Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Το ΔΝΤ στον Νίγηρα (BINTEO)


Η αναφορά της κ. Λαγκάρντ, επικεφαλής του ΔΝΤ, στον Νίγηρα είναι σαν να διεκτραγωδεί εμπρηστής το καταστροφικό έργο της φωτιάς που άναψε ο ίδιος.
 Η εικόνα με το χρέος της Νηγηρίας βέβαια είναι χαρακτηριστική.
 Σε σύγκριση με την Ελλάδα, η Νιγηρία των 150 εκ. κατοίκων, με την παραγωγή πετρελαίου να την κατατάσσει ισοδύναμη με το Κουβέιτ. με τον ποταμό Νίγηρα, τρίτο μεγαλύτερο ποταμό στην Αφρική, να εξασφαλίζει την άρδευση σε μεγάλο κομμάτι της - υπάρχει και το κομμάτι που είναι έρημος -, και με έξοδο στον Ατλαντικό ωκεανό, να εξασφαλίζει πλούσια αλιεία, η Νιγηρία είναι μια χώρα που παράγει, δεν έχει χρέος, - 14.4% του ΑΕΠ! - έχει ανάπτυξη - όπως την εννοεί το ΔΝΤ - και ταυτόχρονα..... ο κόσμος πεινάει και πεθαίνει από την πείνα.

 Και όλα αυτά,, χάρις στην επέμβαση του ΔΝΤ, που εξασφάλισε την ιδιωτικοποίηση των πετρελαίων, την ιδιωτικοποίηση του ΝΕΡΟΥ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΝΙΓΗΡΑ!!! την κατά γράμμα εκτέλεση των εντολών του ΔΝΤ....
 Πολλοί από του κατοίκους πήραν το δρόμο της μετανάστευσης και της προσφυγιάς, για να σωθούν από τον λιμό που θερίζει εκατομμύρια κατοίκους.  Αρκετοί από αυτούς στην προσπάθειά τους να περάσουν στην Ευρώπη, εγκλωβίστηκαν στην Ελλάδα, χάρις στη συνθήκη ΔΟΥΒΛΙΝΟ-2.
 Παράνομοι, καταλήγουν στην διακίνηση πορνείας, και παράνομου εμπορίου, κυνηγημένοι από αρχές και χρυσαυγίτες, κυνηγάνε το όνειρο που τους έταξε η Λαγκάρντ.

Όπως αναφέρει το Left.gr "Φέτος πάλι, η χώρα βρίσκεται μπροστά σε νέα διατροφική κρίση , λόγω της παρατεταμένης ξηρασίας. Αλλά ο Νίγηρας βρίσκεται σε μόνιμο λιμό, χάρη ακριβώς στην διαρκή παρουσία και καθοδήγηση της Παγκόσμιας Τράπεζας και του ΔΝΤ...
Έτσι η αναφορά και η "ανησυχία" της κ. Λαγκάρντ για τα παιδιά του Νίγηρα, πεινασμένα λόγω ακριβώς της ιδεοληπτικής νεοφιλελεύθερης εμμονής  στην παντοδυναμία των αγορών, την ίδια στιγμή που επιβλέπει την διεύρυνση των πολιτικών της καταστροφικής Συναίνεσης της Ουάσινγκτον πέρα από την υποσαχάρια Αφρική στην ΕΕ - και ειδικά στην Ελλάδα (που την αφήνει κατά τα άλλα αδιάφορη) δεν είναι παρά η υπόσχεση της μεταφοράς των πολιτικών που εφάρμοσε το ΔΝΤ στον Νίγηρα και στην Ελλάδα..."


  


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: