Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Οριστικοποιήθηκε η δημιουργία Κοινωνικού Φαρμακείου στη Σύρο



 Η κοινωνία προσπαθεί να αντισταθεί στην λαίλαπα. 

 Κοινωνικό φαρμακείο στήνουν στην Σύρο, η συζήτηση για Δημοτικά Ιατρεία έγινε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο Πάρου. Συζήτηση που ξεκίνησε με πρωτοβουλία της Κίνησης Ενεργών Πολιτών Πάρου και των υπαγραφών που μάζεψαν τα πρωτοβάθμια σωματεία εργαζομένων του νησιού.. Διαβάστε από το cyclades24 το ρεπορτάζ για την Συρο.



Οριστικοποιήθηκε η δημιουργία και λειτουργιά Κοινωνικού Φαρμακείου στη Σύρο, μετά την ομόφωνη απόφαση που πήρε το δημοτικό συμβούλιο στην τελευταίου του συνεδρίαση.
Στόχος της ίδρυσης του Κοινωνικού Φαρμακείου είναι η φαρμακευτική περίθαλψη των ατόμων που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας, ώστε να είναι ευχερέστερη η κοινωνικο-προνοιακή τους αποκατάσταση.
Το «Κοινωνικό Φαρμακείο» θα απευθύνεται σε ανασφάλιστους, απόρους με βιβλιάριο απορίας, ανέργους και γενικά άτομα που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας και έχουν παθολογικά προβλήματα υγείας και θα αφορά στην παροχή: φαρμάκων, υγειονομικού υλικού, και παραφαρμακευτικών προϊόντων .
Οι εξυπηρετούμενοι επωφελούνται από το πρόγραμμα μέχρι να αποκτήσουν βιβλιάριο Απορίας από την Πρόνοια, ή να αποκτήσουν ασφαλιστική κάλυψη, με την καθοδήγηση της κοινωνικής υπηρεσίας.
Το «Κοινωνικό Φαρμακείο» θα στεγάζεται σε χώρο που παραχώρησε το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου, στο κτίριο του ΚΕΦΙΑ (πρώην ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ) όπισθεν νοσοκομείου.
Η προμήθεια των φαρμάκων θα γίνεται από δωρεές των δημοτών μας, προσφορές κοινωνικών φορέων, φαρμακοβιομηχανιών κ.λ.π. σε συνεργασία και με τους φαρμακοποιούς του Δήμου. Ο έλεγχος λειτουργίας και διαχείρισης του Κοινωνικού Φαρμακείου γίνεται από ειδική Επιτροπή Διαχείρισης που θα ορίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο 
Η επιτροπή διαχείρισης υποχρεούται να παρουσιάζει ανά εξάμηνο, στην οικονομική επιτροπή έκθεση πεπραγμένων και διαχειριστικό απολογισμό. Η οικονομική επιτροπή εγκρίνει με απόφασή της το διαχειριστικό απολογισμό. Η απόφαση θα αναρτάται στην ιστοσελίδα του δήμου .
Η υποστήριξη της λειτουργίας του Κοινωνικού Φαρμακείου θα γίνεται από:
  • τους φαρμακοποιούς του Δήμου μας με εθελοντική εργασία
  • καθώς και από ομάδα εθελοντών του δήμου Συρου
  cyclades24.

Δεν υπάρχουν σχόλια: