Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Αυθαίρετες παρεμβάσεις σε ιστορικούς ναούς;


Ο δημοτικός σύμβουλος, της παράταξης ΚΕΠ Πάρου Σωτήρης Καστρουνής, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 20/2/2013, κατήγγειλε πολύ σοβαρές παρεμβάσεις σε Ναούς του νησιού μας και ιδίως της Παροικιάς.

Όπως κατήγγειλε ο Σωτήρης Καστρουνής, έχουν γίνει παρεμβάσεις σε ιστορικούς και πολύ παλαιούς ναούς του νησιού μας, με κύριο χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι προ ημερών ξηλώθηκε το δάπεδο του Αγίου Νικολάου, στο λιμάνι της Παροικιάς που μπήκαν μαρμάρινα πλακάκια!

Ακόμα, ο Σ. Καστρουνής έκανε καταγγελίες και για άλλους Ναούς που χρονολογούνται από το 1600 - 1680, ενώ έκανε αναφορές και για χτίσιμο τουαλετών δίπλα σε παλαιούς - ιστορικούς Ναούς!!!

Ο δημοτικός σύμβουλος της ΚΕΠ Πάρου, ρώτησε αν όλα τα παραπάνω έχουν γίνει βάση μελετών και αν είναι σε γνώση της εφορίας Βυζαντινών αρχαιοτήτων, της Ναοδομίας και της Μητρόπολης Παροναξίας.

Το όλο θέμα προκάλεσε τις έντονες ανησυχίες του δημοτικού συμβουλίου Πάρου, το οποίο αποφάσισε να σταλούν οι παραπάνω καταγγελίες στους αρμόδιους φορείς, καθώς και να ενημερωθεί η Μητρόπολη Παροναξίας γι' αυτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: