Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

ΥΓΕΙΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ – ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ



Η κατάσταση της Υγείας και της Περίθαλψης στα Νησιά του Αιγαίου εξελίσσεται σε μια τεράστια Υγειονομική και Ανθρωπιστική Βόμβα.

Η Κυβερνητική Πολιτική καταστρέφει εσκεμμένα και τα τελευταία υπολείμματα του  Δημόσιου Εθνικού Συστήματος Υγείας.  Με «αιχμή του Δόρατος» τον ανεκδιήγητο Άδωνη, που δεν είναι ούτε γραφικός ούτε απλά ακραίος, προωθείται με γοργούς ρυθμούς, μέσω της απαξίωσης των Δημόσιων φορέων, η πλήρης ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ και το  ξεπούλημα του στα  μεγάλα διεθνή συμφέροντα.

Ο Άδωνις βρίσκεται σε Διατεταγμένη Υπηρεσία, μιας και η Κυβέρνηση εκμεταλλεύεται την Αναλγησία του και την προκλητικά Ανερυθρίαστη συμπεριφορά του, για να προωθήσει τους στόχους της.

Στα Νησιά η κατάσταση είναι απλά τραγική.

Υποστελέχωση στα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, που λειτουργούν με καλυμμένο λιγότερο από το 50% του Ιατρικού και Παραϊατρικού  Προσωπικού τους, με τις βάρδιες και τις εφημερίες να μην βγαίνουν. 
  
Μικρά Νησιά που δεν υπάρχει κανένας γιατρός στα εγκαταλελειμμένα τους  Αγροτικά Ιατρεία.

Συγχωνεύσεις Νοσοκομειακών Μονάδων  , δήθεν για την επίτευξη οικονομιών κλίμακας, λες και δεν υπάρχει θάλασσα ανάμεσα στα Νησιά, και η επικοινωνία γίνεται με το Ταξί ή το Μετρό.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΜΕΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: