Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

ΤΡΙΑ ΡΧΙΑ - Χωρίς συμφωνία για τα 11,5 δισ. ευρώ

 Παριστάνουν ότι δεν μπορούν να χωνέψουν τα νέα μέτρα....  
Τα έχουν χωνέψει απλά η Τριαρχία.... - κάπου αλλού παραπέμπει αυτό - θέλει να προετοιμάσει την κοινωνία για το νέο ΣΟΚ!!.
"Περίπου δύο ώρες διήρκεσε η συνάντηση των τριών κυβερνητικών εταίρων με αντικείμενο την οριστικοποίηση του νέου πακέτου μέτρων ύψους 11,5 δισ. ευρώ. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, η επεξεργασία των μέτρων δεν έχει ολοκληρωθεί και θα υπάρξει νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών. Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, πάντως, προσπάθησε να αμβλύνει τις εντυπώσεις, αναφέροντας πως τα ανοιχτά ζητήματα είναι «ελάσσονος σημασίας». Μεταξύ αυτών και το ζήτημα των ειδικών μισθολογίω"


Η επεξεργασία των μέτρων των 11,5 δισ. δεν έχει ολοκληρωθεί, διευκρίνισε ο Φώτης Κουβέλης, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου. Επανέλαβε ακόμη ότι καταβάλλεται προσπάθεια ώστε να αποφευχθούν οι οριζόντιες περικοπές και να προστατευθούν τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα.


Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις συντάξεις του ΟΓΑ, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ απάντησε πως δεν πρέπει να περικοπούν και δεν θα περικοπούν.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο ζήτημα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, λέγοντας πως «δεν είναι δεκτό να δεχθούν οι ΟΤΑ μεγάλες περικοπές», καθώς είναι αυτοί που υποκαθιστούν το απουσιάζον κοινωνικό κράτος.
Ερωτηθείς για το θέμα των ειδικών μισθολογίων, απάντησε ότι και σε αυτό το ζήτημα συνεχίζεται η συζήτηση και η επεξεργασία.
Υπάρχουν απαράβατα όρια για τα νέα μέτρα που δεν πρέπει να τα υπερβούμε, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος από την Ιπποκράτους μετά τη δίωρη συνάντηση των κυβερνητικών εταίρων. Τόνισε ότι όριο αποτελούν τα χαμηλά εισοδήματα, αλλά και η μεσαία τάξη, που είναι ο κορμός της Ελλάδας και δεν πρέπει να διαλυθεί. Επίσης, ζήτησε από τους πολίτες να είναι επιφυλακτικοί στον «καταιγισμό σεναρίων» που παρουσιάζονται.


Όπως και ο κ. Κουβέλης, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί δεν μπήκαν σε λεπτομέρειες για τα μέτρα και ότι η συζήτηση θα συνεχιστεί από τα επιτελεία των κομμάτων αρχίζοντας από απόψε το βράδυ.

Ανέφερε ότι η συζήτηση ήταν για τη διαμόρφωση μιας εθνικής στρατηγικής, προκειμένου οι αρχηγοί να εμφανιστούν στη Βουλή και το λαό με ένα συμφωνημένο πλαίσιο που θα βγάζει τη χώρα από το τούνελ και θα βάζει τέλος στην καταστροφική συζήτηση για το εάν η Ελλάδα θα μείνει ή θα φύγει από το ευρώ.

«Έχουμε πλήρη επίγνωση του τι γίνεται στην κοινωνία και η αγωνία αυτή θα συνδεθεί με την ανάγκη να σταθεί η οικονομία στα πόδια της», συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας ανέφερε πως παραμένουν «ελάσσονα ζητήματα» προκειμένου να κλειδώσει το πακέτο των μέτρων 11,5 δισ. ευρώ. Όπως δήλωσε μετά από τη σύσκεψη, «το βασικό σενάριο έχει οριστικοποιηθεί». Διευκρίνισε πάντως ότι συζητείται ακόμη το θέμα των ειδικών μισθολογίων.


Ο κ. Στουρνάρας αναφέρθηκε και στο ζήτημα της μείωσης των συντάξεων του ΟΓΑ, το οποίο φαίνεται πως απομακρύνεται, καθώς όπως ανέφερε ο υπουργός δεν υπάρχει στο βασικό σενάριο.

Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε επίσης ότι στη διάρκεια της σύσκεψης ετέθησαν ερωτήσεις και ότι οι διαβουλεύσεις με εκπροσώπους των κομμάτων συνεχίζονται προκειμένου να υπάρξουν διευκρινίσεις.
Τα σχόλια της αντιπολίτευσης

«Άδικο και αντικοινωνικό» χαρακτήρισε το προωθούμενο πακέτο μέτρων ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του με αφορμή τη σύσκεψη των κυβερνητικών εταίρων στο Μέγαρο Μαξίμου. «Έχοντας γράψει στα παλιά τους τα παπούτσια το περιεχόμενο της προγραμματικής συμφωνίας, στη βάση της οποίας συγκροτήθηκε η παρούσα κυβέρνηση, η τρόικα εσωτερικού, ομονοούσα και κάτω από την εποπτεία των δανειστών μας, προχωρεί στην διαμόρφωση ενός ακόμα άδικου και αντικοινωνικού πακέτου μέτρων που δεν θα οδηγήσει πουθενά παρά μόνον στην ισοπέδωση της ελληνικής κοινωνίας», ανέφερε η Κουμουνδούρου.

«Το βέβαιο είναι, το νέο πακέτο μέτρων ξεκινά από τα 11,5 δις αλλά είναι απροσδιόριστο μέχρι που θα φθάσει», επισήμανε ακόμη.
«Οι πρόθυμοι κυβερνητικοί εταίροι με τις δήθεν διαφωνίες τους συνεχίζουν να εμπαίζουν έναν λαό εξαπατημένο, προσβεβλημένο και εξαθλιωμένο», σχολίασαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, μετά τη συνάντηση των τριών αρχηγών. Σε σχετική ανακοίνωση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Χρήστος Ζώης διερωτάται αν έχουν αντιληφθεί ότι «όλοι γνωρίζουμε πως τα μέτρα έχουν κλείσει», συμπληρώνοντας πως «αρκεί να ακούσει κανείς τον τραπεζίτη υπουργό Οικονομικών κ. Στουρνάρα από τον οποίο εγκαίρως και εγκύρως πληροφορούμαστε τις ειλημμένες αποφάσεις».

Στο μεταξύ, κατηγορηματικά αντίθετη σε ενδεχόμενες μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια εμφανίστηκε η Αλέκα Παπαρήγα μετά από συνάντηση που είχε με αντιπροσωπείες των συνδικαλιστικών φορέων των ενστόλων.

«Όπως ήδη έχουμε δηλώσει, διαφωνούμε 100% σε οποιαδήποτε προσπάθεια νέων περικοπών στον χώρο των ενστόλων, παίρνοντας μάλιστα υπόψη ότι η μεγάλη πλειοψηφία έχει ήδη υποστεί πολύμορφες περικοπές και, επίσης, δεν μιλάμε για υψηλόμισθους και δεύτερους μισθούς», ανέφερε χαρακτηριστικά. Η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ επισήμανε ακόμη ότι «πρέπει και οι ίδιοι οι ένστολοι να δουν τα προβλήματά τους και ενιαία με τους άλλους εργαζόμενους, από τη στιγμή που η επίθεση είναι ενιαία».

ΠΗΓΗ  TVXS.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: