ΠΑΡΟΥ-ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ
Το Συνεταιριστικό κίνημα της Πάρου πέφτει θύμα της ασυναρτησίας των αποφάσεων και της ανικανότητας των κυβερνήσεων των τελευταίων 2 ετών. Αυτά δεν είναι δηλώσεις κάποιου βουλευτή αντιμνημονιακού κόμματος αλλά οι αυθόρμητες, ειλικρινείς και απεγνωσμένες διαπιστώσεις της ηγεσίας του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πάρου.
Η οικονομική κατάρρευση του Συνεταιρισμού είναι αποτέλεσμα όχι της παραγωγικής αποτυχίας του αλλά του στραγγαλισμού του από το τέρας της αλλοπρόσαλλης και ανάλγητης κρατικής γραφειοκρατίας η οποία υπάρχει για να εξυπηρετήσει μόνο τις ανάγκες του ντόπιου και ξένου κατεστημένου.
Άλλος ένας«Καλλικράτης» (ο νόμος 4015/2011 για την ανασυγκρότηση των συνεταιρισμών)έρχεται να απορυθμίσει ένα ζωτικό τομέα της ελληνικής κοινωνίας. Η ηγεσία του συνεταιριστικού κινήματος της Πάρου καλοπροαίρετα εναρμονίστηκε με την γραμμή του νόμου και τον εφάρμοσε έγκαιρα για να αποδεχθεί αυτό η μεγάλη παγίδα στην οποία εγκλωβίστηκε.
Οι μάσκες έχουν πέσει πλέον σε όλα τα επίπεδα. Οι υπηρέτες των ξένων συμφερόντων ερημοποιούν το τοπίο της ελληνικής οικονομίας και προετοιμάζουν την επέλαση των πολυεθνικών σε όλους τους τομείς της ελληνικής οικονομίας κατά τα πρότυπα της Χιλής του Πινοσέτ.
Ο αγροτικός συνεταιρισμός της Πάρου δεν ζητά χρήματα. Ζητά την περιουσία του που δεν διεκδικείται από κανέναν. Ζητά να εφαρμόσει το σχέδιο εξυγίανσης που προβλέπει ο νόμος 4015,ζητά να υλοποιήσει την συμφωνία που έχει κάνει με την διοίκηση της πρώην ΑΤΕ,ζητά να συνεχίσει να υπάρχει και δεν τον αφήνουν. Ένας από τους πιο πλούσιους και παραγωγικούς συνεταιρισμούς οδηγείται στο κλείσιμο χωρίς λόγο. Ποιος θα κερδίσει αν χάσουν την δουλειά τους οι εργαζόμενοι στο συνεταιρισμό, αν σταματήσουν τη λειτουργία τους οι αγροτικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις του νησιού και αν το κράτος χάσει το ένα εκατομμύριο ευρώ περίπου που αποδίδεται ετησίως από φόρους και εισφορές γύρω από τις δραστηριότητες του συνεταιρισμού. Αν αυτό δεν είναι σχέδιο για τη διάλυση της χώρας τότε γιατί δεν δίνεται εντολή στον διορισμένο εκκαθαριστή της πρώην ΑΤΕ να άρει τις υποθήκες από τα ακίνητα του συνεταιρισμού που δεν αποτελούν μέρος της ανωτέρω συμφωνίας.
Ο πρωτογενής τομέας πρέπει να είναι θεμελιακός λίθος για την ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας. Ο αγρότης των νησιών πέρα από τον παραγωγικό και οικονομικό ρόλο του είναι ο φροντιστής του περιβάλλοντος και ο θεματοφύλακας των παραδόσεων του τόπου μας.
Προϋπόθεση για την διατήρηση της αγροτικής ζωής στα μικρά νησιά του Αιγαίου είναι η ύπαρξη ισχυρών συνεταιριστικών οργανώσεων.
Γι’ αυτούς τους λόγους ενώνουμε τη φωνή μας με την φωνή των παριανών αγροτών και ζητούμε την άμεση ικανοποίηση του εύλογου αιτήματος της διοίκησης του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πάρου ώστε να είναι σε θέση να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του. Διαφορετικά οι ευθύνες της κυβέρνησης αλλά και προσωπικά των κυβερνητικών Βουλευτών του νομού μας θα είναι τεράστιες.
ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Πάρου- Αντιπάρου ΠΑΡΟΣ 27-12- 2012
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου