Σάββατο, 6 Απριλίου 2013

Τα δίνουν όλα στους εφοπλιστές η κυβέρνηση και ο Μουσουρούλης


Oι ναυτεργάτες απειλούν με νέες απεργιακές κινητοποιήσεις.
Ενώ ο λαός δεν βρίσκει άλλη τρύπα να σφίξει το ζωνάρι, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Κωστής Μουσουρούλης δίνει «γη και ύδωρ» στους εφοπλιστές με το πολυνομοσχέδιο που φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή στις 16 Απριλίου.
 Με αυτό το νομοσχέδιο, η κυβέρνηση Σαμαρά έρχεται να αποδομήσει κεκτημένα δεκαετιών από το ναυτεργατικό κίνημα και να καταδικάσει όσους σκυλοπνίγονται εκτός ωραρίων και κάτω από αντίξοες συνθήκες στην απόλυτη εξαθλίωση και τη διατεταγμένη μιζέρια των Μνημονίων. Από τους δερμάτινους καναπέδες τους, οι υποτακτικοί της τρόικας έβαλαν στο μάτι τους ναυτικούς.
Ο αγαπημένος υπουργός των εφοπλιστών φροντίζει για εκείνους, παρέχοντάς τους όλα όσα ζητούν σε βάρος ενός πολύ σκληρά εργαζόμενου κλάδου, όπως οι ναυτικοί, που τους στερεί τα πάντα. 
 Χωρίς ισορροπία και χωρίς προσχήματα! Αντί να φορολογήσει τους εφοπλιστές, προτιμά να μην θίξει τα προκλητικά προνόμιά τους και το «πάρτι» δεκαετιών. Μετά την αφαίμαξη των μισθωτών και των συνταξιούχων για να μη θιγούν συγκεκριμένες συντεχνίες, τώρα οι ναυτικοί γίνονται βορά στην κρεατομηχανή της τρόικας, για να μη θιγούν οι εφοπλιστές. Και να σκεφτεί κανείς ότι ο κ. Μουσουρούλης εκλέγεται στη Χίο, ένα νησί όπου υπάρχουν πολλοί ναυτικοί εκτός από εφοπλιστές και λιμενοφύλακες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, την επόμενη εβδομάδα πιθανότατα, θα ενταχθούν επίσης στο νομοσχέδιο τρεις τροπολογίες. Στο πακέτο των τροποποιήσεων δεν περιλαμβάνεται φυσικά καμία αλλαγή στα «καυτά» ζητήματα του νομοσχεδίου, όπως τα εργασιακά, που έχουν προκαλέσει σχεδόν την καθολική αντίδραση συνδικάτων και φορέων, εκτός της ωφελημένης Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, με αποτέλεσμα οι ναυτεργάτες να απειλούν με νέες απεργιακές κινητοποιήσεις.
Όπως επισημαίνουν οι εκπρόσωποι των ναυτικών, ο κ. Μουσουρούλης νομίζει ότι οι εργαζόμενοι στη θάλασσα είναι δημόσιοι υπάλληλοι και προσπαθεί να τους εξομοιώσει μ' αυτούς μισθολογικά κάνοντας ότι δεν καταλαβαίνει πως οι ναυτικοί καλύπτουν 24ωρες βάρδιες για να εκτελούνται πλόες ενώ αντιμετωπίζουν ιδιαίτερες καιρικές συνθήκες που μπορεί να φθάσουν ακόμα και στα 10 μποφώρ στα πελάγη. Όλες οι οργανώσεις υπό τις κατευθύνσεις της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας είναι αποφασισμένες να φρενάρουν τον κατήφορο που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση Σαμαρά και ο συγκεκριμένος υπουργός στο ναυτικό επάγγελμα.
Ο κατήφορος άρχισε, όπως λένε, με την υποβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης, με την απαξίωση της ακτοπλοΐας η οποία φυτοζωεί και τώρα συνεχίζεται με τη διατεταγμένη εξαθλίωση των ναυτικών. Αυτή τη φορά η απάντηση στην κυβέρνηση που δεν είναι ικανή να πει ένα «όχι» στην τρόικα θα έρθει από τους ναυτικούς που γνωρίζουν πολύ καλύτερα τι σημαίνει αγώνας και διεκδίκηση μέχρι εσχάτων.

 newsbomb.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: