Πέμπτη, 6 Φεβρουαρίου 2014

Ανοιχτή Συνέλευση Νάξου :Συζήτηση για τα αιολικά Τετάρτη 12 Φλεβάρη στους Κορωνιδιάτες


Στη Νάξο, στις αρχές του σωτήριου έτους 2014, όπως και σε γειτονικά νησιά, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τα επενδυτικά σχέδια της εταιρείας DAMCO, συνεταίρου της ιταλικής πολυεθνικής ENEL (η οποία έχει ξεσηκώσει τους ιθαγενικούς πληθυσμούς στη Βολιβία και στο Περού λόγω των εργοστασίων που έχει στήσει στις Άνδεις, έχοντας προκαλέσει ανυπολόγιστη καταστροφή σε τεράστιες εκτάσεις) για την εγκατάσταση αιολικών πάρκων σε Τήνο, Άνδρο, Πάρο και Νάξο. 

Πρόκειται για 95 ανεμογεννήτριες συνολικής ισχύος 218,5MW και ύψους 113 μέτρων, μαζί με το πτερύγιο. Μαζί με αυτές θα τοποθετηθούν υπόγεια και υποβρύχια δίκτυα μέσης και υψηλής τάσης, μήκους 464,4χιλιομέτρων και θα κατασκευαστούν 7 υποσταθμοί.

Στη Νάξο, σχεδιάζεται να εγκατασταθούν  30 ανεμογεννήτριες συνολικής ισχύος 69MW στις θέσεις: Βουρλά 7 και Ξυλόκαστρο 7, πάνω από τον Άγιο Θαλλέλαιο στην περιοχή των Μελάνων, 12 στην κορυφή Καβαλλάρη, βορειοανατολικά της Αγιασού και 4 στη θέση Στρωτή, στο Κανάκι, σε περιοχές Natura όπου υπάρχουν σημαντικά υπό εξαφάνιση αρπακτικά όπως ο γυπαετός και ο σπιζαετός.
Η Ανοιχτή Συνέλευση Νάξου εξέδωσε το φυλλάδιο που μπορείτε να διαβάσετε πατώντας στο σύνδεσμο, ενώ είναι σε εξέλιξη κινητοποίηση και στα άλλα νησιά που περιλαμβάνονται στο ίδιο έργο. Σχετικά με την ευρύτερη κινητοποίηση θα υπάρξει σύντομα άλλη δημοσίευση.

Πηγή: Ανοιχτή Συνέλευση Νάξου, www.anoixtisynelefsinaxou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: