Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Πωλητήριο από το ΤΑΙΠΕΔ σε 28 δημόσια ακίνητα

Πωλητήριο βάζει σε 28 δημόσια κτίρια το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ). Το ταμείο σχεδιάζει την πώληση και στη συνέχεια επαναμίσθωση των ακινήτων, που περιλαμβάνουν 5 κτίρια .... υπουργείων, τα κτίρια της ΓΑΔΑ, του Γενικού Χημείου του Κράτους, της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας Ελλάδος, Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και 13 εφορίες.

Την ώρα λοιπόν που πολλοί κάνουν λόγο για συρρίκνωση των δαπανών του κράτους για μίσθωση ακινήτων από ιδιώτες και αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, που ουσιαστικά σημαίνει τη στέγαση των δημόσιων υπηρεσιών από ιδιόκτητα κτίρια, το ταμείο βγάζει στο «σφυρί» 28 ακίνητα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ, οι επενδυτές που θα επιλεγούν, θα αγοράσουν τα ακίνητα από το ταμείο και θα συνάψουν με το ελληνικό δημόσιο μακροχρόνιες μισθώσεις.

Όσον αφορά στη διαδικασία, κατά την πρώτη φάση, τα ενδιαφερόμενα μέρη καλούνται να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους εγγράφως έως τις 19 Απριλίου και να αποδείξουν ότι πληρούν τα κριτήρια που περιγράφονται λεπτομερώς στην πρόσκληση για την υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος. 

Οι υποψήφιοι αγοραστές που πληρούν τα κριτήρια, θα επιλεγούν και θα προσκληθούν να συμμετάσχουν στη δεύτερη φάση, στο τέλος της οποίας θα κληθούν να υποβάλουν τις δεσμευτικές οικονομικές προσφορές τους. 

Αναλυτικά τα ακίνητα που είναι προς πώληση είναι: Υπουργείο Πολιτισμού (Μπουμπουλίνας), Υπουργείο Εσωτερικών Κεντρικό Κτίριο, Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών, Υπουργείο Δικαιοσύνης, Υπουργείο Υγείας, Υπουργείο Παιδείας, Γενικό Χημείο του Κράτους, Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, ΕΛΑΣ Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, Εθνική Στατιστική Υπηρεσία Ελλάδος, Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης, Αρχηγείο Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, Τμήμα Αλλοδαπών Aττικής, Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών, ΔΟΥ Ξάνθης (A&B) και το Χημείο Ξάνθης, A΄ ΔΟΥ Αθηνών, IZ΄ ΔΟΥ Αθηνών, B΄ ΔΟΥ Κορίνθου, B΄ ΔΟΥ Χαλκίδας, ΔΟΥ Σταυρούπολης, ΔΟΥ Αλεξανδρούπολης, ΔΟΥ Αγίων Αναργύρων, ΔΟΥ Παλλήνης, IΘ΄ ΔΟΥ Αθηνών, ΔΟΥ Γλυφάδας, ΔΟΥ Χολαργού και ΔΟΥ Κηφισιάς. 

Υπουργείο Πολιτισμού 
Το ακίνητο βρίσκεται στην περιοχή «Ελαιώνας» και έχει εμβαδόν 15766.59 τ.μ. 

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) 
Το κτίριο βρίσκεται στο Μοσχάτο και κατασκευάστηκε το 1966, ενώ ανακαινίστηκε σχετικά πρόσφατα. Η συνολική δομημένη επιφάνεια ανέρχεται στα 29,669τ.μ. 

Υπουργείο Πολιτισμού (Μπουμπουλίνας) 
Χτίστηκε το 1931 και ανακαινίστηκε το 1997, ενώ η συνολική επιφάνεια του κτιρίου είναι 5307τ.μ. 

Υπουργείο Παιδείας 
Βρίσκεται στον δήμο Αμαρουσίου και η συνολική ανάπτυξη του τετραώρου κτιρίου (ισόγειο, υπόγειο και 3 όροφοι) ανέρχεται σε 38,610.92τ.μ. Το κτίριο χρησιμοποιείται από το 2004. 

Υπουργείο Υγείας 
Βρίσκεται στη Λεωφόρο Κηφισίας, ανήκει στον δήμο Αμαρουσίου και χτίστηκε το 2001. Η συνολική δομημένη επιφάνεια του κτιρίου είναι 28,856τ.μ. 

Υπουργείο Δικαιοσύνης 
Το ακίνητο κατασκευάστηκε το 1984 και βρίσκεται στο Δημοτικό Πάρκο γνωστό και ως Σχολή Αστυνομίας, δίπλα από το πάρκο Ενόπλων Δυνάμεων με συνολική έκταση που ξεπερνά τα 140 στρέμματα. επιφάνεια γης που ανήκει στο κτίριο αποτελεί τμήμα μιας συνολικής επιφάνειας 128.542τ.μ. 

Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών (ΓΑΔΑ) 

Βρίσκεται στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, κατασκευάστηκε το 1974 και η Η συνολική δομημένη επιφάνεια ανέρχεται σε 39.875,75 τ.μ. 

Υπουργείο Εσωτερικών (Κεντρικό Κτίριο) 

Κατασκευάστηκε το 1958, έχει συνολική επιφάνεια 7567 τ.μ. και βρίσκεται στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας. 

Τμήμα Αλλοδαπών Αττικής 
Το ακίνητο χτίστηκε το 2004 και βρίσκεται στην περιοχή «Ελαιώνας» στο δήμο Μοσχάτου-Ταύρου. Το σύνολο της ανάπτυξης ανέρχεται σε 24,190.63 τ.μ. εκ των οποίων τα 11,615.52 τ.μ. υπέργεια και τα 12,575.11 τ.μ. υπόγεια. 

Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης 

Η συνολική επιφάνεια του κτιρίου είναι 16,586τ.μ., βρίσκεται στην Καλλιθέα και κατασκευάστηκε το 2003. 

Αρχηγείο Αστυνομίας Θεσσαλονίκης 

Το οικόπεδο έχει εμβαδόν 9,564.15τ.μ. και η συνολική επιφάνεια του κτιρίου με τα 3 υπόγεια επίπεδα να είναι 27,256.40τ.μ. με 50 εξωτερικούς και 182 εσωτερικούς χώρους στάθμευσης. newpost

Γενικό Χημείο του Κράτους 

Η συνολική επιφάνεια του κτιρίου είναι 8,805τ.μ. Αναπτύσσεται σε ισόγειο, 3 ορόφους (7,270τ.μ.) και 1 υπόγειο (1,535τ.μ.) και κατασκευάστηκε το 1961.

























Δεν υπάρχουν σχόλια: