Δευτέρα 6 Μαΐου 2013

"Γιατί χαίρεται ο Στουρνάρας και χαμογελά πατέρα;"

Τις τελευταίες ημέρες, δεχόμαστε μια επίθεση αισιοδοξίας, με μπόλικο χαμόγελο Στουρνάρα. -   Ξέρετε εκείνο το ένοχο χαμόγελο που μοιάζει να λέει "κορόιδα, σας την έφερα!" - .
 Τι "φως στο τούνελ" βλέπει και αυτός....
 Τι "τα δύσκολα είναι πίσω μας", δήλωση που σε αναγκάζει να ρίξεις και ένα βλέφαρο στον πισινό σου...
 Τι "είχαμε πρωτογενές πλεόνασμα 100 εκ. ευρώ" και ρωτάς τι θα γίνει με τα 6δις που το δημόσιο έχει κάνει στάση πληρωμών και να αυτά υπολογίζονται και η απάντηση είναι "ο ΣΥΡΙΖΑ θα μας βγάλει από το ευρών!".
 Τι "το 2014 θα ξαναβγούμε στις αγορές", ξεχνώντας ανάλογη τηλεοπτική του δήλωση το 2010 που προέβλεπε ότι το 2011 "θα βγούμε στις αγορές" αλλά και άλλη του 2011 ότι "το 2012 θα βγούμε στις αγορές".
 Οι παλιότεροι θα θυμούνται ένα καθημερινό σήριαλ στην τότε ΕΙΡ, που ένας απόμαχος ναυτικός, ο καπετάν-Γιασσός, σε όλα τα επεισόδια ανακοίνωνε όλος χαρά... "Την Δευτέρα μπαρκάρω"...  "Μην πίνεις άλλο καπετάν Γιασσέ... δεν βλέπεις ότι σε πειράζει" ήταν η συνηθισμένη απάντηση.... "Και όμως εγώ την Δευτέρα ... μπαρκάρω"... τραύλιζε ο καπετάν-Γιασσός.
 Σαν βγαλμένοι από το σήριαλ ο Στουρνάρας ο Σαμαράς και οι άλλοι συνεργάτες
του ΔΝΤ και έχοντας μπει στο πετσί του ρόλου του καπετάν Γιασσού, μας αναγγέλλουν κάθε λίγο και λιγάκι, αλλεπάλληλες διασώσεις.
  Το κλίμα άλλωστε έχουν αναλάβει να το διακοσμήσουν κατάλληλα και οι "χορηγοί" της συγκυβέρνησης. Έχοντας τον πρώτο λόγο στην καταλήστευση της Δημόσιας περιουσίας και ελέγχοντας πλήρως τηλεοπτικούς σταθμούς, εφημερίδες, πρόθυμους δημοσιογράφους.
 Δηλώσεις "ανακαλύπτονται" .. έστω και αν χρειάζεται να παραποιηθεί λίγο το νόημα.. εκθέσεις που λένε ακριβώς το αντίθετα κερδίζουν έναν πηχυαίο υπέρτιτλο που λέει ακριβώς τα αντίθετα...  στοιχεία απομονώνονται.. και ένα μπαράζ αισιόδοξων μηνυμάτων κατακλύζει τις τελευταίες ημέρες τα κανάλια μας.
 Στον αντίποδα, μόνο την τελευταία εβδομάδα, ανακοινώθηκαν πάνω από δέκα αυτοκτονίες στην χώρα.  Οι γιορτές, αν σε πετύχουν και σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, είναι κακό σύμβουλος μερικές φορές, αλλά το κλίμα στην κοινωνία είναι τελείως αντίθετο από αυτό στο οποίο προσπαθεί να μας βάλει το "χαμόγελο του Στουρνάρα".
 Δεν υπάρχει κανένας οικονομικός δείκτης που να δικαιολογεί την αισιοδοξία. Άλλωστε τα δύο εκατομμύρια των ανέργων για να επανέλθουν στα επίπεδα του 2008 - πεντακόσιες χιλιάδες περίπου - χρειάζονται περίπου 17 χρόνια ανάπτυξης με ρυθμό 1,5 με 2% ετησίως! Δηλαδή το 2040 θα είμαστε στα επίπεδα του 208 από πλευράς απασχολησιμότητας, αλλά και στο 50% από πλευράς εισοδημάτων.
 Η αισιοδοξία Στουρνάρα βέβαια δεν είναι τελείως αδικαιολόγητη. Στον κύκλο του οι "εντιμότατοι φίλοι του Σαμαρά" ανοίγουν καθημερινά σαμπάνιες και πίνουν στην υγεία του Σαμαρά, του Στουρνάρα, του Βενιζέλου, του Φώτη, αλλά και στην υγεία των "εύπειστων" Ελλήνων. 

Γ.Π.


Δεν υπάρχουν σχόλια: