Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Θέατρο παραλόγου; Παρακολουθώντας θεατρική παράσταση στα έδρανα της Βουλής

 Τις συνεδριάσεις της Βουλής μπορείς να τις παρακολουθήσεις, είτε πηγαίνοντας στην Βουλή, είτε από το κανάλι της Βουλής. Στην δεύτερη περίπτωση μπορείς να φτιάξεις έναν καφέ, να απλώσεις τα πόδια σου στο τραπεζάκι και "απολαύσεις" τους αγορητές.
 Στην πρώτη περίπτωση, πολύ γρήγορα, με το ηθικό στον .. πάτο.. είσαι έτοιμος να τα "ομολογήσεις όλα"... και αυτά που δεν έχεις καμία σχέση.
 Νομοσχέδιο για τις συνταξιοδοτικές διατάξεις χθες. Μονοπώλησε για αρκετές ώρες το ενδιαφέρον, με την συζήτηση να παίρνει φωτιά για το - που θα ψήνεται το ψωμί!- την κατάσχεση των ακίνητων λογαριασμών στις τράπεζες ... μείωση των συντάξεων του ΟΑΕΕ κατά 35%..  την αντισυνταγματική ρύθμιση Μανιτάκη.. και άλλα πολλά.
 Η κορύφωση της συζήτησης για την κατάσταση της οικονομίας.
 Και εκεί να ακούς τον Χρυσοχοίδη να αγορεύει με πάθος για την κατάσταση της οικονομίας μας ... με τα πρωτογενή πλεονάσματα.. τις εξαγωγές-ρεκόρ.. την ανάπτυξη που έρχεται καβάλα σε Lamborgini.. την ανεργία που φρενάρει με ABS.. την ανάπτυξη που μαρσάρει... την ανταγωνιστικότητα που.. ξεπερνάει την μία χώρα μετά την άλλη... την κοινωνία που δεν πτώχευσε αλλά αντέχει και θα προσφέρει εν ανάγκη και άλλα και θα σώσει την χώρα!!
 Θα μου πείτε αυτός είναι αδιάβαστος... μα δεν ήταν ο μόνος... Παράδεισο περιέγραψε και ο Ντινόπουλος.. κατακεραυνώνονας  το "κομμουνιστικό όραμα " του ΣΥΡΙΖΑ... από κοντά και ο Βορίδης που αναρωτήθηκε.. "Ποιοι τοκογλύφοι; Αυτοί που μας χάρισαν τα κέρδη τους και τώρα μας δανείζουν με 0,50% όταν στους άλλους Ευρωπαίους δανείζουν με 3% και 4%!"   Βορίδης...ΛΟΓΙΑ ΤΣΕΚΟΥΡΑΤΑ!!   έτοιμος ήμουνα να πάω να ανάψω λαμπάδα στου δανειστές μας... αλλά με κράτησε ο Κακλαμάνης που παρατήρησε ..
"ότι οι τράπεζες, ενόψει του ελέγχου της υπόθεσης της «λίστας Λαγκάρντ», δηλώνουν πως δεν διαθέτουν στοιχεία, πέραν της προηγούμενης 10ετίας. «Αν είναι έτσι, τότε πώς έχουμε στο νομοσχέδιο ένα ολόκληρο κεφάλαιο για τους αδιάθετους λογαριασμούς, και ζητάμε να περιέλθουν στο Δημόσιο μετά την εικοσαετία; Εδώ κάποιοι δυστυχώς, «εργάζονται» όλους μας" παρατήρησε ο κ. Κακλαμάνης.
 Καλά, σιγά μη του απάντησαν, ο Μαρκογιανάκης κράτησε το κεφάλι του που "μυρμήγκιαζε" και ... για σας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: