Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΑΡΟΥ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ


Έγινε ο κόσμος μια μεγάλη φυλακή / κι εγώ ψάχνω τα δεσμά να σπάσω
 έχω ένα μέρος να με περιμένει εκεί / σε μια πολύ ψηλή κορφή πρέπει να φτάσω...”
Killah P. (R.I.P. 2013)  - Σιγά μην κλάψω

    Σήμερα που το εργατικό κίνημα δίνει μάχες ενάντια στη κυβέρνηση των μνημονίων, του μαύρου στην ΕΡΤ, των απολύσεων, των ιδιωτικοποιήσεων, της διάλυσης των ΑΕΙ και των ΤΕΙ, των κλεισιμάτων των νοσοκομείων και των σχολείων, της διάλυσης του κράτους πρόνοιας και της κοινωνικής ασφάλισης χρειάζεται να φωνάξει ακόμα πιο δυνατά: ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ!
     Κλιμακώνουμε τους αγώνες μας με απεργίες και συλλαλητήρια για να σώσουμε τις δουλειές μας και τις κοινωνικές υπηρεσίες. Κλιμακώνουμε χέρι-χέρι  και την ίδια ώρα τη πάλη ενάντια στο φασισμό. Οι εργαζόμενοι έχουμε τα ίδια προβλήματα και τις ίδιες ανησυχίες, δε θα τους κάνουμε το χατίρι να σφαχτούμε μεταξύ μας. Πρέπει να απομονώσουμε τους χρυσαυγίτες, απογόνους των ταγματασφαλιτών και των γερμανοτσολιάδων, λάτρεις του δικτάτορα Παπαδόπουλου και του Χίτλερ, μαντρόσκυλα των αφεντικών που επιχειρούν να επιτεθούν στα συνδικάτα, όπως φάνηκε με τη δολοφονική επίθεση στο Πέραμα κατά συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, αλλά και με την εμετική καταγγελία τους σε βάρος των απεργών εκπαιδευτικών. Το παίζουν προστάτες των Ελλήνων εργατών αλλά τους ξεπουλάνε για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των πλουσίων γιατί αυτοί τους τρέφουν. Είναι αυτοί που ψήφισαν στη Βουλή την πλήρη απαλλαγή των εφοπλιστών από φόρους, την ιδιωτικοποίηση της ΑΤΕ. Κάνουν πλάτες στους χρυσοθήρες των πολυεθνικών στις Σκουριές.


   Το δρόμο τους άνοιξε διάπλατα η κυβέρνηση Σαμαρά και οι προηγούμενες κυβερνήσεις με τις ρατσιστικές εκστρατείες κατά των μεταναστών, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τις άθλιες συνθήκες εκμετάλλευσης στις Μανωλάδες, την επίθεση κατά της αριστεράς, τις επιστρατεύσεις των απεργών. Είναι οι ίδιες κυβέρνησεις που άφηνουν ατιμώρητα εγκλήματα των νεοναζί ουρλιάζοντας ότι η αριστερά ασκεί και αυτή βία παίζοντας έτσι το παιχνίδι των δύο άκρων, όταν όλοι γνωρίζουμε ότι δεν είναι δύο άκρα, αλλά δύο διαφορετικοί κόσμοι. Είναι η ίδια η δεξιά που οπλίζει το παρακράτος για να τρομοκρατεί και η ίδια να κρατεί την εξουσία. Μέχρις ότου το παρακράτος μεγαλώνει τόσο που η δεξιά δεν μπορεί να το ελέγξει. Είναι ένα έργο που έχει δει πολλές φορές ο ελληνικός λαός απ'το σαράντα και μετά και κάθε φορά έχουμε αδικοχαμένα θύματα.

   Ο Παύλος Φύσσας είναι ένα ακόμα θύμα στο νέο επεισόδιο, μην έχουμε κι άλλα!

     Δεν έχουμε εμπιστοσύνη στα κόμματα της κυβέρνησης ότι θα σταματήσουνε τους νεοναζί, όσο και αν παριστάνουν τους υπερασπιστές του συντάγματος συγκαλύπτοντας τις δικές τους ευθύνες για τη νομιμοποίηση των νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Οι εργαζόμενοι με τα συνδικάτα τους μπορούν να σαρώσουν τους νεοναζί, όπως το έκαναν στην κατοχή, με μαζικούς μαχητικούς και αντιφασιστικούς αγώνες.

Κάθε ψήφος στη Χρυσή Αυγή είναι ένα μαχαίρι στα χέρια ναζιστή!

Έξω από τη Βουλή, έξω από τα δημοτικά συμβούλια, έξω από τα συνδικάτα, έξω από τις γειτονιές!

Τους απομονώνουμε, για να απομονώσουμε το φασιστικό-ρατσιστικό τους λόγο,

να προστατεύσουμε την υπέρτατη αξία της ανθρώπινης ζωής,

να προλάβουμε μην μολυνθούν τα παιδιά μας από το μίσος ενάντια στον συνάνθρωπο

που έχει τα ίδια προβλήματα με μας.

Καλούμε τους εργαζόμενους/άνεργους να κάνουν δικιά τους υπόθεση τον αντιφασιστικό αγώνα,

να τον γενικεύσουν σε όλη την Ελλάδα, να μην ξεχνάν τι πέρασε ο ελληνικός λαός από τους γερμανοτσολιάδες,

να μην αφήσουν τους απογόνους τους να βάψουν με αίμα τη σύγχρονη Ελλάδα.  

Αντιφασιστική Πρωτοβουλία πάρου - αντιπάρου   

Δεν υπάρχουν σχόλια: