Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

ΣΚΟΥΡΙΕΣ. Καλέ Ντουντού,Ντουντού καλέ!!


.....Σκουριά πυρρόχρωμη στις μίνες του Σινά. 

Οι κάβες της Γερακινής και το Στρατόνι.
Το επίχρισμα. Η άγια σκουριά που μας γεννά,
Μας τρέφει, τρέφεται από μας, και μας σκοτώνει......
Φάτα Μοργκάνα (Ν. Καββαδίας)

Τάδε έφη ο ποιητής κι ο καθείς ως και το πιάνει. Το οποίον, στο τέλος πάντα μας σκοτώνει, αδέρφια. Και θα συνεχίσει να το κάνει ανελέητα , βάζοντας μπροστά όσα μέσα διαθέτει νόμιμα και μη .
Τι είχες Γιάννη μου τι είχα πάντα, δηλαδή. Το ίδιο μια ζωή , ανάλγητο κράτος που δεν δίνει δεκάρα για τον κοσμάκη του, αλλά σκίζεται πατόκορφα σαν ξεκωλιάρα, να υπερασπιστεί τα δίκια των απανταχούθε δυνατών. (το αέναον της σχέσης ποτάνας και νταβά να πούμε)Ποτέ δεν νοιάστηκε . Το ζούμε και το ξέρουμε και το κουβαλάμε στο DNA μας. Εκατό χρόνια εξορύξεων στη Χαλκιδική , αλλά τόσα χρόνια βίας , αλλά τόσα χρόνια εκμετάλλευσης ,αλλά τόσα χρόνια θανάτου. Έχει μιλιούνια τσακισμένων ανθρώπων εκεί, που δούλεψαν μια ζωή στα νταμάρια. Αυτοί ξέρουν να σου πουν ρε μπαγλαμά υπουργέ(ούτε που θέλω να ξέρω πως λέγεσαι και που ανήκεις) το τι σημαίνει Καλέ Ντουντού, Ντουντού καλέ, για να βάλω και στην κουβέντα μας τον Γιώργο Μουφλουζέλη, έτσι στο άσχετο, που μου βγαίνεις διακαναλικώς να μας πεις τις κοινότυπες παπαριές σου και τις μισές αλήθειες. Αν πραγματικά σ ένοιαζε θα ρώταγες . ''Να την κάνουμε την εξόρυξις ρε μάγκες ναι ή ου? Τα δεδομένα εν τούτα ,τόσα δίνουμε, τόσα παίρνουμε, αυτά θα κερδίσουμε, αυτά θα χάσωμεν . Τι λέτε κι εσείς όρε παιδιά που είστε κι από δω κι όσο να ναι σας αφορά άμεσα το νταραβέρι , να πούμε?'' Αυτό λέγεται δημοκρατία ρε Μπουμπούκο (ναι!!ναι, αυτή που την επικαλείσθε όταν σας συμφέρει, όπως και τη δικαιοσύνη) και δεν θα πάγαινες εκεί ρε κράτος με το αποικιοκρατικό υφάκι σου και το συμβόλαιο στην κωλότσεπα, με σεκιουριτάδες ,ΜΑΤ, μπάρες και κιγκλιδώματα. Αλλά βλέπεις η κονόμα του κάθε Μπόμπολα έχει μεγαλύτερη, ίσως και τη μόνη αξία από την άποψη και ιδίως τη ζωή των ιθαγενών. Ανάπτυξις το λέει ο καλοζωισμένος κρατικός μανδαρίνος. Ίσα ρε μεγάλε!!. Αν τα μεταλλεία έφερναν την πολυπόθητη ανάπτυξη, η Χαλκιδική θα ήταν ίσα με δέκα Ελβετίες και βάλε.Δες πόσο αναπτύχθηκε η Β.Χαλκιδική τα τελευταία χρόνια σε αντίθεση με την τουριστική νότιο, και τα ξαναλέμε. Κονόμησε όμως πνευμονοκονίαση , χαλίκωση, φτώχεια και μπόλικους πρόωρους θανάτους. Α!! και παραγέμιζε τα πορτοφόλια διαφόρων σωτήρων- επενδυτών , αναντάμ μπαμπαντάμ (μη πω ονόματα )όπως και καλή ώρα(ψυχρή κι ανάποδη) των Καναδών και του Μπόμπολα και των περί αυτών δορυφόρων
Και λέγω εγώ τώρα ο αφελής Μήτσος ο Τούφας , τελειόφοιτος δημοτικού και άνεργος οικοδόμος να πούμε, μη κατέχων γρι κι από οικονομικά οργανογράμματα και δείκτες ανάπτυξης και αλλά τέτοια παλαβά για μορφωμένους, που έχω την αίσθηση όμως ότι εδώ χάνουν την ουσία του πράγματος.
Ντάξει ρε ντερβίσια , υπογράψατε μάνι μάνι τις συμβάσεις για εξόρυξη χρυσού και μας μοστράρετε το μπαλαμούτι σας περί ανάπτυξης, ανταποδοτικών ωφελημάτων (ίσα ρε!!)θέσεων εργασίας, ασφαλούς επεξεργασίας, ανάπλασης του περιβάλλοντος(150 χρονάκια θέλει να ξαναγίνει το δάσος και αν) και αλλά τέτοια ωραία παραμύθια με καθρεφτάκια και γυάλινες χάντρες για ιθαγενείς. Βλέπετε ότι οι ντόπιοι, κατακέφαλοι όντες(?) τα παίρνουν στο κρανίο και ανεβαίνουν στο βουνό συν γυναιξί και τέκνοις να σας πουν μπας και το καταλάβουν τα στουπωμένα από χρήμα κι εξουσία κεφάλια σας ότι ''Ρε δε γουστάρουμε να μας χαλάσετε το σπίτι, τον τόπο μας, τον αέρα που αναπνέουμε , το νερό που πίνουμε , τη θάλασσα μας ,αυτή την ομορφιά που μέσα της καθρεφτίζεται η ψυχή των παιδιών μας, τον τόπο που γεννηθήκαν και πέθαναν οι γονείς μας, το μέρος που γεννηθήκαμε και θα πεθάνουμε κι εμείς και που θέτε να τον κάνετε ράβδους χρυσού να γιάνετε τον πυρετό σας. Και για να γιάνετε αυτόν τον πυρετό σας, πρέπει να υποβαθμίσετε, να μολύνετε, να καταστρέψετε , να πετάξετε και το ξεροκόμματο σαν δόλωμα η για ξεκάρφωμα και τέλος να βαρέσετε και μια πτώχευση καπάκι, όταν δεν θα συμφέρει πια η εξόρυξις και να την κάνετε με πλάγια πηδηματάκια γι αλλά γη γι άλλα μέρη και'' να πάτε να καμπουριαστείτε και σεις και οι περιβαλλοντολογικές σας ανησυχίες κι οι ζωές σας κι άμα μας βρείτε γράφτε μας''. Ψέματα λένε? Πόσα μεταλλεία αναπλασμένα ξέρετε? εγώ μόνο ξέρω καμιά δεκαριά κρανίου τόπους . Δε γαμείς!!Επένδυση σου λέει ο χρυσοθήρας.Δίνουμε 11 μύρια κει που χρειάζεται, κονομάμε 250 δις , καταστρέφουμε ανθρώπους και τόπο έχουμε και τους αβανταδόρους πολιτικούς και ΜΜΕ δια συμμάχους, πετάμε και κάνα ξεροκόμματο για το θεαθήναι και για να βουλώσουμε και κάνα στόμα και δουλειά μέγκλα. Ηθική ήρταμε να κάνουμε εδώ ή μπίζνες?Νομίζω?
Οι κάτοικοι? τα παιδιά(απασχολούμενων και μη)?Τι θα γένει ορέ Πάχτα στο σενάριο αυτό?
Ε!! θα μάθουν να ζουν, όσο ζουν ,μέσα στη μόλυνση στην υποβάθμιση του περιβάλλοντος(όποιος δεν έχει πάει να δει την ομορφιά της εκει φύσης τρεχάτε ,υπογράφηκε κι άρχισε ήδη η αποψίλωση ) και στις συνέπειες του αναπτυξιακού προγράμματος της Γκρίκ Γκόλντ πως την λένε και του κ. Μπόμπολα και του Παπακωνσταντίνου και του κ. Πάχτα. (Έχει και προϋπηρεσία με τον Πόρτο Καρράς και το εκεί δάσος όπου υπέγραψε να γίνουν αναπτυξιακές μεζονέτες ) Ερωτώ. Υπάρχει άνθρωπος ακόμα σ ούλη την Ελλάδα που εμπιστεύεται πλέον σ ούλους αυτούς να διαχειριστούν οτιδήποτε? Είδαμε και βιώνουμε για τα καλά στο πετσί μας τα αποτελέσματα της διαχείρισής των αυτής..
Παριστάνοντας τον δικεγόρο του διάολου θα πω πως περιστατικά, ή τζαμπαντάν μαγκιές εκ του ασφαλούς όμως σαν το τελευταίο , μόνο ζημιά κάνουν και ρίχνουν νερό ή μάλλον χρυσό στο μύλο της κάθε Γκρικ Γκόλντ και κάθε Μπόμπολα. Ποιος θα εμποδίσει τώρα ρε χαμένε μπαχαλάκια του κάθε Σύριζα, την Πολυεθνική να ζητήσει ΈΝΟΠΛΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ απ το κράτος για να υπερασπίσει τα λεφτά της (όσα έδωσε)? Δεν νομιμοποίησες τον Μπόμπολα να το κάνει? δεν βοήθησες να βρει το όποιο δίκιο της η εταιρεία ή εδώ, είτε έξω?. Δεν θα σουρθεί ο Τροϊκανός να σου κουνήσει το δάχτυλο στη μούρη (για δεν τηρείς συμφωνίες ρε? )να κάνεις αυτό που θέλει, γουστάρεις δε γουστάρεις επί ποινή θανάτου δια λιμού?. Δεν σε κόβει ότι το αναμφισβήτητο δίκιο των κάτοικων το έθαψες με την πρακτική σου ? Εκτός κι αν μιλώ σε προβοκάτορα όποτε και με το μπαρδόν. Κάποια στιγμή θα φύγεις κι εσύ με μαζί με τις κάμερες, με τα κόμματα και το πρόβλημα θάναι ακόμα εκεί.
Δεν έχω να πω άλλα. Ήδη το παιχνίδι το κερδίζουν οι χρυσωρύχοι. Το κράτος θα τους υπερασπίσει με νύχια και με δόντια μια που δεσμεύεται από συμβάσεις . Ο κάθε νομιμοφανής Πάχτας θα κάνει την δουλειά του οι κι οι Μήδοι θα διαβούν τελικά, με ολέθρια αποτελέσματα.
Έχω να προτείνω να πετάξετε έξω από κει, κόμματα ,συνιστώσες και συνισταμένες ,μπαχαλάκηδες και άλλους τοιούτους νταλαβεριτζήδες που ο καθένας απ αυτούς το δικό του χαβά έχει ,τα δικά του συμφέροντα εξυπηρετεί και οι πρακτικές τους εκτός από αναποτελεσματικές είναι και επικίνδυνες. Θα πρότεινα να ζητήσετε βοήθεια της Greenpeace, με την έννοια της διεθνοποίησης του προβλήματος ,της παγκόσμιας προβολής του , της συμπαράταξης διεθνών περιβαλλοντολογικών οργανώσεων και της πίεσης που μπορούν να ασκήσουν σ ούλους αυτούς .
Έχουμε χρέος όλοι μας να σταθούμε απέναντι στον πυρετό τους ,να υπερασπίσουμε τη ζωή μας, μέλλον μας , το μέλλον των παιδιών μας , κόντρα ακόμα και στο δύσκολο ή ακόμα και στο ακατόρθωτο. Γιατί έχετε κει πέρα ένα βουνό, όχι χρυσάφι, αλλά δίκιο.
Γι αυτό μαζί σας μάγκες.
Μήτσος ο Τούφας

ΥΓ . Θα επανέλθω .......

Δεν υπάρχουν σχόλια: