Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Τσίπρας προς αγρότες: «Η κυβέρνηση δεν μπορεί να σας επιστρατεύσει»…(βιντεο)

Στο πλευρό των αγωνιζόμενων αγροτών στον Ορχομενό Βοιωτίας βρέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικώς πως η παρουσία του εκεί δεν ήταν συμβολική, αλλά ουσιαστική και πως αν μαραζώσει η ύπαιθρος κι αν σταματήσει να παράγει η αγροτιά, δεν πρόκειται να βγούμε ποτέ από την κρίση.
 Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, εξάλλου, κατηγόρησε την κυβέρνηση πως ξέχασε τις προεκλογικές δεσμεύσεις της και πως κρύβεται πίσω από τα ΜΑΤ. 
«Μας ενδιαφέρει να δούμε συγκεκριμένες και χειροπιαστές προτάσεις που θα καλυτερεύσουν τη ζωή σας. Όχι λόγια του αέρα, επειδή από λόγια έχετε χορτάσει.
 Πριν από έξι μήνες είχαμε εκλογές και θυμάστε τί έλεγαν στα μπαλκόνια για να πάρουν την ψήφο. 
Και μόλις τελειώνουν οι εκλογές, ξεχνούν τα λόγια και τις δεσμεύσεις και οι σωτήρες του τόπου κρύβονται πίσω από τις κλούβες με τα ΜΑΤ», δήλωσε με νόημα ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας πως όσον αφορά τους αγρότες η κυβέρνηση δε μπορεί να παίξει το χαρτί της επιστράτευσης.

Στο μεταξύ, τις αποφάσεις της κυβέρνησης αναφορικά με τα αιτήματά τους περιμένουν οι αγρότες, ούτως ώστε να καθορίσουν το μέλλον των κινητοποιήσεών τους. Στον Ορχομενό τα τρακτέρ βρίσκονται εγκλωβισμένα από τις αστυνομικές δυνάμεις. Οι αγρότες, ωστόσο, έχουν επανειλημμένως προσπαθήσει να βρεθούν στο Κάστρο. Εκεί σημειώθηκε ένταση μεταξύ αγροτών και της αστυνομίας, όταν οι πρώτοι επιχείρησαν να φτάσουν στην εθνική οδό με αγροτικά αυτοκίνητα και Ι.Χ. Εμποδίστηκαν όμως από την ΕΛ.ΑΣ.
Στη Φθιώτιδα οι αγρότες βγήκαν στην εθνική οδό στο ύψος των διοδίων Αγίας Τριάδας και μοίρασαν λάδι και ρύζι στους οδηγούς. Στο πλευρό τους βρέθηκε και ο δήμαρχος Στυλίδας, Απόστολος Γκλέτσος.
Παραλλήλως, σε μια σοβαρότατη καταγγελία προχώρησε ο γνωστόςο αγροτοσυνδικαλιστής Βαγγέλης Μπούτας. Σε συνέντευξη τύπου κατήγγειλε ότι στελέχη της Χρυσής Αυγής προσπάθησαν να παροτρύνουν τους αγρότες να συγκρουστούν με την αστυνομία.
«Δεν θα δεχτούμε καμία υπονόμευση από όπου και αν προέρχεται. Δεν θέλουμε στήριξη από οργανώσεις που είναι φασιστικές και ρατσιστικές», ανέφερε ο κ. Μπούτας.

Επίθεση Τσίπρα στην Κυβέρνηση από το μπλόκο... από LAMIASTARGR

Δεν υπάρχουν σχόλια: