Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Και ένα μάρκο να ήταν ......

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Λιβάνη το νέο βιβλίο του Μανώλη Γλέζου.  Τίτλος.. "ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΑΡΚΟ ΝΑ ΗΤΑΝ..."
Θέμα: Oι οφειλές της Γερμανίας στην Ελλάδα.


"Και ένα μάρκο να ήταν η οφειλή,η Γερμανία έχει τη νομική, την ιστορική, αλλά προπαντός την ηθική υποχρέωσηνα εκπληρώσει τα χρέη τηςαπέναντι στην Ελλάδα.
ΟΙ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ
ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΣΕ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΟΠΟ
ΜΙΑ ΑΝΕΞΟΦΛΗΤΗ ΕΠΙΤΑΓΗ
Η περιφρονητική, υποτιμητικήκαι απαξιωτική, όλο λοιδορίες,
ως και απάνθρωπη συμπεριφοράτης Γερμανίας απέναντι στην Ελλάδαφαίνεται, από πρώτη όψη,δυσεξήγητη και εύλογα δημιουργεί πολλά ερωτήματα.
Τι συμβαίνει;Γιατί αυτή η στυγνή διαγωγή; Η στάση αυτή υποχρεώνει,πρώτα και κύρια, να υπενθυμίσουμετι υπέστη ο ελληνικός λαόςαπό τα γερμανικά στρατεύματα στη διάρκεια της Κατοχής στο Βʹ Παγκόσμιο Πόλεμο –ολόκληρο το σχέδιο διάλυσης της Ελλάδας με το διαμελισμό της και αφανισμού του Ελληνικού Λαού με τη γενοκτονία–, να παρουσιάσουμε τις ανεκπλήρωτες υποχρεώσεις, να τονίσουμε τις σημερινές οφειλές
της Γερμανίας προς την Ελλάδα και, πάνω απ’ όλα, να  υπογραμμίσουμε την ουσιαστική και ηθική πλευρά του προβλήματος.
Επιδιώκουμε την ολόπλευρη ενημέρωση και κατανόηση του προβλήματος απ’ όλους. Αποσκοπούμε να ξεθάψουμε το θέμα των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, το οποίο έχουν θάψει στα τάρταρα της λησμοσύνης από τη μια η γερμανική εκδικητικότητα και από την άλλη το μένος κατά της Εθνικής Αντίστασης. Δε μας διακατέχει μίσος κατά του γερμανικού λαού.
Θέλουμε διακαώς, επιδιώκουμε με κάθε τρόπο και ευελπιστούμε
στη φιλία των λαών Ελλάδας - Γερμανίας."
Μανώλης Γλέζος

Δεν υπάρχουν σχόλια: