Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

ΜΗΛΟΣ ΟΠΩΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ.

ΟΙ ΧΡΥΣΟΘΗΡΕΣ ΠΟΛΙΟΡΚΟΥΝ (ΞΑΝΑ) ΤΗ ΜΗΛΟ.
 Από το 1993 οι χρυσοθήρες προσπαθούν να βάλλουν στο χέρι τα αποθέματα Χρυσού που εντοπίστηκαν το 1987 στη Δυτική Μήλο. Πρώτα με την ΜΙΔΑΣ (θυγατρική της τότε Αργυρομεταλλευμάτων και Βαρυτίνης, νυν S&B του ομίλου Κυριακόπουλου) και τώρα με την ξένη εταιρεία Ortac Resources.
Επισημαίνουμε ότι όλη σχεδόν η Δυτική Μήλος είναι χαρακτηρισμένη περιοχή NATURA 2000, και  με βάση την υφιστάμενη νομοθεσία ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ κάθε μεταλλευτική και εξορυκτική δραστηριότητα.
Παρ’ όλα αυτά επειδή, οι χρυσοθήρες δεν σταματούν μπροστά σε κανένα εμπόδιο προκειμένου να δημιουργήσουν νέα κέρδη, και επειδή η Κυβέρνηση έχει σαν βασικό και κύριο στόχο της,  το ξεπούλημα κάθε γωνιάς της Ελληνικής Γής, πρέπει να αντιδράσουμε συμπαραστεκόμενοι στον αγώνα της Κοινωνίας της Μήλου με κάθε πρόσφορο μέσο. Σε πρώτη φάση ας υπογράψουμε στη Διεθνή Καμπάνια συλλογής υπογραφών που υπάρχει στον παρακάτω σύνδεσμο:
Για ενημέρωση το ΚΕΜΕΝΟ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ είναι :
1. Η οικονομική κρίση και οι υψηλές τιμές του χρυσού έχουν οδηγήσει σε εντατικοποίηση των προσπαθειών για να αρχίσουν έργα εξόρυξης χρυσού σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ άλλων και στην Ελλάδα.
2. Η εξόρυξη χρυσού και η επεξεργασία του συνεπάγεται την καταστροφή των
τοπίων, την διαταραχή της γης, την διάβρωση, την διατάραξη των οικοσυστημάτων και την ρύπανσης που επηρεάζει την γη, το νερό, τα ζώα και τους ανθρώπους. Η εξόρυξη του χρυσού είναι επίσης υπεύθυνη για διάφορα προβλήματα υγείας.
3. Εταιρείες χρυσού προσπαθούν τώρα να αρχίσουν εντατικές γεωλογικές έρευνες στη Δυτική Μήλο, όπου πιστεύουν ότι μπορεί να εξάγει πάνω από 1 δισ. δολάρια αξίας του χρυσού.
4. Η Δυτική Μήλος έχει χαρακτηριστεί ως υψηλής προτεραιότητας περιοχή Natura 2000 (GR4220020 Προφήτη Ηλία), αποτελεί υψηλή προτεραιότητα διατήρησης, λόγω της ενδημικής χλωρίδας και ερπετοπανίδας της.
5. Με δεδομένη την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης να δώσει προτεραιότητα στην εξόρυξη κατά του περιβάλλοντος, και με δεδομένη την αμφίσημη θέση του Δημάρχου, ένα κίνημα διαμαρτυρίας πρέπει να αναπτυχθεί για να σταματήσει το έργο πολιτικά στην αρχική της φάση. Η εμπειρία από τη Βόρεια Ελλάδα δείχνει ότι απαιτείται τεράστια προσπάθεια για να σταματήσουν τα έργα σε μεταγενέστερα στάδια τους. Ως εκ τούτου, άμεση δράση για να σταματήσει το έργο που απαιτείται τώρα.
Περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στο ΠΑΡΑΤΗΡΙΟ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ και στον σύνδεσμο :
antigoldgreece.wordpress.com/2013/06/16/milos-istoriko/

Δεν υπάρχουν σχόλια: