Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Όταν ανοίγεις ένα σχολείο, κλείνεις μια φυλακή….. Όταν κάνεις το αντίθετο;

  Γέμισαν ασφυκτικά οι φυλακές της χώρας. Στοιβαγμένοι οι κρατούμενοι ο ένας πάνω στον άλλον. Κελιά για 4 άτομα, «φιλοξενούν» 20.  Αρρώστιες μεταδίδονται, κρεβάτια μπαίνουν ακόμα και στις τουαλέτες.
 Και η καθημερινή ροή προς τις φυλακές αυξάνεται καθημερινά. Αδιέξοδο.
 Από την άλλη, ολοκληρώθηκαν οι πρώτες συγχωνεύσεις στα σχολεία. 
Υπολειτουργούν και κλείνουν μια σειρά από ΤΕΙ σε όλη τη χώρα.
 Και το υπουργείο ανακοινώνει ότι έρχεται και δεύτερο κύμα συγχωνεύσεων, για να «εξορθολογήσει» τη λειτουργία των σχολείων. Αγώνες για καινούργιες κτιριακές εγκαταστάσεις, παραπέμπονται στις καλένδες.
 «Αγάπη μου συρρίκνωσα τη παιδεία»  μονολογεί η κυρία «Ευελφάλεια» *. 
 «Μαλφαλίτης» είναι η απάντηση  και αν αναρωτιέστε τι σημαίνει .. «Μαλακία στο κεφάλι της»,
  Και οι φυλακές ξεχειλίζουν κάθε μέρα. Μέχρι και νομοσχέδιο κατέθεσε ο Παπαιώαννου για «αποσυμφόρηση» των φυλακών. Να βγουν όσοι είναι μέσα για πταίσματα με εξαγοράσιμες ποινές…. Και μετά από υπολογισμούς .. «δεν αδειάζουν με τίποτα» και όσοι έχουν κακούργημα, αλλά έχουν
εκτίσει το 1/3 των ποινών.
 Βλέπουμε το δέντρο, και όχι το δάσος – που επιπλέον έχει πάρει φωτιά -.
 Χωρίς αστυνόμευση – τα τμήματα υπολειτουργούν, και οι αστυνομικοί ασχολούνται με τη φύλαξη «υψηλών προσώπων» -   και ακόμα και αν κτιστούν άλλες τόσες φυλακές, πάλι έχουμε πρόβλημα!
 Το σύστημα έχει στουκάρει πάνω σε τοίχο και έχει γίνει συντρίμμια. Καταστρέψαμε τη παιδεία…  Μόνο που αν κλείσει ένα σχολείο, δεν ανοίγεις μία φυλακή, αλλά πολλές.
 Και αυτό το κράτος εδώ και χρόνια έχει ουσιαστικά αποκλείσει  τη παιδεία από τα σχολεία.
 Η λύση είναι εύκολη και αποφάσισαν να την επιβάλλουν οι Γερμανοί.
 Κάνουν όλη τη χώρα φυλακή. Μία μάντρα γύρω-γύρω είναι. Τι νομίζατε, ότι η μάντρα που χτίζουνε στον Έβρο είναι για να μη μπούνε;.
 Για να μη βγαίνουμε είναι .. για να μη βγαίνουμε.
Συγκρατούμενοι είμαστε όλοι στη τρέλλα.

·       *   Ευελφάλεια =«ευελιξία με ασφάλεια» είναι ο νέος όρος που εισήγαγε η κ.Διαμαντοπούλου, αντιγράφοντας το αγγλικό flexicurity - αγγλικός νεολογισμός, είναι μια τηλεσκοπική λέξη, από το flexible και το security παίρνουμε το flexicurity.-.

Δεν υπάρχουν σχόλια: