Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

“Η κοινωνία δοκιμάζεται και το γνωρίζω πρώτα εγώ ο ίδιος”!!!

Αναρτήθηκε από τον/την economikos  μεσω olympia
“Η κοινωνία δοκιμάζεται και το γνωρίζω πρώτα εγώ ο ίδιος”. Αυτή η πρόταση ανήκει στον Γιώργο Παπανδρέου, που την ξεστόμισε από το βήμα του ΣΕΒ σήμερα το απόγευμα.
Ο πρωθυπουργός είπε ότι “δεν τελείωσε η ιστορία των αλλαγών. Είναι σε εξέλιξη”.
Δεν ζητάμε συναίνεση μόνο για εθνικούς λόγους, αλλά γιατί αυτή είναι εφικτή στη πράξη για πολλά θέματα, υποστήριξε ο πρωθυπουργός, μιλώντας στη γενική συνέλευση του ΣΕΒ. Ο κ. Παπανδρέου ζήτησε για ακόμα μια φορά την ευρύτερη δυνατή συναίνεση.
 
“Δεν μπορεί η κυβέρνηση να δίνει μάχες στο εξωτερικό και να δέχεται μικροπολιτική πλαγιοκόπηση και λιθοβολισμό από άλλες πολιτικές δυνάμεις, που έχουν ευθύνη για την κατάσταση”, τόνισε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι είναι ανοιχτός σε οποιαδήποτε ρεαλιστική πρόταση, που θα συμβάλλει στην ενίσχυση της αξιοπιστίας της χώρας. 
Ο σκυθρωπός και έντονα προβληματισμένος στο βλέμμα πρωθυπουργός είναι ότι “σήμερα έδωσα το στίγμα της κρισιμότητας της κατάστασης, για να περάσουμε τον κάβο των επόμενων εβδομάδων”.
 
“Μπορώ να συζητήσω να διαπραγματευτούμε με τους δανειστές μας καινοτόμες προσεγγίσεις, που θα αφορούν στη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής”, είπε αναφερόμενος στη φορολογική πολιτική και ζήτησε τη συναίνεση και του επιχειρηματικού κόσμου. “Η συναίνεση είναι εθνική επιταγή και όχι κόλπο αποφυγής”.
Όπως είπε, “με την ωριμότητα του ελληνικού λαού σταθήκαμε όρθιοι. Δεν έκανα πίσω ούτε στιγμή σε αυτή την πορεία. Η προσπάθεια έπιασε και πιάνει τόπο. Οι θυσίες πιάνουν τόπο”
Παράλληλα, σε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του πίσω στην τεράστια οθόνη έγραφε “συνεχίζουμε” δίνοντας το μήνυμα ότι θα παραμείνει.
Ενώ έδωσε τα οικονομικά στοιχεία της χώρας και τον καθιερωμένο πλέον απολογισμό των πεπραγμένων τοςυ 18 αυτούς μήνες, όπως συνηθίζει τελευταία στις ομιλίες του, κάλεσε όλους εντός και εκτός Ελλάδας να μην τους αδικούν, λέγοντας χαρακτηριστικά “κάποιοι θέλουν ακόμα και τη χρεοκοπία της χώρας”!
Εμείς μόνο να επισημάνουμε ότι όσοι θέλουν τη χρεοκοπία της χώρας έχουν επενδύσει τεράστια ποσά σε CDS, τα οποία και θα πληρωθούν είτε η χώρα καταρρεύσει είτε προχωρήσει ακόμα και σε ήπια αναδιάρθρωση.
Τα σχόλια δικά σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: