Σάββατο, 29 Δεκεμβρίου 2012

ΒΟΥΛΙΑΞΕ Η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ!

 ΜΕΙΩΣΗ ΠΩΛΗΣΕΩΝ 40% ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΜΕΙΩΜΕΝΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΟΥ 2011!
ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΖΕΙ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥΣ!
Tην ώρα που τα "συνεταιράκια" της τρικομματικής συγκυβέρνησης επιχειρούν να κάνουν ενέσεις τεχνητής αισιοδοξίας για τον καινούργιο χρόνο, η σκληρή πραγματικότητα καθιστά κουρελόχαρτο τα ψεύτικα όνειρα.
Κατάρρευση σημείωσαν οι πωλήσεις κάθε μορφής την περίοδο των Χριστουγέννων, πνίγοντας κυριόλεκτικά τις όποιες προσδοκίες του μικρού εμπορίου να επιβιώσει μέσα στον καινούργιο χρόνο.
Η απόφαση , μάλιστα, της κυβέρνησης για προαιρετικό άνοιγμα και την Κυριακή των εμπορικών καταστημάτων θα προσθέσει , δίπλα στην αναδουλειά, την άσκοπη εξουθένωση των μικροϊδιοκτητών και την άνευ αντικρύσματος επιβάρυνση του εργατικού κόστους, ενώ θα έχει και ως συνεπακόλουθο έντονες αντιπαραθέσεις με τους εργαζόμενους, οι οποίοι ήδη έχουν εξαγγείλει απεργιακή κινητοποίηση για την τελευταία Κυριακή του 2012.
Η μειωμένη κατανάλωση χαρακτήρισε τη χριστουγεννιάτικη αγορά, με τους εμπόρους πανελλαδικά να καταγράφουν σημαντική πτώση τζίρου σε σχέση με τα μειωμένα επίπεδα του 2011.
Σύμφωνα με στοιχεία εμπορικών ενώσεων, στη χριστουγεννιάτικη αγορά οι απώλειες στις πωλήσεις των καταστημάτων λιανικής επιβεβαιώνουν τις προβλέψεις για μείωση στα επίπεδα του 40% συγκριτικά με το 2011.
Οι πρώτες εκτιμήσεις δίνουν απογοητευτικά ποσοστά, αφού η ένδυση και υπόδηση ξεπέρασε σε μείωση το 50%, τα καταστήματα ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών το 40%, τα καταστήματα καλλυντικών, βιβλίων και δώρων το 30%, ενώ ακόμα και στα καταστήματα τροφίμων και ποτών παρουσιάζεται μείωση κατά 20% πάντα σε σύγκριση με πέρυσι.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μέχρι και τις 24 Δεκεμβρίου μόλις 1 στους 8 καταναλωτές προχώρησαν σε αγορές ειδών ένδυσης-υπόδησης, 2 στους 5 αγόρασαν παιδικά δώρα και παιχνίδια, ενώ 3 στους 5 αγόρασαν δώρα χαμηλού κόστους.

iskra.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: