Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Πονάει ακόμη το MEGA λόγω Κερατέας (2 video)

Πονάνε στο MEGA για την ήττα του Μπόμπολα και η χυδαιότητα στα δελτία πάει σύννεφο.
Εκτός εαυτού εμφανίζονται πλέον στο γυαλί οι δημοσιογράφοι του MEGAλου καναλιού εκδηλώνοντας την ιερή αγανάκτησή τους κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή, για την πρωτοβουλία του να …αποσύρει τις δυνάμεις των ΜΑΤ από την Κερατέα. Μια ενέργεια που όπως είναι γνωστό οδήγησε επιτέλους την κυβέρνηση στο τραπέζι του δημοκρατικού διαλόγου με τους κατοίκους του δήμου Λαυρεωτικής.



Μια ακόμη αφορμή αποτέλεσαν οι πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού προς τους αξιωματικούς των Σωμάτων Ασφαλείας, αμέσως μετά τα αιματηρά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, που είχαν ως
αποτέλεσμα τον σοβαρότατο τραυματισμό ενός 30χρονου εκπαιδευτικού ο οποίος χαροπαλεύει στην εντατική μονάδα του Γενικού Κρατικού Νικαίας.
Ο Χρήστος Παπουτσής είχε τονίσει ότι: «Μια υπηρεσία όσο ισχυρή, αποτελεσματική ή δημοφιλής κι αν εμφανίζεται, είναι προτιμότερο να διαλυθεί και να συγκροτηθεί από την αρχή παρά να λειτουργεί σε ένα ιδιόμορφο καθεστώς ανοχής που εξυπηρετεί από την μια πλευρά κάποιες ατομικές συμπεριφορές ανυπακοής, απειθαρχίας, αυθαιρεσίας, βίας και κατάχρησης εξουσίας και από την άλλη πλευρά να επιτρέπει σε περιπτώσεις αδικοπραξίας μία ιδιόμορφη συντεχνιακή συγκάλυψη. Ιδιαίτερα για τις Μονάδες της πρώτης γραμμής ( ΜΑΤ – ΔΙΑΣ – ΔΕΛΤΑ ) που βρίσκονται σε διαρκείς επιχειρήσεις και αναφέρομαι τόσο στις πεζοπόρες όσο και στις εποχούμενες. Γι’ αυτό πιστεύω ότι χρειάζεται άμεσα η ενίσχυση των προγραμμάτων εκπαίδευσης και ψυχολογικής υποστήριξης και με ευθύνη της ηγεσίας, αναθεώρηση των κανόνων εμπλοκής.»
Οι δημοσιογράφοι του MEGA σε έξαλλη κατάσταση άρχισαν να καταγγέλλουν την αποτύπωση της πραγματικότητας από τον Χρήστο Παπουτσή, χαρακτηρίζοντας τον ως ανεύθυνο πολιτικό που απαξιώνει την αστυνομία για να περισώσει το αριστερό του πολιτικό προφίλ.
Για όσους παρακολούθησαν τις υστερικές κραυγές των παραθυράτων δημοσιογράφων, η είδηση βγήκε δια στόματος Καψή, ο οποίος με εντελώς προσβλητικό τρόπο επιτέθηκε κατά του υπουργού λέγοντας ότι, ο Παπουτσής καταγγέλλει την αστυνομία για βιαιότητες, ενώ επί 6 ολόκληρους μήνες ανεχόταν 300 τραμπούκους στην Κερατέα, που πετούσαν βόμβες μολότοφ και είχε (ο υπουργός) τους άνδρες των ΜΑΤ με κατεβασμένα τα χέρια!
Τελικά από ότι φαίνεται πονάει πάρα πολύ η υπόθεση της Κερατέας κάποιους εκεί στο MEGA και αυτό γίνεται αντιληπτό με κάθε ευκαιρία. Παρά το γεγονός ότι μετά την εκπομπή του Λάκη Λαζόπουλου, υπήρξε μια σχετική ανακοίνωση από την πλευρά του μεγαλοεργολάβου ότι αδίκως αναμιγνύεται το όνομά του στην όλη υπόθεση της χωματερής.
Για την ιστορία πάντως θα αποκαλύψουμε τώρα ένα χαρακτηριστικό περιστατικό που διαδραματίστηκε μόλις δύο ημέρες πριν εισβάλουν τα ΜΑΤ με τα μηχανήματα του εργολάβου στο Οβριόκαστρο.
Ένας νεαρός δημοσιογράφος του MEGA είχε πάρει εντολή να πάει στην περιοχή του Οβριόκαστρου και να βρει πάση θυσία κάποιο χώρο με σκουπίδια. Του ζήτησαν δηλαδή να βρει κάποια χωματερή έστω και μερικών τετραγωνικών που να βρίσκεται από την πόλη της Κερατέας και προς την περιοχή που σχεδιαζόταν η κατασκευή του ΧΥΤΑ. Ο δυστυχής δημοσιογράφος όμως, όπως μάθαμε, δεν μπόρεσε να βρει το παραμικρό κι ας έψαχνε επί ατελείωτες ώρες ολόκληρη την περιοχή. Όταν όμως τόλμησε να τον αναφέρει αυτό στους προϊσταμένους του, βρήκε τον μπελά του. Η εντολή ήταν ξεκάθαρη και από πολύ ψηλά. Να βρει σκουπίδια κι αν όχι στην Κερατέα, να πάει και στο Λαύριο αν χρειαστεί, που λέει ο λόγος. Τελικά νύχτωσε στο ψάξιμο και ο νεαρός δημοσιογράφος έφυγε άπραγος.
Κάποιος ήθελε προφανώς να ενισχύσει επικοινωνιακά την σχεδιαζόμενη επιχείρηση της αστυνομίας με ένα καταγγελτικό ρεπορτάζ για την «υποβάθμιση» του περιβάλλοντος που έκαναν αυτοί οι άξεστοι Κερατιώτες και βέβαια το πόσο καλό θα έκανε στην περιοχή η χωματερή που είχαν σκοπό να δημιουργήσουν. Δυστυχώς όμως δεν τους βγήκε γιατί κάτι τέτοιο δεν υπήρχε. Και το χειρότερο ακόμη, εμφανίστηκαν και αυτοί οι 300 «τραμπούκοι με τις μολότοφ» κατά τον Καψή και στο τέλος χάθηκε όλο το παιχνίδι.
Τι να κάνουμε παιδιά έτσι είναι η ζωή, μερικές φορές πολύ άδικη. Τα κουβαδάκια σας και σ’ άλλη παραλία
http://lavreotiki.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: