Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Μήνυμα συμπαράστασης προς την Χαλκιδική και από την Αθήνα, με πολλαπλούς αποδέκτες

Μετά την Θεσσαλονίκη, σήμερα και η Κομοτηνή  ΕΔΩ και η Αθήνα, έστειλαν ισχυρό μήνυμα συμπαράστασης στους κατοίκους της Χαλκιδικής που παλεύουν για να σώσουν τον τόπο τους.
 Ήδη η μετοχή της Eldorado Gold κλονίζεται και έχει πέσει κάτω από τα 10$ όταν πριν λίγο καιρό είχε φτάσει στα 21$.
 Η αναβολή της συμφωνίας για την Θράκη, κάνει ασύμφορη την εκμετάλλευση χρυσού στην Χαλκιδική. Οι χρυσοθήρες της E.G. θέλουν να εκμεταλλευτούν τις εγκαταστάσεις που σκοπεύον να φτιάξουν στη Χαλκιδική και να επεξεργάζονται εκεί και τα κοιτάσματα του Κιλκίς και της Θράκης.
 Από μόνος του ο περιορισμός στην Χαλκιδική φαίνεται να έχει θορυβήσει την εταιρεία, που έχει δώσει συγκεκριμμένες οδηγίες στον πρέσβη του Καναδά.
 Οι αυξανόμενη αντίδραση στην επένδυση χρυσού και στην Χαλκιδική, δυσκολεύει ακόμα περισσότερο τα πράγματα, μια και όλοι πλέον εκτιμούν ότι ο αγώνας των κατοίκων μαζικοποιέιται μέρα με την μέρα και παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις.
 Μια υπόθεση που σέρνεται δεκαετίες στην Χαλκιδική, ξαφνικά μπήκε ορμητικά στα σπίτια όλων των Ελλήνων, αφήνοντας άφωνους όλους για την διαπλοκή, το τεράστιο οικονομικό σκάνδαλο, αλλά και την τεράστια οικολογική καταστροφή που κυβόταν επιμελώς τόσα χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: