Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2012

ΕΤΕπ: Έως δύο δεκαετίες για την ανάκαμψη της Ελλάδας

ΚΑΙ ΤΟ 2014 ΚΥΡΙΕ;..... 
Πιθανόν το έτος που η Ελλάδα θα βγεί από την κρίση να είναι το 2032.. δήλωσε ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕΠ) Βέρνερ Χόγιερ σχετικά με την πορεία της ελληνικής οικονομίας
 Δεκαετίες θα χρειαστούν για να ανακάμψει από την χρηματοοικονομική κρίση η Ελλάδα, υποστηρίζει ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕΠ) Βέρνερ Χόγιερ, σε συνέντευξή του στην Berliner Zeitung.

Ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕΠ) Βέρνερ Χόγιερ,με συνέντευξη,που θα δημοσιευτεί,αύριο Πέμπτη,στην "Berliner Zeitung", εκφράζει την άποψη ότι στην Ελλάδα θα χρειαστούν δεκαετίες για να ανακάμψει από την χρηματοοικονομική κρίση,επικρίνοντας,συγχρόνως, τις τωρινές προσπάθειες των Ευρωπαίων πολιτικών.
"Η διαδικασία της ανάκαμψης θα πάρει μία με δύο δεκαετίες", αναφέρει Βέρνερ Χόγιερ διετέλεσε μέλος του γερμανικού κοινοβουλίου, με το κόμμα των Ελευθέρων Δημοκρατών και διηύθυνε την ΕΤΕΠ, επί ένα έτος.
  Στην συνέντευξή του επικρίνει τους Ευρωπαίους πολιτικούς,για έλλειψη θάρρους, κατά το τελευταίο   Ευρωπαϊκό Συμβούλιο,τονίζοντας ότι απέτυχαν να οδηγήσουν την Ευρώπη μπροστά, μέσω της πολιτικής.
"Έχουμε τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και ο Πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι μας εξασφάλισε χρόνο με το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων, στη δευτερογενή αγορά,το οποίο οι πολιτικοί πρέπει τώρα να χρησιμοποιήσουν", τόνισε στην ίδια συνέντευξη ο κ. Χόγιερ.
news247  

Δεν υπάρχουν σχόλια: