Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011
ΚΡΑΤΑ ΜΕ ΝΑ ΣΕ ΚΡΑΤΩ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ............
ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ!
ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΗΔΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ!
Τα ονόματα ενός ανασχηματισμού ο οποίος δεν κομίζει τίποτα καινούργιο και θετικό ως προς το περιεχόμενο της ασκούμενης πολιτικής (προσήλωση σε μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα κλπ), ανακοινώθηκαν επισήμως το πρωί της Παρασκευής.
Όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς, ρίχνοντας μια ματιά στον κατάλογο των μελών του νέου Υπουργικού Συμβουλίου, το μόνο το οποίο σημειώθηκε ήταν μια ανακύκλωση των ίδιων προσώπων, με μετακινήσεις ανάμεσα στα Υπουργεία...
Έγκυροι σχολιαστές έκαναν λόγο για μια Κυβέρνηση η οποία είναι ήδη τελειωμένη πολιτικά πριν ακόμη ορκιστεί, με τις εξελίξεις να αναμένονται ραγδαίες το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Ουσιαστικά, το μόνο που θα κάνει το νέο κυβερνητικό σχήμα, θα είναι να ψηφίσει και να εφαρμόσει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα καταστροφής της χώρας, καταρρέοντας με πάταγο, σε λίγους μήνες, τόσο λόγω των λαϊκών αντιδράσεων όσο και εξαιτίας της ίδιας της εσωτερικής του αποσύνθεσης...
Ο αρχικός σχεδιασμός έκανε λόγο για επίσημη ανακοίνωση των ονομάτων στις 09:00, αλλά οι τελικές ανακοινώσεις έγιναν στις 10:05.
Η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης θα γίνει στις 13:00 στο Προεδρικό Μέγαρο. Η συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση αναμένεται να αρχίσει στη Βουλή την Κυριακή και θα ολοκληρωθεί με ονομαστική ψηφοφορία τα μεσάνυχτα της Τρίτης.
Σύμφωνα με το επίσημο κυβερνητικό ανακοινωθέν, η νέα Κυβέρνηση είναι η εξής:
Αντιπρόεδροι της κυβέρνησης οι Θεόδωρος Πάγκαλος και Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος αναλαμβάνει και το υπουργείο Οικονομικών με αναπληρωτές υπουργούς τους Φίλιππο Σαχινίδη και Παντελή Οικονόμου
- Υπουργείο Εσωτερικών, Χάρης Καστανίδης με υφυπουργό τον Πάρη Κουκουλόπουλο
- Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, (νέο υπουργείο), Δημήτρης Ρέππας με υφυπουργούς τους Ντίνο Ρόβλια και Παντελή Τζωρτζάκη
- Υπουργείο Υποδομών, Γιάννης Ραγκούσης με υφυπουργό τον Γιάννη Μαγκριώτη
-Υπουργείο Εξωτερικών, ο ευρωβουλευτής Σταύρος Λαμπρινίδης με αναπληρωτή υπουργό τη Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και υφυπουργό τον Δημήτρη Δόλλη
- Υπουργείο Άμυνας, Πάνος Μπεγλίτης, με υφυπουργό τον Κώστα Σπηλιόπουλο
- Υπουργείο Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος με υφυπουργούς Μιχάλη Τιμοσίδη, Μάρκο Μπόλαρη και Χρ. Αηδόνη
- Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργος Κουτρουμάνης με υφυπουργό τον Γιάνη Κουτσούκο
- Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής με υφυπουργό τον Μανώλη Όθωνα
-Υπουργείο Περιβάλλοντος, Γιώργος Παπακωνσταντίνου με αναπληρωτή υπουργό το Νίκο Σηφουνάκη και υφυπουργό τον Γιάννη Μανιάτη
- Υπουργείο Ανάπτυξης, Μιχάλης Χρυσοχοίδης με αναπληρωτή υπουργούς τους Χάρη Παμπούκη και Σωκράτη Ξυνίδη και υφυπουργό τον Θάνο Μωραϊτη
- Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Σκανδαλίδης με υφυπουργό τον Γιάννη Δριβελέγκα
- Υπουργείο Δικαιοσύνης, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, με υφυπουργό τον Γιώργο Πεταλωτή
- Υπουργείο Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος με υφυπουργό Τουρισμού τον Γιώργο Νικητιάδη
- Υπουργείο Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου με αναπληρωτή τη Φώφη Γεννηματά και υφυπουργό την Εύη Χριστοφιλοπούλου
- Υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος ο Ηλίας Μόσιαλος
Κυβερνητική Επιτροπή: Ευάγγελος Βενιζέλος, Δημήτρης Ρέππας, Χάρης Καστανίδης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Αννα Διαμαντοπούλου, Γιάννης Ραγκούσης, Ανδρέας Λοβέρδος, Κώστας Σκανδαλίδης και Χρήστος Παπουτσής.
Το ρεπορτάζ της Ίσκρα σχετικά με τις εξελίξεις της Πέμπτης 16 Ιουνίου, έχει ως εξής:
Οι διεργασίες και οι εξελίξεις εντός του ΠΑΣΟΚ (βλ. προηγούμενο ρεπορτάζ εδώ) λαμβάνουν χώρα με ταχύτατους ρυθμούς σε ένα κλίμα χάους και σύγχυσης. Μετά, λοιπόν, από μια σειρά δηλώσεων ευθείας αμφισβήτησης του Γ. Παπανδρέου από κεντρικά στελέχη και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, παραιτήσεων, αντεγκλήσεων αλλά και ανακλήσεων υπογραφών, ξεκίνησε το απόγευμα η συνεδρίασή της η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ.
Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας με τις τοποθετήσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, πολλοί εκ των οποίων εκφώνησαν πολύ έντονο, αν και ετερόκλητο, κριτικό λόγο!
Υπογραμμίζουμε ιδιαίτερα τα πυρά που εξαπέλυσε η Βάσω Παπανδρέου η οποία του είπε χαρακτηριστικά «πρόεδρε, πρέπει να αλλάξουν πολλά και πρώτος πρέπει να αλλάξεις εσύ, δεν μπορείς να συνεχίσεις να λειτουργείς με παρέες».
Η ίδια τόνισε ότι το Μνημόνιο Ι έχει αποτύχει και τον κάλεσε να το παραδεχθεί. Ζήτησε δε να αναλάβουν τις ευθύνες τους όσοι οδήγησαν την Ελλάδα σε τόσο μεγάλη ύφεση και τώρα με φόβο και εκβιασμούς θέλουν να περάσουν και νέα μέτρα, όπως είπε.
Να δοθεί προοπτική στον λαό, εξηγήσεις και εγγυήσεις ότι θα ξεπεραστεί η κρίση με το Μνημόνιο ΙΙ και να σταματήσει η κυβέρνηση να επενδύει στο φόβο και στην τρομοκρατία ζήτησαν σε έντονο και αυστηρό ύφος και άλλοι «αγανακτισμένοι» βουλευτές.
Είχε προηγηθεί η ομιλία του Πρωθυπουργού. Ένας κλονισμένος, χωρίς μέλλον, πρωθυπουργός, επιδόθηκε σε μια βαρετή και ανούσια παράσταση μιλώντας στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, με τους περισσότερους (όχι όλους!) βουλευτές του κόμματος έντρομους να γραπώνονται πάνω του, διαισθανόμενοι τη βύθιση του κυβερνητικού σκάφους!
Δεν είναι τυχαία η φράση του Γ. Παπανδρέου προς του βουλευτές του: «Στηρίξτε με για να σας στηρίξω»!
Αυτή η φράση περισσότερο θυμίζει μια συσπείρωση ανθρώπων που βρίσκονται σε κίνδυνο και αδιέξοδο και ψάχνουν σανίδα σωτηρίας, παρά Κ.Ο. κυβερνητικού κόμματος που μπορεί να προσφέρει ελπίδα στη χώρα!
***Παραθέτουμε ακολούθως, ρεπορτάζ από ηλεκτρονικές ιστοσελίδες σχετικά με την ομιλία του Πρωθυπουργού:
Δεν θα φυγομαχήσουμε, είπε ο Γ.Παπανδρέου και κάλεσε σε ενότητα του βουλευτές
''Με αφοσίωση δίνουμε εδώ και 20 μήνες την μάχη για τη διάσωση της χώρας και η Ελλάδα έχει μείνει όρθια,'' τόνισε ο πρωθυπουργός, ξεκινώντας την ομιλία του στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.
Τα στοιχήματα -ανέφερε στη συνέχεια- είναι τρία:
- η αντιμετώπιση του μεγάλου χρέους και των ελλειμμάτων που κληρονόμησε η κυβέρνηση
- η προώθηση των μεγάλων αλλαγών και μεταρρυθμίσεων που χρειάζεται η χώρα εδώ και χρόνια
- η διαμόρφωση συνθηκών στη διεθνή σκακιέρα, ώστε η Ελλάδα να παίξει το ρόλο που της αρμόζει
Ο κ. Παπανδρέου άσκησε κριτική στους διεθνείς οίκους αξιολόγησης, ενώ αναφέρθηκε και στα λάθη που έχει διαπράξει η Ευρώπη τους τελευταίους μήνες στην προσπάθεια διαχείρισης της κρίσης χρέους.
Ο πρωθυπουργός είπε ότι είχε τηλεφωνική συνομιλία με την καγκελάριο της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ σχετικά με το δάνειο, λέγοντας ότι οι διαπραγματεύσεις είναι κρίσιμες και συνεχίζονται.
Μάλιστα επικαλέστηκε και τις δηλώσεις του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί για το δημόσιο διάλογο που βρίσκεται σε εξέλιξη εντός της Ευρώπης για τη διάσωση της Ελλάδας, αλλά και γενικότερα για την ευρωπαϊκή ενότητα στην αντιμετώπιση της κρίσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
«Η στιγμή είναι σημαντική, είτε γιατί η Ευρώπη θα γράψει ιστορία ή η ιστορία θα ξεγράψει την ΕΕ» τόνισε χαρακτηριστικά, ξεκαθαρίζοντας ότι όλοι οφείλουν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.
Δεν μπορούμε να φυγομαχήσουμε
Ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε την υποχρέωση της Ελλάδας να κάνει τις αλλαγές που θα κάνουν τη χώρα να σταθεί στα πόδια της.
Αναγνώρισε ότι οι αλλαγές είναι επώδυνες και σε αρκετές περιπτώσεις άδικες, «όμως όσο πιο γρήγορα τις κάνουμε τόσο πιο γρήγορα θα φύγουμε από την κρίση. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να φυγομαχήσουμε.
» Θα δώσουμε τη μάχη και εγώ και η Κοινοβουλευτική Ομάδα. Ξέρω τις δυσκολίες των βουλευτών, αλλά ξέρετε ότι μπορείτε να στηριχθείτε επάνω μου και εγώ πάνω σε εσάς.»
Η προσπάθεια συναίνεσης
Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στην προσπάθεια εθνικής συνεννόησης, που επιχείρησε με στόχο την ευρύτερη ενότητα, γεγονός που θα συνέβαλε στην αποτελεσματικότερη διαπραγμάτευση, όπως στην περίπτωση της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας.
Άφησε μάλιστα αιχμές για το γεγονός ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει συνεννόηση, την ώρα που άλλα Κοινοβούλια συνεννοούνται για να δανείσουν «χρήματα των φορολογούμενων» στην Ελλάδα.
Κατηγόρησε μάλιστα τη ΝΔ ότι διαχειρίστηκε την προσπάθεια με επικοινωνιακούς όρους, με τρόπο που οδηγεί σε περαιτέρω εσωστρέφεια.
Επανέλαβε ακόμα ότι θα συνεχίσει την προσπάθεια συνεννόησης, αλλά σε κάθε περίπτωση ο ίδιος και οι βουλευτές θα συνεχίσουν την προσπάθεια.
Η νέα κυβέρνηση
Ο πρωθυπουργός είπε ότι αμέσως μετά θα ανακοινώσει τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης, λέγοντας ότι η προηγούμενη πέτυχε άθλους, όπως η μείωση του ελλείμματος.
Αναγνώρισε λάθη και παραλείψεις, συμπληρώνοντας ότι η κριτική είναι οξυγόνο για την κυβέρνηση και το κόμμα.
«Η επόμενη κυβέρνηση θα είναι πιο αποτελεσματική και πιο συνεκτική» είπε.
Για την αγανάκτηση
Ο πρωθυπουργός είπε ότι αναγνωρίζει την οργή που υπάρχει στην κοινωνία, λέγοντας ότι και ο ίδιος οργίζεται που στη χώρα δεν προχώρησαν εδώ και δεκαετίες οι απαραίτητες αλλαγές.
«Τώρα όμως είναι η ώρα που δεν πρέπει να κάνουμε πίσω. Η χώρα πρέπει να σταθεί στις δικές της παραγωγικές και δημιουργικές δυνάμεις» τόνισε, δηλώνοντας ότι «θα τα καταφέρουμε, όπως τα καταφέραμε και στο παρελθόν».
(πηγή: In.gr)
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ISKRA
ΠΕΜΠΤΗ 16/06 ΩΡΑ 13:00
Είναι φανερό ότι αυτή την ώρα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη οργανωμένη, κατά τα φαινόμενα, κίνηση μεγάλου αριθμού βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι θέτουν ευθέως θέμα ηγεσίας Γ. Παπανδρέου.
Στην κίνηση αυτή, βασικό ρόλο διαδραματίζουν οι βουλευτές του «εκσυγχρονιστικού» μπλοκ (Σημίτη) αλλά και αρκετοί «Βενιζελικοί» βουλευτές!
Στην κίνηση αυτή, παίζει κεντρικό ρόλο η Β. Παπανδρέου, η οποία ζήτησε να συγκληθεί άμεσα η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ!
Παρεμβαίνοντας στις εξελίξεις ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, έκανε μια δήλωση έκδηλη της ανησυχίας των κυρίαρχων κύκλων σχετικά με τις προοπτικές του δικομματισμού. "Σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο πρέπει...να μην μεταβάλουμε την οικονομική κρίση σε κρίση δημοκρατίας" ήταν το σχόλιο του Προέδρου. Προφανώς, ο Κ. Παπούλιας ως "κρίση δημοκρατίας", δεν εννοούσε το κουρέλιασμα του Συντάγματος εδώ και ένα χρόνο με την ψήφιση του Μνημονίου, κάτι για το οποίο ουδέποτε ανησύχησε...
Πολιτικοί παρατηρητές τόνιζαν ότι οι κινήσεις αυτές αμφισβήτησης του Γ. Παπανδρέου, μαζί και οι παραιτήσεις των Γ. Λιάνη, Γ. φλωρίδη, Ε. Νασιώκα, δεν έχουν την παραμικρή σχέση με προσπάθεια να κινηθεί θετικότερα το ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση και η πολιτική τους!
Αντίθετα, η αμφισβήτηση αυτή του Γ. Παπανδρέου, μάλλον, έχει ως αφετηρία και κατεύθυνση ακόμα πιο νεοφιλελεύθερες, πιο αντεργατικές και πιο συναινετικές με τη ΝΔ επιλογές!
Όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου ανήκει στο παρελθόν, το παραδοσιακό πολιτικό σκηνικό αποσυντίθεται και η χώρα, μάλλον, οδεύει προς εκλογές !
Αυτή την ώρα η ελπίδα για τον τόπο μπορεί να προκύψει μόνο από μια Αριστερά, που θα βρει τη δύναμη να συμπορευθεί και να συμπαραταχθεί!
Αναλυτικά το ρεπορτάζ από διάφορες ιστοσελίδες :
Κίνημα αμφισβήτησης του Γ.Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ, συγκαλείται εκτάκτως η ΚΟ
Θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ θέτουν ορισμένοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, μετά τους χειρισμούς για τον σχηματισμό κυβέρνησης ενότητας. Με πρωτοβουλία της Βάσως Παπανδρέου συγκεντρώθηκαν υπογραφές για την σύγκληση της ΚΟ. Δεκτό το αίτημα από τον πρωθυπουργό.Στις 4.30 μ.μ. η συνεδρίαση, κατά την οποία θα τεθεί θέμα ηγεσίας. Είναι σχέδιο συγκεκριμένης ομάδας, ''κάποιοι θέλουν να μας γυρίσουν στο '65'', απαντούν άλλοι βουλευτές.
Αν τεθεί θέμα αμφισβήτησης του Πρωθυπουργού, θα τον στηρίξω, φέρεται να δήλωσε η Αννα Διαμαντοπούλου.
Να μην μετατραπεί η οικονομική κρίση σε κρίση Δημοκρατίας καλεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
«Οι ώρες είναι κρίσιμες για τη χώρα. Ζητώ να συγκληθεί άμεσα η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ» δήλωσε, προσερχόμενη στη Βουλή και στην ερώτηση εάν θα τεθεί θέμα ηγεσίας, η κ. Παπανδρέου απάντησε: «Να συζητήσουμε τα πάντα».
Στο ίδιο κλίμα και οι δηλώσεις του βουλευτή Β' Πειραιά Δημήτρη Λιντζέρη, ο οποίος έκανε λόγο για «έλλειμμα στη διακυβέρνηση της χώρας» και ζήτησε από τα κορυφαία στελέχη του κυβερνώντος κόμματος να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
Υπάρχουν ευθύνες και στη δική μας ηγεσία, δήλωσε και ο βουλευτής Καρδίτσας του ΠΑΣΟΚ Νίκος Σαλαγιάννης, υιοθετώντας το αίτημα για σύγκληση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ. «Δεκαοκτώ μήνες τώρα πάμε από το κακό στο χειρότερο» είπε ο κ. Σαλαγιάννης και στο ερώτημα για την ψήφο εμπιστοσύνης απάντησε: «Εγώ δεν δίνω ψήφο, αν δεν πειστώ ότι θα βγάλουμε πέρα και ότι θα είμαστε φερέγγυοι απέναντι στο λαό που μας ψήφισε».
Η δήλωση του κ. Λιντζέρη προκάλεσε άλλους βουλευτές, όπως τον Γιάννη Αμοιρίδη, ο οποίος, καθώς και άλλοι, ζήτησαν να αποσύρουν τις υπογραφές τους από το αίτημα, γιατί δεν συμφωνούσαν με το περιεχόμενό του.
Τελικώς, η διαδικασία της συλλογής υπογραφών δεν ολοκληρώθηκε, ούτε το γραπτό αίτημα κατατέθηκε, καθώς ο γραμματατέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Έξαρχος πρόλαβε την εξέλιξη και έκανε γνωστό ότι θα υπάρξει έκτακτη συνεδρίαση της ΚΟ.
«Ημέρες '65»
Ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, προσερχόμενος στη Βουλή, δήλωσε πως ο στόχος είναι η σταθερότητα και να σταθεί η χώρα όρθια. Κάθε προσπάθεια της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού συντείνει σε αυτό, πρόσθεσε.
Από την άλλη πλευρά, προσερχόμενος στη Βουλή για τη συνεδρίαση της ΚΟ, ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δήλωσε ότι η χώρα έχει εκλεγμένη κυβέρνηση και πρωθυπουργό.
Μετά τη συνάντσή της με τον Γ.Παπανδρέου η υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη δήλωσε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος επαναβεβαίωσης της εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του πρωθυπουργού, έχει την εμπιστοσύνη όλων. Αυτό που χρειάζεται είναι ένας ευρύς ανασχηματισμός, είπε η κ. Κατσέλη.
Στο ίδιο κλίμα κινήθηκαν και οι δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Χρήστου Πρωτόπαπα.
Προσερχόμενος στη Βουλή ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος ρωτήθηκε εάν υπάρχει οργανωμένο σχέδιο κατά του πρωθυπουργού, όπως κατήγγειλαν άλλοι συνάδελφοί του: «Η δική μου πορεία είναι καθαρή και διαυγής. Δίνω μάχη καθημερινά με τη δύσκολη δουλειά που έχει αυτή η κυβέρνηση και έτσι θα συνεχίσω. Παρακαλώ όχι σε εμένα αυτά τα ερωτήματα» δήλωσε.
«Όλοι αυτοί που θέλουν να μάς γυρίσουν πίσω στο 1965, πρέπει να αντιληφθούν ότι η χώρα έχει εκλεγμένο πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου» δήλωσε προσερχόμενος στη Βουλή για τη συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων Γιάννης Διαμαντίδης.
Ανάλογες δηλώσεις έγιναν από τον υφυπουργό Εργασίας Βασίλη Κεγκέρογλου, ενώ ευθεία αναφορά στην «αποστασία» του 1965 έκαναν και βουλευτές, μεταξύ των οποίων ο Παναγιώτης Αντωνακόπουλος (Ηλείας).
Ο βουλευτής Ηρακλείου Φραγκίσκος Παρασύρης δήλωσε στη Βουλή ότι υπέγραψε το αίτημα για σύγκληση της ΚΟ, για να συζητηθούν οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις και ότι κάποιοι «καπηλεύτηκαν τις υπογραφές για να τεθούν κι άλλα θέματα».
«Τα πρόσωπα που μπορούν να αναλάβουν ευθύνες πρέπει να είναι παρόντα και όχι απόντα» δήλωσε ο βουλευτής Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Μαγκούφης, σχολιάζοντας τις παραιτήσεις των συναδέλφων του Γιώργο Φλωρίδη και Έκτορα Νασιώκα.
Επίσης ο βουλευτής Ηρακλείου Γιώργος Μιχελογιαννάκης επισήμανε ότι η όποια αμφισβήτηση πρέπει να γίνεται με κριτήριο την σωτηρία της χώρας.
Της δήλωσης της Βάσως Παπανδρέου προηγήθηκαν οι παραιτήσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Φλωρίδη και Έκτορα Νασιώκα.
Στην επιστολή της παραίτησής του ο κ. Φλωρίδης υποστηρίζει ότι «οι ηγεσίες των δύο βασικών πολιτικών κομμάτων στάθηκαν κατώτερες των εθνικών περιστάσεων, με πολιτικά ασυγχώρητο τρόπο».
Λίγη ώρα μετά ακολούθησε η παραίτηση από το βήμα της Βουλής του βουλευτή Λάρισας Έκτορα Νασιώκα.
«Είναι το ελάχιστο που μπορώ να κάνω, για να ανατραπεί το σημερινό αδιέξοδο στο πολιτικό σύστημα» είπε, επικρίνοντας τις ηγεσίες των δύο μεγάλων κομμάτων που συνεχίζουν, όπως είπε, «με γνώμονα το λαϊκισμό».
«Είμαστε υποχρεωμένοι να μείνουμε όρθιοι. Η χώρα θα βρει το δρόμο της. Δεν θα υπάρξει το παραμικρό κενό» δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος, σχολιάζοντας την παραίτηση του κ. Νασιώκα.
«Δεν υπηρετούμε την πατρίδα αποχωρούντες. Την υπηρετούμε από εδώ, που μας έστειλε ο λαός» υπογράμμισε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, με παρέμβασή του αμέσως μετά τη δήλωση παραίτησης του Έκτορα Νασιώκα.
«Είμαστε δεσμευμένοι απέναντι στον λαό μέχρι τις προσεχείς εκλογές να εκτελούμε τις εντολές του» τόνισε με έμφαση ο κ. Κακλαμάνης.
Προς αναβολή η συνάντηση Παπανδρέου - Μπαρόζο
Το προγραμματισμένο για την Παρασκευή ταξίδι του στις Βρυξέλλες και τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο προσπαθεί να αναβάλει για την επόμενη εβδομάδα ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.
Οι πολιτικές εξελίξεις, και ειδικότερα το θέμα του ανασχηματισμού, της ορκωμοσίας της νέας κυβέρνησης και η διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης, θέματα με τα οποία ασχολείται ο κ. Παπανδρέου, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, επιβάλουν την αναβολή της επίσκεψης
το ρεπορταζ απο iskra.gr
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου