Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Η χώρα απειλείται με εμφύλιοΦετφάς - μπαλάκι στους περιφερειάρχες, απούσα η κυβέρνηση



Σοφία Βούλτεψη Elzoni.gr
02/08/2011
Στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής είναι σήμερα στραμμένα τα βλέμματα όλων, καθώς συνεδριάζει σήμερα προκειμένου να (ξανα)καταθέσει την αδιαλλαξία του ο υπουργός Μεταφορών, Γιάννης Ραγκούσης.

Το αδιέξοδο στο θέμα της «απελευθέρωσης» του επαγγέλματος του οδηγού ταξί και τα εμφυλιοπολεμικού τύπου έκτροπα που σημειώνονται σε όλη τη χώρα, με καταστροφικές συνέπειες στην τουριστική – και κατά συνέπεια στην εθνική – οικονομία, οδηγεί σε μια σύγκρουση άνευ προηγουμένου, εντελώς ακατανόητη ακόμη και από τους ίδιους τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Το σύνολο του υπουργικού συμβουλίου, με επικεφαλής τους καθ’ ύλην αρμοδίους, τον πρωθυπουργό και τον υπουργό των Οικονομικών, εξακολουθούν να παρακολουθούν ως θεατές, χωρίς, προς το παρόν, να αναλαμβάνεται μια σοβαρή πρωτοβουλία για να λυθεί το θέμα.

Η πολυαναμενόμενη και προαναγγελθείσα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο πρωτοβουλία της κυβέρνησης, προκειμένου να μπει τέλος στην ομηρία της χώρας και στην αφόρητη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, αποδείχθηκε πως δεν ήταν άλλη από μια… εγκύκλιο του κ. Ραγκούση, με την οποία προσπαθεί με νόμους κι’ αστυνόμους να δώσει λύση στο πρόβλημα που ο ίδιος δημιούργησε.

Επιπλέον, με την εγκύκλιο, το μπαλάκι πετιέται στους αιρετούς – και ως εκ τούτου ανεξάρτητους - περιφερειάρχες, στους οποίους ο υπουργός υπενθυμίζει τον… Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας!

Οι περιφερειάρχες, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης, καλούνται τώρα να βγάλουν το φίδι από την τρύπα και να εφαρμόσουν έναν νόμο που προβλέπει αφαίρεση αδειών όσων προβαίνουν σε αποκλεισμούς δρόμων.

Και το σπουδαιότερο: Η εγκύκλιος εκδόθηκε από υπουργό που όταν το κόμμα του βρισκόταν στην αντιπολίτευση, βρισκόταν ο ίδιος, μαζί με τον σημερινό Πρόεδρο της κυβέρνησης, στην πρώτη γραμμή της κατάληψης των οδοστρωμάτων και των κινητοποιήσεων.

Με τον φετφά Ραγκούση, οι περιφερειάρχες καλούνται «κατεπειγόντως» να κινήσουν τις προβλεπόμενες από τον νόμο διαδικασίες «για επιβολή των προβλεπομένων διοικητικών κυρώσεων σε βάρος των παραβατών, δηλ. της αφαίρεσης της άδειας κυκλοφορίας του αυτοκινήτου δημόσιας χρήσης, στην οποία ενσωματώνεται το δικαίωμα κυκλοφορίας του ως τέτοιου, καθώς και της αφαίρεσης των στοιχείων κυκλοφορίας του»!

Οφείλουν δηλαδή οι περιφερειάρχες να δώσουν αστυνομικού τύπου λύσεις σε ένα καθαρά πολιτικό πρόβλημα.

Ο κ. Ραγκούσης εξακολουθεί – αν και ψέλλισε κάτι περί πληθυσμιακών κριτηρίων – να έχει στυλώσει τα πόδια, καθώς και η χθεσινή συνάντησή του με τους ταξιτζήδες απέβη άκαρπη.

Μετά τη νέα συνάντηση – φιάσκο, ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ Θύμιος Λυμπερόπουλος ανακοίνωσε ότι η διαμαρτυρία θα συνεχιστεί με 48ωρο αποκλεισμό του υπουργείου.

Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, σε πολλές περιπτώσεις από τις οποίες σημειώθηκαν έκτροπα και επιθέσεις σε γραφεία βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, οργανώνονται σε όλη τη χώρα, ενώ στο παιχνίδι της αντιπαράθεσης, που τεχνηέντως κατευθύνεται άνωθεν, μπαίνουν και άλλοι.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων ανακοίνωσε ότι υποβάλλει μηνυτήρια αναφορά, ενώ στην ανακοίνωσή της μιλά αόριστα περί των ευθυνών.

Όπως λένε στην ανακοίνωσή τους «ας αναλογιστούμε όλοι έστω και την ύστατη ώρα, ότι πυροβολώντας τα πόδια μας μπορεί τελικά και να καταφέρουμε να αυτοκτονήσουμε από ακατάσχετη αιμορραγία», ενώ μιλούν για «εικόνες ντροπής και εξευτελισμού, απαράδεκτες για μια χώρα που θέλει να στηρίζει μεγάλο μέρος της οικονομίας της στον τουρισμό, να δημιουργεί και να συντηρεί χιλιάδες θέσεις εργασίας (του κλάδου των ταξί συμπεριλαμβανομένου) και να προβάλλει τις καλές της υπηρεσίες και υποδομές».

Σημειώνεται πως και οι Ξενοδόχοι, όπως πριν από λίγες ημέρες ο ΣΕΤΕ, αποφεύγουν να αναφερθούν στις υπουργικές ευθύνες, ενώ είναι σαφές πως η μηνυτήρια αναφορά στρέφεται κατά των ταξιτζήδων.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (HATTA), που καλεί την κυβέρνηση να διαφυλάξει τη νομιμότητα, εξασφαλίζοντας ότι θα παραμείνουν ανοιχτά όλα τα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος (αεροδρόμια, λιμάνια, δρόμοι κ.λπ.), αλλά και την Δικαιοσύνη, που κατά την γνώμη τους οφείλει να δείξει τα αναγκαία «αντανακλαστικά».

Είναι σαφές ότι οι επιχειρούντες περί τον τουρισμό βλέπουν πως όλα είναι καλά καμωμένα εκ μέρους της κυβέρνησης…

Δεν υπάρχουν σχόλια: