Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Κατάρρευση ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ - Πόλωση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

Αύξηση των ποσοστών ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ κατά την RASS - που ποτέ δεν πέφτει μέσα, έτσι για να το θυμόμαστε - κατάρρευση των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, υποχώρηση της Χρυσής Αυγής, σε οριακό σημείο ΚΚΕ και ΑΝΕΛ. καταγράφει η δημοσκόπηση της Rass, που έγινε για λογαριασμό του “Τύπου της Κυριακής” - που πάντα βλέπει πρώτη την ΝΔ!!!! -  και η οποία πραγματοποιήθηκε το διάστημα 18-20 Ιουνίου.
Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 24,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ 23,7% και ακολουθούν:
Χρυσή Αυγή 8,1%
ΚΚΕ 4,7%
ΑΝΕΛ 4,1%
ΠΑΣΟΚ 4%
ΔΗΜΑΡ 3%
Η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 15,3%.
 Σε σύγκριση και με άλλες δημοσκοπήσεις ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ δύσκολα μπαίνουν στην βουλή σε περίπτωση νέων εκλογών, προβλήματα όμως φαίνεται να υπάρχουν και σε ΑΝΕΛ, ΚΚΕ δεδομένου ότι το πολωτικό κλίμα δεν τους ευννοεί.
 Και επειδή μάλλον στο επόμενου "ΦΟΥ" η κυβέρνηση πέφτει, αναμένεται να ανέβουν οι τόνοι από τα μικρά κόμματα, κυρίως προς τον ΣΥΡΙΖΑ που σε αυτή τη περίπτωση θα καρπωθεί το μεγαλύτερο μέρος των "διαρροών"
Ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται στην καταλληλότητα πρωθυπουργού με 46,8% έναντι 33,4% που συγκεντρώνει ο Αλέξης Τσίπρας. Το 19,1% θεωρεί οτι καταλληλότερος για πρωθυπουργός είναι ο “κανένας”.
Σε ο,το αφορά την ΕΡΤ, σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση το 72,7% εκφράζει την άποψη ότι η ΕΡΤ πρέπει να ανοίξει αφού μειωθεί το προσωπικό και εξορθολογιστεί η λειτουργία της. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: