Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Ν Τ Ρ Ο Π Η ΚΑΙ Α Ι Σ Χ Ο Σ Η Συντεχνία των «Ξεναγών» … ξανακτύπησε «Σύλληψη» Υπαλλήλου του Δήμου Πάρου.



Πάρος, 22/08/2013


Χτες το βράδυ στις 19:00 η υπάλληλος του Δήμου Πάρου, κ. Ελένη Σπανού, επιφορτισμένη με τις περιηγήσεις στο Ιστορικό Κέντρο της Παροικίας, έπεσε θύμα της μισαλλόδοξης πολιτικής και πρακτικής της γνωστής πια Συντεχνίας των «Ξεναγών», που υπέβαλλε μήνυση εναντίον της , με αποτέλεσμα τη διακοπή της περιήγησης.  Μπροστά στα έκπληκτα μάτια Ελλήνων και Ξένων επισκεπτών, δύο άνδρες του τοπικού ΑΤ παρενέβησαν στο έργο της, ζητώντας κάρτα ξεναγού, σύμβαση εργασίας, στοιχεία, κλπ. Ήταν αρκετά ευγενικοί ώστε να μην της περάσουν χειροπέδες …
Γεγονότα πρωτοφανή για το τόπο μας, που κάποιοι προσπαθούν να τον μετατρέψουν σε Αρένα
των προσωπικών και συντεχνιακών τους επιδιώξεων.
Η γνωστή πια Συντεχνία δεν υπολογίζει πια τίποτε. Με την απλή επίκληση της αντιποίησης επαγγέλματος, τι κάνει ;  Εκθέτει απλούς εργαζόμενους, τους διασύρει μπροστά σε αθώους επισκέπτες,  τους διαπομπεύει στην Κοινωνία, και τους κάνει δακτυλοδεικτούμενους.
Αλλά η Συντεχνία είναι και ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΗ. Υποβάλλει μήνυση στον αδύναμο κρίκο της υπόθεσης, παρ’ όλο που ξέρει πολύ καλά ότι οι συγκεκριμένες περιηγήσεις γίνονται με ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ και ΕΥΘΥΝΗ  του ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΟΥ. Αντί λοιπόν να κτυπήσουν τον Υπεύθυνο και να ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ να κάνουν ΜΗΝΥΣΗ στο ΔΗΜΑΡΧΟ , τα βάζουν με την Υπάλληλο, γιατί θέλει θάρρος και κότσια για να τα βάλεις με τον ίδιο, πράγμα που απ’ ότι φαίνεται δεν διαθέτουν. Και όχι μόνο αυτό, τη μήνυση την υπέβαλλαν δυό ξεναγοί εκτός Πάρου. Οι δικοί μας εδώ, που είναι και αυτοί που δημιούργησαν και τροφοδότησαν την υπόθεση,  έβγαλαν την ουρά τους απ’ έξω, αναλογιζόμενοι ίσως την κατακραυγή εναντίον τους απ’ όλη την Παριανή Κοινωνία. Αν  αυτό δεν είναι δείγμα θρασυδειλίας τι άλλο είναι; Λίγη Ντροπή Κύριοι/ες δεν θα έβλαπτε.  
Ως προς την δακρύβρεκτη δήλωση παραίτησης της κ. Χριστίνας Φωκιανού από την Τουριστική Επιτροπή του Δήμου Πάρου, έχουμε να κάνουμε μόνο μερικά σύντομα σχόλια:

• Την θεωρούμε σαν τον κύριο υπεύθυνο της κατάστασης που δημιουργήθηκε, γιατί με τις δήθεν επαγγελματικές, αλλά βαθειά συντεχνιακές, της αιτιάσεις τροφοδότησε αυτόν τον ακήρυκτο πόλεμο, που εκτός από την υπάλληλο του Δήμου, διασύρει τον ίδιο τον Δήμο, αλλά και ολόκληρη τη Παριανή Κοινωνία.

• Θεωρούμε ότι τέτοιες πρακτικές, σε μια μικρή κοινωνία όπως η δική μας, γίνονται μπούμερανγκ σε αυτούς που τις επεξεργάζονται και τις προωθούν.

 Απ’ ότι φαίνεται, εδώ και καιρό, διαφωνούσε με την πολιτική της Τουριστικής Επιτροπής της οποίας ήταν και αντιπρόεδρος. Παραιτείται όμως τώρα μπροστά στην γενική κατακραυγή για τις πράξεις της, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

  Θα μπορούσε, η ίδια ή κάποιος γνωστός της «ξεναγός», όταν βγήκε η προκήρυξη της θέσης από τον Δήμο, να εκδηλώσει ενδιαφέρον για την κάλυψη της από «εξειδικευμένο» επιστήμονα, και όχι εκ των υστέρων να δημιουργήσει ότι δημιούργησε. Αν πάλι διαφωνούσε με την διαδικασία που ακολουθήθηκε, θα έπρεπε , κύρια από τη θέση της στην Τουριστική Επιτροπή, να απαιτήσει την τροποποίηση της.  

  Το να έρχεσαι εκ των υστέρων και να τα βάζεις με όλους και για όλα, όταν μπορούσες να είχες παρέμβει νωρίτερα, δείχνει τουλάχιστον υστεροβουλία.

  Προτείνουμε στη κ. Φωκιανού να εγκαταλείψει το εγωκεντρικό της ύφος, να κατέβει από το καλάμι της, να δείξει μεγαλύτερη σεμνότητα, και να κάνει μια προσπάθεια να αντιληφθεί ότι, όσοι ασχολούνται με τα «κοινά» οφείλουν να βάζουν πάνω από το προσωπικό και επαγγελματικό τους συμφέρον, τα συμφέροντα  της Κοινωνίας που ζουν, εργάζονται και απολαμβάνουν.

  Είμασταν οι πρώτοι που επίσημα, με ανακοίνωση – Δελτίο Τύπου στο  www.kepparou.blogspot.com στις 7 Αυγούστου, που αναδημοσιεύθηκε σε όλα σχεδόν τα τοπικά ΜΜΕ,  τοποθετηθήκαμε  στο θέμα. Παρ’ όλα αυτά η κ. Φωκιανού δεν μας έκρινε ικανούς να αντέξουμε το δακρύβρεκτο κείμενο της, και δεν μας το κοινοποίησε. Εμείς όμως ακολουθώντας τις αρχές και τους κανόνες της δεοντολογίας, μιας και αναφερόμαστε σε αυτό, το δημοσιεύουμε αυτούσιο, όπως το αλιεύσαμε από το www.fileleutheros.net

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ

Από: Φωκιανού Σ. Χριστίνα 

Πολίτης Πάρου, πρώην Αντιπρόεδρος της Τ.Ε του Δ. Πάρου

ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ: Τουριστική Επιτροπή Δήμου Πάρου.

                          Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Πάρου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Σε όλους τους φορείς του Δ. Πάρου 

                               Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Θέμα:  Γραπτή επίσημη υποβολή οικειοθελούς παραίτησης από τη θέση της Αντιπροέδρου και Μέλος της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Πάρου από 2 Αυγούστου 2013

Πάρος, Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

Κυρία Πρόεδρε και μέλη της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Πάρου,

Μετά την ανακοίνωση της παραίτησης μου με γραπτό προσωπικό μήνυμα από τις 2 Αυγούστου 2013 και ώρα 11:20μμ. στην Πρόεδρο της Τουριστικής Επιτροπής κας Μαρίας Χανιώτη, κατάφερα να βάλω το μυαλό μου σε τάξη και να σας την υποβάλλω επισήμως και γραπτώς  παρά τον συνεχή ψυχολογικό πόλεμο που δέχομαι από λιβελογραφήματα.

 Απλά λυπάμαι γιατί τα πάνω από δέκα χρόνια που έχω αφιερώσει στα κοινά της Πάρου με μόνο γνώμονα το καλό του νησιού και των συμπολιτών μου δεν απέφεραν τα ποιοτικά αποτελέσματα που ονειρευόμουν στον Τουρισμό της Πάρου. Λυπάμαι αλλά με τους «λύκους» - και ξέρετε ποιους εννοώ όσοι παραβρεθήκατε στην συνεδρίαση της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Πάρου, την Πέμπτη 08 Αυγούστου 2013 - δεν μπορώ να τα βάλω είναι πάνω από τις δυνάμεις μου και δεν περίμενα ότι υπήρχαν τόσοι  «λύκοι» μαζεμένοι στο νησί της Πάρου… Ούτε περίμενα η αλήθεια να φοβίζει τόσο πολύ που να φτάσουν να ειπωθούν τόσα ψέματα, όπου η αλήθεια χάθηκε. Ούτε περίμενα ότι η τουριστική επιτροπή του Δήμου θα αποτελέσει λαϊκό δικαστήριο και ρωμαϊκή αρένα. Σας ευχαριστώ όμως γιατί ό,τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό….

Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους συνεργάτες μου όλο αυτό το διάστημα στην Τουριστική επιτροπή με τους οποίους έχουμε περάσει τα ίδια άγχη και τα ίδια ξενύχτια:

-  Την κύρια Στέλλα Φυρογένη – Αντιπαριώτη

-  Την κυρία Σταυρούλα Τρίχα

-  Την κυρία Άννα Πολυκανδριώτη

-  Την κυρία Μαρία Τρυβιζα τέως Πρόεδρο και πρωτεργάτη μαζί με την κα Φυρογένη του διαφημιστικού πακέτου του Δήμου, που είναι πολύ διαφορετικό από αυτό που ονειρευτήκαμε…. Και πολύ λίγο μπροστά στα ξενύχτια μας, έχοντας εκφράσει άπειρες φορές την δυσαρέσκεια μας.

-  Τον κύριο Πετρόπουλο Δημήτρη και τον κύριο Αλέκο Καρποδίνη.

-  Να ευχαριστήσω τον κύριο Σπύρο Μπάλιο που με την καλλιτεχνική του ματιά έδωσε μια άλλη πνοή.

Τον κύριο Λουκιανό Πολυκανδριώτη και την κυρία Παρούση Βάσια που ξενυχτήσαμε ώρες ολόκληρες για να φτιάξουμε αφιλοκερδώς τις Παρουσιάσεις της Πάρου για τις εκθέσεις. Χωρίς να είμαστε επαγγελματίες για να μην εκτεθεί ο Δήμος Πάρου στην παρουσία του τόσο στο Βέλγιο όσο και στην Ολλανδία, γιατί ο Δήμος για μια ακόμη φορά δεν είχε λεφτά. Αλλά γιατί να μπει στον κόπο η κα Πρόεδρος να τα αναφέρει στην δήλωση της, όπως πληροφορήθηκα από το λιβελογράφημα που βρήκα το κουράγιο να το διαβάσω μόλις χθες. Ή γιατί να αναφέρει ότι για την τόνωση της Παροικιάς αρθρογράφησα ολόκληρο κείμενο για να μάθει ο κόσμος κάθε γωνιά του κάστρου…  ή ότι ούτε ένας δημοσιογράφος δεν έφυγε χωρίς να δει τον οικισμό της Παροικιάς, ενώ άλλοι οικισμοί παρακάμφθηκαν… Γιατί άραγε;

Θα ήθελα να ευχαριστήσω και την κυρία Lut Van Bogeart που παρόλο ότι βρέθηκε για λίγο στην Τουριστική Επιτροπή, γιατί κάποιοι φοβούνται τους δημιουργικούς ανθρώπους, τόνωσε με τις ιδέες και την δημιουργικότητα της τις προσπάθειες όλων των παραπάνω ανθρώπων για μια ποιοτική Πάρο και για την ανάπτυξη ποιοτικού τουρισμού.

Επίσης να ευχαριστήσω και την κα Πελαγία, υπάλληλο του Δήμου που πάντοτε με την ευγένεια και την εργατικότητα της ακόμη και σε δύσκολες μέρες ήταν εκεί να βοηθήσει.

Θα μου λείψετε όλοι σας, γιατί ως η μικρότερη χωρίς να το ξέρετε μου μάθατε όμορφα πράγματα και σας ευχαριστώ για όλα αυτά!

Δεν είμαι πολιτικός και δεν θα γίνω ποτέ… αλλά θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς και όλους εκείνους που με τίμησαν με την ψήφο τους και θέλω να ελπίζω ότι δεν τους απογοήτευσα.

Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι το καλό της Πάρου… γι’ αυτό έχω αγωνιστεί όλο αυτό τον καιρό χωρίς ποτέ να επιδιώξω την προσωπική προβολή.

Με κατηγορήσατε μέσα στο συμβούλιο ότι πάω δυο φορές την εβδομάδα στη Μύκονο! Σας πληροφορώ ότι πέρυσι πέρασα στη Μύκονο 80 ημέρες. Αναρωτηθήκατε γιατί;

Μήπως γιατί υπάρχουν παράνομοι ξεναγοί στο νησί, οι οποίοι χωρίς κανένα δίπλωμα ή πιστοποίηση ξεναγούν ανενόχλητοι ενώ δεν αποδίδουν τίποτα στο ελληνικό κράτος; Κάποιοι από αυτούς μάλιστα δεν έχουν γεννηθεί καν στη Πάρο και είναι κάτοικοι του εξωτερικού (Αυστραλίας, Γερμανίας ή Γαλλίας) και κάποιοι άλλοι, αν και θεωρούνται δημοτικοί υπάλληλοι,  παράλληλα κάνουν και τον παράνομο ξεναγό…. Έμεινα άναυδη όταν είδα τον εν λόγω υπάλληλο στο πρωτόκολλο του Δήμου να με ειρωνεύεται για το συγκεκριμένο θέμα. Και σας προφταίνω να σας ενημερώσω, ότι έχω διαμαρτυρηθεί άπειρες φορές τόσο στα τουριστικά γραφεία όσο και στην Πρόεδρο της Τουριστικής Επιτροπής και ας με διαψεύσει αν θέλει… Δεν θα επεκταθώ, όμως παραπέρα…

Δεν θα γίνω λύκος και εγώ…

Διαμαρτυρήθηκα και αναφέρθηκα στα ελλιπή προσόντα πρόσληψης που αναφέρει η συγκεκριμένη προκήρυξη… Αλήθεια δεν σας έκανε εντύπωση που υπήρξε μια μόνο αίτηση σε καιρούς ανεργίας…. και κανένα άτομο με πανεπιστημιακή μόρφωση δεν ενδιαφέρθηκε…;;; Και από την άλλη αφού ήταν τόσο επιτυχημένες οι περσινές εθελοντικές ξεναγήσεις, γιατί ο Δήμος δεν θέλησε να αναπτύξει το πρόγραμμα αυτό σε όλους τους παραδοσιακούς οικισμούς στο νησί μας; Η απάντηση είναι απλή. Οι ελλείπεις γνώσεις καθιστούν μια τέτοια δράση αδύνατη να επεκταθεί. Σε αντίθεση με ένα διπλωματούχο ξεναγό που θα μπορούσε να ξεναγεί καθημερινά και σε διαφορετικό παραδοσιακό οικισμό και ο ίδιος γνωρίζει που θα ανατρέξει για την ανάπτυξη των γνώσεων του. Απάντηση στα λεγόμενα του Δημάρχου για την εντοπιότητα, μπορεί ένας ξεναγός να μην κατάγεται από τον τόπο στον οποίο καλείτε να ξεναγήσει, αλλά έχει μάθει να αγαπά την Ελλάδα στο σύνολό της και με την εμπειρία του ανακαλύπτει και προσδίδει στους ξεναγούμενους την ιδιαιτερότητα του τόπου που ξεναγεί. Σας ανέφερα, επίσης, και όλους τους άλλους δήμους της χώρας μας που όταν χρειάστηκαν υπάλληλο για ξεναγήσεις, προσέλαβαν ξεναγό.

Υποτιμάτε τον πλούτο της Πάρου με όλο αυτό. Δεν το καταλαβαίνετε… και είναι κρίμα γιατί υποτιμάτε την ιστορικότητα της και αυτό που μας έφερε στο σήμερα…

Με κατηγορήσατε ότι δεν διαμαρτυρήθηκα πέρυσι που υπήρχαν αυτές οι εθελοντικές ξεναγήσεις-  και απάντησα ότι, όταν το έμαθα από την υπεύθυνη, που μέχρι τότε ήξερα ότι είχε συντονίσει την «ομάδα Πρωτοβουλίας Παλιάς Αγοράς - Κάστρου Παροικιάς», αλλά ως δια μαγείας στην τουριστική επιτροπή ξαφνικά δεν την ήξερε κανένας,  ήταν πλέον τέλη Αυγούστου και είχαν σταματήσει. Ενημέρωσα την ίδια στιγμή ότι είναι παράνομο αυτό που κάνει η συγκεκριμένη κυρία, αλλά από τη στιγμή που είχε εθελοντικό χαρακτήρα και είχε σταματήσει το σεβάστηκα.  Παρεμπιπτόντως, και ο εθελοντισμός θα πρέπει να κινείται στα πλαίσια της νομιμότητας. 

Εν συνεχεία, θα ήθελα να απευθυνθώ στα μέλη της Τ.Ε. που δουλεύουν πραγματικά για το καλό της Πάρου και της σωστής προβολή της…

Αναρωτηθήκατε μετά τα τελευταία λόγια του Δημάρχου για το ρόλο της Τουριστικής Επιτροπής και κατά πόσο οι εισηγήσεις της Τουριστικής Επιτροπής εισακούγονται;  Ενώ προτείνετε ξεναγό στην εισήγηση σας, ο ίδιος ο Δήμαρχος λέει ότι δεν έλαβε καθόλου υπόψη του την εισήγηση της Τουριστικής Επιτροπής (!) αλλά ενός συμβουλίου τοπικού διαμερίσματος, που σύμφωνα με τον Καλλικράτη δεν υφίσταται,  και ότι αυτή είναι απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πάρου. Σαφώς και όλα τα τοπικά διαμερίσματα πρέπει να έχουν φωνή, αλλά πάνω από τις εισηγήσεις της Τουριστικής Επιτροπής; Τότε γιατί να υφίσταται η Τουριστική Επιτροπή…

Όμως, αλήθεια, ποιά είναι η τουριστική πολιτική του Δήμου Πάρου; Σε κάθε μου γραπτή αναφορά, όποτε μου ζητήθηκε από το Δήμο Πάρου και από την Τ.Ε., αναφέρω και με ποιο τρόπο μπορεί να αναπτυχθεί για το νησί της Πάρου… και πως είναι απαραίτητο να υπάρχει… Και πολλές φορές ανέφερα και στο σώμα και στην κα Πρόεδρο, ότι οι σπασμωδικές κινήσεις της Επιτροπής δεν αποτελούν τουριστική πολιτική.

Όταν ο Δήμος Πάρου είχε ζητήσει από τα μέλη της Τουριστικής Επιτροπής γραπτές εισηγήσεις για το πώς μπορεί να λειτουργήσει η Τουριστική Επιτροπή και μετά από έρευνα που είχα κάνει, είχα προτείνει ποια θα πρέπει να είναι η μορφή της, η απάντηση του Δημάρχου ήταν ότι δεν γίνεται. Όμως,  τα γειτονικά νησιά ήδη είχαν προβεί σε Δημοτικές Επιχειρήσεις Τουρισμού. Σημειώνω δε ότι όλη μου η πτυχιακή πάνω από 100 σελίδες για την οποία είχα βραβευτεί με υποτροφία από τη Σχολή μου πραγματεύεται την τουριστική πολιτική που θα έπρεπε να αναπτύξει το νησί και βρίσκεται στη βιβλιοθήκη του Δήμου Πάρου. Αυτή είναι η απάντηση μου για το τι αντιπρόεδρος είμαι…. τίτλος που το σώμα μου έδωσε και την πρώτη φορά τον είχα αρνηθεί, γιατί απλά θέλω να εκφράζομαι ελεύθερα και δεν πιστεύω στους τίτλους… Γιατί οι τίτλοι σε φιμώνουν. 


Η Πρόεδρος της Τ. Ε. σε ανακοίνωση που έβγαλε στις 6 Φεβρουαρίου, όπως αναφέρει το λιβελογράφημα , η οποία ποτέ δεν μου κοινοποιήθηκε ενώ με αφορούσε, αναφέρει ότι οι ξεναγήσεις αυτές θα επεκταθούν και σε άλλους οικισμούς, όταν εγώ είμαι η πρώτη που το αναφέρω σε ανταλλαγή μηνυμάτων με την κυρία Χανιώτη τρεις μέρες πριν… Λυπάμαι πραγματικά γιατί δεν είναι η πρώτη φορά που ιδέες και απόψεις μου παρουσιάζονται ως ιδέες άλλων.

Ξέχασα, όμως να ευχαριστήσω και το Δήμαρχο Πάρου που με πρότεινε στην Τουριστική επιτροπή. Θέλω να πιστεύω ότι με πρότεινε λόγω των σπουδών μου και της εμπειρίας μου σε τουριστικά θέματα.

Δεν ανήκω σε κανένα πολιτικό χώρο, δεν πιστεύω σε ιδεολογίες, γιατί οι ιδεολογίες έχουν φτιαχτεί από εμάς τους ίδιους και έχουν τρωτά σημεία… Πιστεύω στους ανθρώπους και στην προσωπικότητά τους και στην ακεραιότητα τους και για αυτό τάχθηκα υπέρ της Παράταξης του κυρίου Χρήστου Βλαχογιάννη.

Πιστεύω στο Θεό και τον ευχαριστώ που έχω δυο χέρια, δυο πόδια και μυαλό. Πιστεύω στο καλό που έχουμε όλοι μέσα μας, στην αλληλεγγύη, στην ανιδιοτέλεια, στον εθελοντισμό που τον θεωρώ την υπέρτατη αξία…. Πιστεύω στους ανθρώπους όσο σκληρά και αν φέρονται πολλές φορές. Πιστεύω στη δύναμη της ψυχής και στο καλό που όλοι έχουμε.

Μιλήσατε για συντεχνία. Έτσι είναι οι συντεχνίες να προσφέρουν αφιλοκερδώς κάθε τους γνώση και προσωπικό χρόνο μόνο για να αναδείξουν τον τόπο τους;

Είμαστε συντεχνία επειδή τολμήσαμε να πούμε ότι οι παράνομες αυτές ξεναγήσεις δεν προσφέρουν ποιοτικό τουρισμό;

Σε λιβελογραφήματα και σε ανθρώπους που δεν γνωρίζουν από δημοσιογραφική δεοντολογία δεν θα απαντήσω. Η αξιοπρέπεια μου δεν μου το επιτρέπει…., αλλά επιφυλάσσομαι για κάθε νόμιμο δικαίωμά μου. Και αλήθεια, από πού αλίευσε όλα αυτά τα ψεύδη ο συγκεκριμένος «δημοσιογράφος»; Αναρωτιέμαι…. Γιατί ποτέ δεν αναφέρθηκε με κείμενο του στις δωρεάν ξεναγήσεις που πρόσφερα στους πολίτες της Πάρου αφιλοκερδώς για την «Ημέρα του ξεναγού» και οι οποίες είχαν θερμή αποδοχή από το κοινό της Πάρου, και τις οποίες ελπίζω να συνεχίσω μόλις τελειώσω το μεταπτυχιακό μου, για το οποίο και κατηγορήθηκα εκείνη την Πέμπτη…;;; Γιατί άραγε;

Είναι τελικά πολύ κακό που κάποιοι από εμάς επιθυμούμε ποιοτικές υπηρεσίες για το νησί της Πάρου, όπως είναι και πολύ κακό να θέλει κάποιος να επεκτείνει τις γνώσεις του….

Τέλος, θέλω να εκφράσω την λύπη μου για την εικόνα που παρουσίασε η συνεδρίαση της Τουριστικής Επιτροπής εκείνη την Πέμπτη, δεν ήταν στις προθέσεις μου, αλλά φάνηκε να είναι στις προθέσεις άλλων για την δημιουργία εντυπώσεων. Λυπάμαι πραγματικά… και να είστε σίγουροι ότι εκείνη η Πέμπτη έχει αμαυρώσει την ψυχή μου…. Γιατί τέτοιος πόλεμος; Επειδή είχα το θάρρος να υπερασπιστώ την αλήθεια, η οποία για μένα είναι πάνω από οποιοδήποτε πολιτικό κόστος;

Καλή συνέχεια και καλό κουράγιο σε όλα τα μέλη της Τ.Ε που έχουν αφιερώσει απίστευτα προσωπικό χρόνο.

                Η Πάρος θα μείνει η «ουτοπία» των παιδικών μου χρόνων ακόμη και με ψαλιδισμένα φτερά ……

Ευχαριστώ όλους όσους μπήκαν στο κόπο να διαβάσουν ή να ακούσουν τα αίτια της παραίτησής μου….

Με βαθιά λύπη και πικρία,

Φωκιανού Σ. Χριστίνα

Πολίτης Πάρου





Δεν υπάρχουν σχόλια: