Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Πεθαίνοντας εκτός του πρωθυπουργικού αεροσκάφους..

Όλη η κυβερνητική υποκρισία γυμνή:
  Όπως καταγγέλλει σήμερα ο Πάνος Παπανικολάου, νευροχειρουργός στο Νοσοκομείο Νίκαιας, μέλος ΔΣ της ΕΙΝΑΠ και ΔΣ του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, μόνο σε μια μέρα, την Πέμπτη 4 Μαρτίου 2013, υπήρξαν σαράντα επτά (47) κλήσεις για κρεβάτι Μονάδας Εντατικής Θεραπείας από το λεκανοπέδιο Αττικής και κοντινές περιοχές, από τα οποία ικανοποιήθηκαν μόνο τα τέσσερα (4)!!! 
 “Δεκάδες συνάνθρωποί μας επί μέρες πολλές σε φορητό αναπνευστήρα εκτός ΜΕΘ … Σίγουρη η ΘΑΝΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ … Στο υπουργείο ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;”, αναρωτιέται ο γιατρός.
Κι όμως, ο μηχανισμός προπαγάνδας της ΝΔ (Γραμματεία Πολιτικού Σχεδιασμού) διακίνεί ως δείγμα ευαισθησίας του Αντώνη Σαμαρά την είδηση 
ότι ”παρακάμπτονται όλες οι γραφειοκρατικές διαδικασίες για την εσπευσμένη μεταφορά του 15χρονου ασθενούς Μανώλη Βογιατζάκη στο Αννόβερο της Γερμανίας προκειμένου να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για να αντιμετωπιστεί πάθηση του εγκεφάλου η οποία δεν δύναται, σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, να αντιμετωπιστεί σε ελληνικό νοσοκομείο”.
Μπορεί να μην υπάρχουν κρεβάτια εντατικής, αλλά  ”με απόφαση του Πρωθυπουργού ο δεκαπεντάχρονος θα μεταφερθεί με το κυβερνητικό αεροσκάφος”.
Υγεία και κοινωνική πολιτική στα τηλεοπτικά μέτρα εντυπωσιοθηρίας, ατομικές περιπτώσεις και φιλανθρωπία.


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: