Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Κάλεσμα για συγκεντρώσεις αύριο Τετάρτη 25 Μαϊου σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα.

 Κάλεσμα για συγκεντρώσεις αύριο Τετάρτη 25 Μαϊου σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα Αθήνα.

Εκρηκτική ανάπτυξη έχουν λάβει τις τελευταίες ώρες μέσω της σελίδας κοινωνικής δικτύωσης Facebook, καλέσματα υπό τον τίτλο «ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ», «ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ» και «PATRA'S GREEK REVOLUTION»
 Μια μέρα μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων-θηλειά για τους εργαζόμενους και το μέλλον της χώρας, κι εμπνευσμένοι από το κίνημα της "Αληθινής Δημοκρατίας Τώρα" στην Ισπανία, οι οργανωτές καλούν σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε Σύνταγμα, Λευκό Πύργο και Πλατεία Αγίου Γεωργίου (Πάτρα) αύριο Τετάρτη 25 Μάη από τις 6 το απόγευμα.
 Οφείλουμε να υπογραμμίσουμε ότι σε αντίθεση με τα ισπανικά κείμενα και καλέσματα τα οποία
είχαν ένα αρκετά πλούσιο πολιτικό περιεχόμενο, το συγκεκριμένο κάλεσμα επιλέγει επιδεικτικά έναν αντι-πολιτικό λόγο, καλώντας τους πολίτες, όπως αναφέρει, να διαδηλώσουν "ειρηνικά την αγανάκτησή τους κατά της κρίσης, αυθόρμητα, χωρίς κόμματα, ομάδες και ιδεολογίες."
 Επιπλέον, αν και τα καλέσματα όπως είναι φυσικό έλκουν ετερόκλητες δυνάμεις, η πλειοψηφία όσων έχουν αποδεχτεί την πρόταση φαίνεται να κινούνται σε μια κατεύθυνση που έχει αναφορά στην ισπανική εξέγερση.
Αίσθηση έχει προκαλέσει το γεγονός πως το κάλεσμα για τη συγκέντρωση της Αθήνας, "κατέβηκε" από το facebook, για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο στις 19:00 περίπου. Δημοσιεύσεις σε ορισμένα blogs, αλλά και κόσμος στο facebook κάνουν λόγο για απροκάλυπτη λογοκρισία, ενώ η συγκέντρωση ισχύει κανονικά!
 Σε κάθε περίπτωση, τα κάλεσματα φαίνεται ότι βρίσκουν μεγάλη αποδοχή, λίγες μάλιστα ώρες μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων της κυβέρνησης. Κάθε ώρα που περνάει οι χρήστες του facebook που αποδέχονται το κάλεσμα αυξάνονται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς.
 Μένει να δούμε αν αυτό θα ανταποκρίνεται και σε πραγματική συμμετοχή στις συγκεντρώσεις.
 
Αναδημοσιεύουμε το κάλεσμα όπως έχει αναρτηθεί στις σχετικές σελίδες του Facebook.

ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΜΑΪΟΥ
Δηλώνουμε ειρηνικά την αγανάκτησή μας κατά της κρίσης. Κατά όλων αυτών που μας οδήγησαν σε αυτό το σημείο. Αυθόρμητα, χωρίς κόμματα, ομάδες και ιδεολογίες.
Διευκρινιστική δήλωση:

Με αφορμή την απήχηση που είχε η εκδήλωση διαμαρτυρίας, πρέπει να μοιραστούμε κάποιες σκέψεις μας. Δεν είμαστε ομάδα, κόμμα, σύλλογος ή κάτι άλλο. Φτιάξαμε, πολύ απλά, μία εκδήλωση για να βρεθούμε ειρηνικά. Το «ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ» το υιοθετήσαμε από την ελεύθερη μετάφραση των συμβατικών μέσων για την ισπανική λέξη του κινήματος Indignados.
Η λέξη «Αγανακτισμένοι» δεν θέλει με τίποτα να υποκινήσει ή να υποδείξει τον τρόπο. Απεναντίας, δηλώσαμε από την αρχή ότι θέλουμε να βρεθούμε ειρηνικά και αυθόρμητα. Χωρίς σχέδιο και πλάνο. Μόνο να δηλώσουμε την ειρηνική διαμαρτυρία μας.
Ο καθένας στην σελίδα της διαμαρτυρίας εκφράζει τον εαυτό του και μόνον αυτόν. Χωρίς επιτροπές και ψήφους. Άρα, καλούμε τον καθένα να είναι υπεύθυνος των λόγων και των πράξεων του. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα κάτι αρνητικό. Όμως, να μην δημιουργείται άλλη εντύπωση, από ό,τι ισχύει. Δηλαδή μια ειρηνική και αυθόρμητη σύναξη.
Δικός μας αρχικός στόχος είναι να κατεβούμε με τα παιδιά μας, να γνωριστούμε με κάποιους, να συναντήσουμε φίλους και γνωστούς. Με αφορμή αυτό που όλοι ζούμε.
Χωρίς σημαίες και πλακάτ, χωρίς κόμματα και οργανώσεις. Αυθόρμητα.
Οι διαχειριστές της σελίδας δεν είναι οργανωτές της εκδήλωσης. Ξεκίνησαν δύο και μετά για πρακτικούς λόγους (κυρίως διάδοσης) γίναν περισσότεροι. Όπως όλοι σας, είμαστε και εμείς αποκλειστικοί υπεύθυνοι των λόγων και πράξεών μας και εκφράζουμε μόνον τους εαυτούς μας.

ΑΘΗΝΑ , 18:00, ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ
http://www.facebook.com/event.php?eid=117281175024666

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ , 18:00, ΛΕΥΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ
http://www.facebook.com/event.php?eid=206334352736094#wall_posts

ΠΑΤΡΑ, 19:00, ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ
http://www.facebook.com/event.php?eid=211318218901137

Στο κάλεσμα της Πάτρας υπάρχει διαφορετικό κείμενο:
Ας αρχισουμε την ειρηνικη επανασταση στην πολη μας. Εξω απο κομματα,χωρις φασαριες,χωρις κουκουλες,χωρις βια, στα χναρια των Ισπανων αδελφων μας!
Παρακατω σας παραθετω το μανιφεστο των Ισπανων που εχουν καταιβει στους δρομους. Πανω κατω πιστευω πως αντιπροσωπευει και τα δικα μας θελω !
Στο άρθρο αυτό μεταφράζουμε και αναδημοσιεύουμε από την ισπανόφωνη ιστοσελίδα http://democraciarealya.es/ το μανιφέστο πολιτών ενάντια στο πολιτικό και χρηματοπιστωτικό σύστημα. Η διατύπωση του μανιφέστο είναι ενωτική, αφήνοντας στην άκρη ιδεολογίες, κομματικές ταμπέλες, θρησκείες, και απευθύνεται σε όλους τους πολίτες που ζουν στην Ισπανία. Ανάλογο μανιφέστο έχει δημοσιευθεί και από πολίτες της Πορτογαλίας.
απο  iskra.gr

1 σχόλιο:

Red Star είπε...

Χάθηκαν από το Facebook οι σελίδες για τις κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα.