να επικοινωνήσει με τους υπεύθυνους για την επιχείρηση της Αστυνομίας.
13.26: Η πορεία έχει στρίψει στην οδό Βενιζέλου και βγαίνει στην παραλιακή λεωφόρο με κατεύθυνση τον Λευκό Πύργο

13:42 H πορεία συνεχίζεται στην παραλιακή λεωφόρο Νίκης. Η αστυνομία απαγορεύει την είσοδο  στον Λευκό Πύργο σε όλο τον κόσμο ακόμη και σε φωτογράφους. Κάπιοι μάλλον "φοβούνται" ότι θα φανεί πόσο μεγάλη είναι η διαδήλωση.
13:21 Η πορεία κατεβαίνει προς την παραλία από την οδό Βενιζέλου. Αποδοκιμασίες από τους διαδηλωτές προς το μπλόκο των ΜΑΤ που βρίσκεται στο ύψος της Δραγούμη.
13:16 Στο ύψος της πλατείας Αριστοτέλους, περίμενε και ένα μουσικό παραδοσιακό συγκρότημα από τη Χαλκιδική, που "υποδέχτηκε" την πορεία παίζοντας μουσική. Δείτε το βίντεο:

1:14 Υπολογίζεται ότι οι συγκεντρωμένοι ξεπερνούν τους 20.000.1:07 Η πορεία των εκπαιδευτικών συνάντησε την πορεία ενάντια στα μεταλλεία στο ύψος της Αγ. Σοφίας. Θα ενωθούν.
12:55 Τεράστιος ο όγκος της πορείας. Κυριαρχούν συνθήματα ενάντια στην αστυνομία και στον Πάχτα.
12.50: Τεράστιος ο όγκος της πορείας. Η εκτίμηση από τους διοργανωτές λέε για πάνω από 20.000. Κυριαρχούν συνθήματα ενάντια στην αστυνομία και στον Πάχτα
12.25: Η κεφαλή της πορείας ξεκίνησε και μπήκε στην Τσιμισκή ενώ το πίσω μέρος φτάνει στο Δημαρχείο. Υπάρχει πάρα πολύς κόσμος. Σύνθημα που ακούγεται: "Εμπρός λαέ στην πρώτη τη γραμμή να διώξουμε τον Μπόμπολα απ' την Χαλκιδική".
12.10: Έχει κλείσει η Εγνατία από την διαδήλωση των εκπαιδευτικών που γίνεται στο Άγαλμα Βενιζέλου. Κατεβαίνει κόσμος στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Όλοι στους δρόμους!
12.05: Η προσέλευση του κόσμου είναι συνεχής. Ο κόσμος φωνάζει το σύνθημα "Χούντα, ΕΛΑΣ, Αντώνης Σαμαράς" ενώ στην κεφαλή της πορείας υπάρχει πανώ με τις φωτογραφίες Τσοχατζόπουλου, Παπακωνσταντίνου, Πάχτα το οποίο γράφει "αυτοί υπέγραψαν την καταστροφή της Χαλκιδικής".
11.50: Η διαδήλωση βρίσκεται ήδη στο δρόμο. Υπάρχει μεγάλη συμμετοχή και η κεφαλή των μπλοκ βρίσκεται ήδη μπροστά στη ΧΑΝΘ με κατεύθυνση την Τσιμισκή. Για πρώτη φορά υπάρχει συμμετοχή του ΠΑΜΕ ενώ η συνεχής ροή κόσμου προϊδεάζει για μια πολύ μεγάλη κινητοποίηση.


από Alterthess.gr

1:14 Υπολογίζεται ότι οι συγκεντρωμένοι ξεπερνούν τους 20.000.

Δεν υπάρχουν σχόλια: