Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Το ένα λάθος φέρνει το άλλο...... Ο Βενιζέλος ψάχνει να βρεί τρόπο να εισπράξει το χαράτσι με νέους εκβιασμούς

 Ο πανικός από την μαζική άρνηση πληρωμής του χαρατσιού, γίνεται μεγαλύτερος κάθε μέρα. H αιτία: Δεν φτάνει που τα ποσοστά άρνησης, αυξάνονται καθημερινά. Χιλιάδες πολίτες, οργανώνονται μέσα από επιτροπές και δημιουργούν  νέες, μαζικές εστίες αντίστασης.
  Η επιβολή του χαρατσιού, αποδεικνύεται μπούμερανγκ για τη "κυβέρνηση", που φαίνεται να εγκαταλείπει τις απειλές για διακοπή ρεύματος. Ήδη τα περισσότερα υποκατάστηματα στη χώρα, δέχονται πληρωμές, μόνο με το ποσό του ρεύματος και εκδίδουν και εξοφλητικές για αυτό.
 Με χθεσινή τροπολογία στη βουλή, ο Μπεννύτο - αυτός που θέλει να γίνει αρχηγός του 7% και πολλά λες - πέρασε τροπολογία, με την οποία αν κάποιος δεν πληρώσει το χαράτσι μέσα σε 4 μήνες - οι 80 μέρες έγιναν 120 - το χρέος διαγράφεται απο τη ΔΕΗ .... και πηγαίνει στην εφορία.!!!.
 Η εφορία  θα μπορεί να λαμβάνει ακόμη και μέτρα αναγκαστικής είσπραξης.
 Πρώτον : Πρόκειται για μια ήττα της κυβέρνησης σε όλα τα επίπεδα.
 Δεύτερον : Αν η ηλιθιότητα ήταν ο λόγος της πρώτης ήττας, η απόφαση αυτή αποδεικνύει, ότι η εν λόγω ιδιότητα, είναι αναπόσπαστο στοιχείο του τρόπου σκέψης των "κυβερνόντων" και του λόγου ύπαρξης των προβλημάτων που ταλαιπωρούν τη χώρα.
 Το ένα λάθος μετά το άλλο.
 Απο τον πρώτο εκβιασμό - σε 40 μέρες κόβουμε ρεύμα- 
στην πρώτη αναγκαστική υποχώρηση - σε 80 μέρες κόβουμε ρεύμα - , 
στην δεύτερη υποχώρηση - δεν κόβουμε άμεσα ρεύμα αλλά σας παρακαλούμε πληρώστε -,  
στην τρίτη αναγκαστική υποχώρηση - σφυρίζουμε αδιάφορα -
 και τώρα σε ένα ακόμα λάθος.

 Το μόνο που θα καταφέρει ο υποψήφιος - του 7% και πολλά λες - είναι να "μπλοκάρει" και τις εφορίες.

 Ο κόσμος δεν πλήρωσε όχι γιατί άκουσε κάποιους "Δον Κιχώτες λαικιστές", όπως ανέφερε κυβερνητικό στέλεχος. Αλλά απλά γιατί δεν έχει να πληρώσει, και επιπλέον δεν έχει καμία όρεξη να νομιμοποιήσει μια διαδικασία, που με μαθηματική ακρίβεια οδηγεί στην κατάσχεση της ιδιωτικής του περιουσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: