Τετάρτη, 7 Αυγούστου 2013

…. ΓΙΑ ΤΙΣ ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΑΡΟΙΚΙΑΣ. 

Πάρος, 07/08/2013
…. ΓΙΑ ΤΙΣ ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΑΡΟΙΚΙΑΣ.
Είναι σε όλους τους παροικούντες «την Ιερουσαλήμ» γνωστά, τα τραγελαφικά γεγονότα που έγιναν κατά την ξενάγηση στον οικισμό της Παροικίας, από την επίθεση που δέχθηκε, η (με διαφανείς διαδικασίες) ορισμένη υπάλληλος του Δήμου κ. Σπανού, από επαγγελματίες ξεναγούς, και μάλιστα κατά την διάρκεια της ξενάγησης !!!!!! Είναι χαρακτηριστική η Δήλωση της Προέδρου της Τουριστικής Επιτροπής κ. Χανιώτη που παίρνει ξεκάθαρη θέση στο θέμα και προσπαθεί να σώσει ότι δεν σώζεται ….(αναδημοσιεύουμε, στο τέλος, τη δήλωση της).

Δύο ερωτήσεις μόνον : Μήπως ο Δήμος και η Τουριστική Επιτροπή θα πρέπει να αναθεωρήσουν τις σχέσεις τους με την συγκεκριμένη ξεναγό, που παρεμπιπτόντως είναι και Αντιπρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής, μιας και η αντιδημοτική της στάση, για εξυπηρέτηση προσωπικών-συντεχνιακών συμφερόντων έρχεται σε αντίθεση με τις αποφάσεις και τον προγραμματισμό του Δήμου ; Μήπως είναι  λάθος να ανατίθεται η εκπροσώπηση του Δήμου (εκθέσεις, κλπ.) σε άτομα που  απ’ ότι φαίνεται βάζουν μπροστά από το κοινό,το ίδιον συμφέρον ;

Και μία πρόταση : Ο Δήμαρχος να μην αποδεχθεί την παραίτηση της κ. Σπανού, έτσι που να μπορέσει να συνεχίσει απρόσκοπτα το έργο που έχει αναλάβει.

Καταδικάζουμε τις πραχτικές που έχουν σαν αποτέλεσμα την προσβολή του Δήμου και της Παριανής Κοινωνίας,
Συμπαραστεκόμαστε στην κ. Σπανού, την συγχαίρουμε για τα ήθος και την ευαισθησία της να παραιτηθεί,  μετά από τις αήθεις επιθέσεις που δέχθηκε, και της προτείνουμε να συνεχίσει, με την κάλυψη του Δήμου, το σημαντικό της έργο.
###
Δήλωση Μαρίας Χανιώτη (Αναδημοσίευση από fileleutheros.net)
Όπως είναι γνωστό πριν από λίγες ημέρες ανακοινώθηκε από το Δήμο Πάρου, στα πλαίσια της προσπάθειας να προβάλει τους επισκέψιμους χώρους του παλαιού οικισμού της Παροικίας, η πρόσληψη υπαλλήλου που θα αναλάμβανε τις περιηγήσεις σε όλους τους επισκέψιμους χώρους.

Ο σκοπός της πρωτοβουλίας αυτής, η οποία πέρυσι ξεκίνησε από τους φίλους του παλαιού οικισμού εθελοντικά και θεωρήθηκε απόλυτα πετυχημένη, ήταν όπως προανέφερα, να επισκεφτούν την περιοχή και να γνωρίσουν οι επισκέπτες του νησιού το θησαυρό που κρύβεται στην παλαιά πόλη και γιατί όχι, να τονωθεί η αγορά. Στις δύσκολες εποχές που ζούμε, η ενίσχυση των προσπαθειών των επαγγελματιών είναι επιβεβλημένη.

Η κίνηση αυτή του Δήμου, επικροτήθηκε από πάρα πολλούς κατοίκους και  επαγγελματίες της Παροικίας με  τηλεφωνήματα, μηνύματα στα μέσα κοινωνικής  Δικτύωσης, καθώς και ηλεκτρονικά μηνύματα.

Επόμενος στόχος, η επέκταση των περιηγήσεων και σε άλλους παραδοσιακούς οικισμούς  με γνώμονα πάντοτε την ανάδειξη των πλεονεκτημάτων και των ιδιαιτεροτήτων του νησιού. 
Όμως με μεγάλη μου έκπληξη και λύπη, διαπίστωσα, ότι υπήρξαν έντονες αντιδράσεις  από επαγγελματίες ξεναγούς για την κίνηση αυτή του Δήμου, και πραγματικά αναρωτιέμαι για ποιο λόγο, όταν η πρόσληψη της κας Σπανού έγινε με απόλυτα νόμιμο τρόπο σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο νόμος  και στην πρόσκληση ενδιαφέροντος ήταν η μοναδική που παρουσιάστηκε.
Όσο για την επίθεση που έγινε μέσα από την επίσημη σελίδα της τουριστικής επιτροπής του Δήμου Πάρου με διάφορα υπονοούμενα θα την χαρακτήριζα επιεικώς απαράδεκτη, όπως και τη λεκτική επίθεση εναντίον της κοπέλας κατά τη διάρκεια της πρώτης περιήγησης καθώς και την ηχογράφηση της διαδικασίας περιήγησης, που μας καταγγέλθηκε, την θεωρώ προκλητική.
Αναρωτιέμαι, γιατί πέρυσι που οι περιηγήσεις γινόταν εθελοντικά για περίπου δύο μήνες δεν υπήρξε κανένα θέμα;
Οφείλω να πω, ότι οι επαγγελματίες διπλωματούχοι ξεναγοί που δραστηριοποιούνται στο νησί μας, όλα τα προηγούμενα χρόνια  προσέφεραν τις υπηρεσίες τους πολλές φορές στο Δήμο Πάρου αφιλοκερδώς και ουδέποτε υπήρξε θέμα και γι αυτό με εξέπληξε η συμπεριφορά τους σε αυτήν την συγκεκριμένη περίπτωση αφού η συνεργασία μας όταν χρειαστήκαμε τις υπηρεσίες τους για επαγγελματική ξενάγηση πάντα ήταν άψογη και αυτό έχει ειπωθεί δημόσια πολλές φορές .
Σήμερα, με λύπη μου, πληροφορήθηκα την παραίτηση της υπαλλήλου εξαιτίας των αντιδράσεων που υπήρξαν. Όμως η κα Σπανού, παρόλα όσα συνέβησαν εις βάρος της, εξέφρασε την επιθυμία της να συνεχίσει εθελοντικά τις περιηγήσεις με τη βοήθεια και συμπαράσταση του συλλόγου αναβίωσης του παραδοσιακού οικισμού της Παροικίας, κατοίκων και καταστηματαρχών όπως ακριβώς έκανε και πέρυσι.
Δηλώνω απερίφραστα ότι θα στηρίξω και θα βοηθήσω όπου και όπως μπορώ την δράση αυτή καθώς και άλλες δράσεις που σκοπό έχουν την ανάδειξη του νησιού μας και θεωρώ  υποχρέωσή μου να ευχαριστήσω την κα Σπανού για την εθελοντική της προσπάθεια για την ανάδειξη του Παλαιού οικισμού της Παροικίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: