Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Τα θερμά μας συγχαρητήρια εκεί στον ΣΚΑΪ


Τα θερμά μας συγχαρητήρια εκεί στον ΣΚΑΪ, μόνο εσείς θα μπορούσατε να παραποιήσετε τη δημοσκόπηση που οι ίδιοι παραγγείλατε... Toυ Γ. Ανανδρανιστάκη

Τα θερμά μας συγχαρητήρια εκεί  στον ΣΚΑΙ, μόνο εσείς θα μπορούσατε να παραποιήσετε τη δημοσκόπηση που οι ίδιοι παραγγείλατε. Δική σας είναι, ό, τι θέλετε την κάνετε, την βράζετε και πίνετε το ζουμί της. Ωστόσο,  το να παίζετε  πρώτη είδηση στο πρωινό σας δελτίο ότι η ΝΔ προηγείται στην παράσταση νίκης, προηγείται με ποσοστό γλίσχρο, με 44% έναντι 41%, και όχι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής, ε αυτό είναι χειρότερο κι από βράσιμο, είναι σούβλισμα κανονικό.  Πολλά θα μπορούσε να διαλέξει το δελτίο του ΣΚΑΙ από το πολύ ενδιαφέρον Βαρόμετρο της Public Issue που παρουσιάστηκε χθες το βράδυ. Καταρχάς ότι από τις 15 Απριλίου μέχρι τις 15 Μαΐου η ΝΔ έχασε μια μονάδα, ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε μισή, με αποτέλεσμα να αλλάξει η σειρά των κομμάτων: Από το 28,5%- 27,5% υπέρ της ΝΔ, στο 28%-27,5% υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ. Ή ότι τα άλλα δύο κόμματα της συμπολίτευσης έχασαν 2,5% μέσα σε ένα μόλις μήνα, 1,5% το ΠΑΣΟΚ, από το 8% στο 6,5%, και 1% η ΔΗΜ.ΑΡ, από το 6,5% στο 5,5%.

Θα μπορούσαν επίσης να πουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε σε ένα μήνα 8% στη δημοτικότητα των πολιτικών κομμάτων, φτάνοντας στην πρώτη θέση με 44% ή ότι ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε επίσης 8% στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, φτάνοντας επίσης στην πρώτη θέση με 44%. Η ΝΔ και ο Σαμαράς έμειναν κολλημένοι στο 33% και στο 39%, καταλαμβάνοντας αντιστοίχως την τέταρτη και την τρίτη θέση. Ακόμη και στο ισχυρό χαρτί του Σαμαρά, στην περίφημη καταλληλότητα, η διαφορά από τον Τσίπρα έπεσε από τις 24 μονάδες του Ιανουαρίου, στις 10 μονάδες του Μαΐου (40% έναντι 30%).

Θα μπορούσε επίσης να πει το δελτίο ότι,  παρά τον τρόμο και τις επιστρατεύσεις, το 52% περιμένει πως στο επόμενο τρίμηνο θα γίνουν απεργίες και κινητοποιήσεις, ότι  το 30%, 5% παραπάνω από τον Απρίλιο,  νοιώθει οργή και αγανάκτηση, ότι το 85% βλέπει ότι η ζωή του έχει χειροτερεύσει, εξαιτίας της κρίσης και του Μνημονίου.

Στον καλύτερο τους  μήνα, η κυβέρνηση και τα κόμματα που την απαρτίζουν έχασαν συνολικά 3,5% μονάδες από την εκλογική τους επιρροή. Ναι ήταν ο καλύτερος τους μήνας. Πήραν δύο δόσεις από το Γιουρογκρούπ, άκουσαν μύριους επαίνους από τους δανειστές, πούλησαν τον ΟΠΑΠ στον Μελισσανίδη, πούλησαν τσαμπουκά στους καθηγητές, μέχρι την Κίνα και το Αζερμπαϊτζάν έφτασε η χάρη τους. Κι όλα αυτά υπό τις τυμπανοκρουσίες των καθεστωτικών ΜΜΕ, που μας έφαγαν τα αφτιά με τις επιτυχίες της κυβέρνησης, τα success stories και άλλα γελοία.

Ξέρω την αντίρρηση: Εδώ έχει καταστραφεί το σύμπαν και η ΝΔ παίζει στα ίσα με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Σαμαράς είναι δέκα μονάδες μπροστά από τον Τσίπρα και η τρικομματική, αντί να βρίσκεται στα σκουπίδια, φλερτάρει ακόμα με το 40%. Κι όμως, μια κυβέρνηση που εξελέγη πριν από 11 μήνες, που έχει την αμέριστη συμπαράσταση του εξωτερικού παράγοντα, που έχει μαζί της το σύνολο των ΜΜΕ και των επιχειρηματιών δεν μπορεί να πέσει εύκολα. Το ίδιο και ένας πρωθυπουργός  που παρουσιάζεται περίπου ως σωτήρας του έθνους. Ιδίως όταν δεν έχουν  απέναντι τους πλήρες εναλλακτικό σχέδιο διακυβέρνησης, ιδίως όταν δεν έχουν το λαό στους δρόμους.

Επιμένω: Το ότι στον καλύτερό τους μήνα, αντί να ανεβαίνουν πέφτουν, πέφτουν σε όλους τους δείκτες, αποδεικνύει  ότι δεν είναι άτρωτοι. Κι έχει σημασία να γνωρίζουμε ότι δεν είναι άτρωτοι.


Πηγή: beta.avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: