Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Δεμένα τα πλοία μέχρι και τα ξημερώματα Τετάρτης - Για κυλιόμενες που θα συνεχιστούν μιλάνε οι ναυετεργάτες


Πληροφορίες για απεργιακές κινητοποιήσεις και από τους λιμενεργάτες.
- Χθές το βράδυ απέπλευσε από Κρήτη πλοίο με αγροτικά προιόντα, ύστερα από συμφωνία Ναυτεργατών-Αγροτών.
Ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστής Μουσουρούλης, ζήτησε τη σύμβολη των ακτοπλόοων για να εκτονωθεί η κρίση. Για το λόγο αυτό, συναντήθηκε το απόγευμα της Κυριακής με τα μέλη του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας. H Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία αρνήθηκε να προσέλθει στην απογευματινή συνάντηση με τον υπουργό, θεωρώντας ότι θα πρέπει πρώτα να υπάρξει μια θετική απάντηση στα αιτήματα των ναυτεργατών.
Στη συνάντηση με τον υπουργό Ναυτιλίας, παραβρέθηκε ο πρόεδρος του ΣΕΕΝ, Μιχάλης Σακέλης, ο αντιπρόεδρος των διεθνών πλόων Σπύρος Πασχάλης και ο πρόεδρος της ΑΝΕΚ Γιάννης Βαρδινογιάννης.Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να συνέλθει το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΕΝ όπου αναμένεται να εξεταστεί το θέμα των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.
Ο Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, Γιάννης Χαλάς, σε δήλωσή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, κάλεσε για άλλη μία φορά την κυβέρνηση να επιλύσει τα προβλήματα των ναυτεργατών, καθώς με τις διατάξεις του νέου πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Ναυτιλίας θα οδηγηθούν άμεσα στην ανεργία και άλλοι Έλληνες ναυτικοί.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), Αντώνης Νταλακογιώργος, σε δήλωσή του έκανε λόγο για αδιαλλαξία της κυβέρνησης πάνω στο πρόβλημα των ναυτεργατών και πρόσθεσε ότι με το σχέδιο νόμου καταργούνται χιλιάδες θέσεις εργασίας για τους Έλληνες ναυτεργάτες, με αποτέλεσμα η ανεργία να εκτιναχθεί σε υψηλότερα ακόμη επίπεδα και τα ασφαλιστικά τους ταμεία να οδηγούνται με βεβαιότητα σε οικονομική κατάρρευση και χρεοκοπία.
 Από πλευράς υπουργείου δηλώθηκε ότι αποκλείεται η λύση της επιστράτευσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: