Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου 2013

Σταματείστε να υποφέρετε, υποφέρει και ο Γιωργάκης!! (βίντεο)

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player
 Συμπάσχει ο πρώην πρωθυπουργός με το δράμα μας. Τέτοιο πόνο δεν γίνεται, δεν τον αντέχεις!
 Να κάνουμε μια επιτροπή συμπαράστασης ρε παιδιά.
 Με Πρετεντέρη, Παπαδημητρίου, Καψήδες, Πρωτοσάλτε, Βγενόπουλος, Μπόμπολα, και μερικούς γνωστούς, συγγενείς και φίλους από την λίστα Λαγκάρντ.
 Κάπως να παρηγορηθεί ο άνθρωπος.
"Συνέντευξη στο CNN και στην καταξιωμένη δημοσιογράφο Christiane Amanpour παραχώρησε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Η δημοσιογράφος ρώτησε τον πρώην πρωθυπουργό τι νιώθει όταν βλέπει τον πόνο των Ελλήνων για να λάβει την απάντηση: «πονάω κι εγώ γιατί αναγκάστηκα να πάρω πολύ δύσκολες αποφάσεις γιατί απειλούμασταν με χρεοκοπία. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι άλλο, αλλά περιμέναμε περισσότερη βοήθεια από την Ευρώπη».

Ο κ. Παπανδρέου ρωτήθηκε και για τα πρώτα θετικά σημάδια στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και απάντησε ότι «η Ελλάδα είναι μια χώρα με πολλές δυνατότητες σε πολλούς τομείς αλλά η προσπάθεια στον τομέα των μεταρρυθμίσεων θα πρέπει να συνεχισθεί». Ενώ έκανε λόγο και για την ανάγκη εφαρμογής ενός προγράμματος εκπαίδευσης ανέργων σε ευρωπαϊκή κλίμακα, αντίστοιχης του φοιτητικού προγράμματος Erasmus.

Όσον αφορά στη φοροδιαφυγή ζήτησε περισσότερη συνεργασία σε διεθνές επίπεδο. «Ενώ παίρνουμε μέτρα σε εθνικό επίπεδο όπως κάναμε εμείς στην Ελλάδα με την άρση του τραπεζικού απορρήτου π.χ. την ίδια στιγμή βλέπουμε τεράστια κεφάλαια να διακινούνται μέσω τραπεζών σε διάφορους φορολογικούς παραδείσους. Σε αυτόν τον τομέα πρέπει να συνεργασθούμε όλοι. Η φοροδιαφυγή είναι παγκόσμιο πρόβλημα και όχι αποκλειστικά ελληνικό. Είναι λάθος και άδικο να «ελληνοποιούνται» όλα τα προβλήματα του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Η Ελλάδα έκανε το χρέος της αλλά σαν Ευρώπη αποτύχαμε να ικανοποιήσουμε τις προσδοκίες των λαών μας. Είμαστε ακόμη διχασμένοι σε πολλά θέματα από το θέμα της τραπεζικής Ένωσης μέχρι τους τρόπους αύξησης της ανταγωνιστικότητας».

«Η Ευρώπη κατέληξε χρειάζεται μια ισχυρή ηγεσία ώστε να καταστεί ένα φωτεινό παράδειγμα για όλο τον κόσμο» πρόσθεσε ο Γιώργος Παπανδρέου."
zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: