Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

ΠΑΡΟΣ: Συγκροτηθηκε λαική επιτροπη. Ενωμένοι, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, θα τους σταματήσουμε

  Αποφασισμένοι να σταματήσουν τα παράνομα και αντισυνταγματικά χαράτσια, δήλωσαν όλοι όσοι συγκεντρώθηκαν χθές στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

 Τα 47 χαράτσια - σε 20 νομοσχέδια - που ακολουθούν απαιτούν απο το λαό, αυτοοργάνωση και αντίσταση.


ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ-ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ-ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ
  - ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ  ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ 
Η Συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ (13/11/11)  (μετά από πρωτοβουλία της Λαϊκής Συσπείρωσης Πάρου)  και ανταποκρίθηκαν αρκετά πρωτοβάθμια σωματεία ιδιωτικού και δημοσίου, εμποροι, αυτοαπασχολούμενοι, η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Πάρου και η Πρωτοβουλία Πολιτών Πάρου.
   
Η λαική αυτοοργάνωση έρχεται σαν απάντηση στην οργανωμένη επίθεση του τραπεζοπιστωτικού συστήματος και των εκπροσώπων του, αλλά και στην απαράδεκτη στάση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο Δήμαρχος στην τελευταία συνεδρίαση, ουσιαστικά αρνήθηκε να πάρει πρωτοβουλίες, που δεκάδες άλλοι Δήμαρχοι αναλμβάνουν σε όλη τη χώρα, κατηγορώντας τους μάλιστα για λαικισμό.

   Στην συνάντηση ακούστηκαν  αρκετές απόψεις από τους εκπροσώπους των συλλόγων, αλλά και απο ιδιώτες και τελικά αποφασίστηκαν οι παρακάτω δράσεις για το θέμα:


1. Συγκρότηση Λαϊκής Επιτροπής στο νησί μας με αρχικό στόχο την αντίδραση σε κάθε μορφής ενέργειας για τη διακοπή παροχής ηλεκτρικού ρεύματος σε καταστήματα και οικείες, λόγω της άρνησης πληρωμής του «χαρατσιού».

2. Νέα συγκέντρωση την Κυριακή 20 Νοεμβρίου στην αίθουσα του πολιτιστικού συλλόγου «Αρχίλοχος» στις 11 το πρωί για την καλύτερη οργάνωση του τοπικού κινήματος, αλλά και την εμπλουτισμό της προσωρινής διοικούσας επιτροπής. (Η ώρα και ημέρα της συγκέντρωσης θα ανακοινωθεί τις επόμενες ώρες καθώς όταν τελείωσε η συνάντηση δεν γνώριζαν οι συγκεντρωθέντες αν η αίθουσα ήταν «ελεύθερη»).

3. Οργάνωση σε κάθε χωριό της Πάρου για την αντιμετώπιση της ληστρικής επίθεσης της μνημονιακής κυβέρνησης.

4. Το τοπικό κίνημα θα αναλάβει και άλλες δράσεις (που συζητήθηκαν), για να βοηθήσει όλους τους συμπολίτες μας που έχουν πρόβλημα με τα συνεχή «χαράτσια», φόρους, τέλη κλπ.

5. Την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου θα συμμετέχουν στη συγκέντρωση που διοργανώνει η ΕΛΜΕ Πάρου - Αντιπάρου στην πλατεία Μαντώς Μαυρογένους και στη συνέχεια στη πορεία στο Δημαρχείο. Σκέψη υπάρχει η πορεία να καταλήξει στα γραφεία της ΔΕΗ. Η συγκέντρωση στην πλατεία Μαντώς θα ξεκινήσει στις 12:30 το μεσημέρι.

6. Θα τυπωθούν αφίσες και πανώ ώστε να ενημερωθούν οι πολίτες της Πάρου, ενώ θα υπάρξουν και ενημερωτικά δελτία τύπου.

7. Συγκροτήθηκε μία αρχική ομάδα συντονισμού  Ορισμένοι εξ αυτών εκπροσωπούν επίσημα τους φορείς που εκπροσωπούσαν και άλλοι μετέχουν ως άτομα έως να ληφθεί επίσημη απόφαση από τα ΔΣ των φορέων τους.

Ο κατάλογος της συντονιστικής επιτροπής είναι «ανοιχτός» και εκτός των ατόμων που αναφέρουμε πιο πάνω, θα προστεθούν και άλλοι, ενώ υπήρξε και συζήτηση για το αν θα μετέχουν επίσημα στην επιτροπή και μέλη των δύο δημοτικών συνδυασμών που μετείχαν στη συζήτηση (Λαϊκή Συσπείρωση και ΚΕΠ Πάρου).
 Στην επιτροπή μετέχουν και νομικοί σύμβουλοι, ενώ η επιτροπή καλεί και όσους δικηγόρους του νησιού επιθυμούν, να έρθουν σε επαφή με την επιτροπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: