Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Nέα δημοσκόπηση: προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ - παράξενες ερωτήσεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι αυτοί που τον εμπιστεύονται.. είναι λιγότεροι από αυτούς που τον ψηφίζουν!! .

  Παρ όλο το επικοινωνιακό μπαράζ περί "σωτηρίας", "πακτωλού από δις" "ανάκαμψης ανάπτυξης" και λοιπόν άλλων τεχνασμάτων που προώθησαν τα επικοινωνιακά μέσα των εργολάβων-χορηγών-μεγαλοκαναλαρχών-εκδοτών... η ανάκαμψη της ΝΔ δεν φαίνεται ούτε σε στημένες δημοσκοπήσεις.
 Δημοσκοπήσεις που αναδεικνύουν τον Στουρνά .. δημοφιλή στον μιστό τουλάχιστον πληθυσμό!!
 Οι ερωτήσεις δε αφορούν όλες τον ΣΥΡΙΖΑ και βγάζουν ότι αυτοί που τον εμπιστεύονται.. είναι λιγότεροι από αυτούς που τον ψηφίζουν!!
 Συγκεκριμένα τον ψηφίζει το 25,5% αλλά τον εμπιστεύεται το 23,7%.!
 Αμφιβάλουμε αν τα αποτελέσματα προέρχονται από το ερωτηματολόγιο ή από τους πόθους των γνωστών επιτελείων και μάλλον συμπεράσματα για τις προθέσεις τους βγαίνουν παρά για τις προθέσεις των ψηφοφόρων ..  
  Από τα υπόλοια αξιοσημείωτα.. το σύστημα αμφιταλαντεύεται με το τί θα κάνει την Χρυσή Αυγή.. αν την χρειάζεται άλλο ή όχι...
 Συνεχίζει να κρατάει με νύχια και δόντια την ΔΗΜΑΡ.
 Συνεχίζει την προσπάθεια να εξαφανίζει τους ΑΝ.ΕΛΛ.
 Καθηλωμένο απεικονίζεται το ΚΚΕ.
 Όσο για το ΠΑΣΟΚ... μάλλον ρίχνει το βάρος στην δημιουργία ενός νέου φορέα. Η παρουσία του Βενιζέλου που αποδεικνύεται αντιπαθέστατος και "τελειωμένος", παίζει μεγάλο ρόλο γύρω από τις εξελίξεις στον χώρο αυτόν
   
 
Στην πρόθεση ψήφου, τρίτο κόμμα αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή με 9,1%, και ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 5,7% , η ΔΗΜΑΡ με 5%, το ΚΚΕ με 4,8%, ενώ ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες συγκεντρώνουν μόλις 2,8%. Σημειώνεται ότι αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει στο 12,7%.
Στην ερώτηση «ποια κυβέρνηση θα εμπιστευόσασταν στην παρούσα φάση για την αντιμετώπιση της κρίσης», το 45% των πολιτών απαντά τη σημερινή, ενώ το 23,7% των ερωτηθέντων τον ΣΥΡΙΖΑ.
Επίσης, στο ερώτημα «αν είναι έτοιμος να κυβερνήσει», το 73,8% των πολιτών απαντά «όχι».






Από τις εκπλήξεις της έρευνας είναι οι θετικές γνώμες (47,7%) για το έργο του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, με τις αρνητικές να βρίσκονται στο 47,1%.

Δεν υπάρχουν σχόλια: