Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013



Δημοσιεύουμε δύο ψηφίσματα που υπέβαλλε η ΚΕΠΠάρου στο Δημοτικό Συμβούλιο για έγκριση, το πρώτο για τους Πλειστηριασμούς και το δεύτερο για τη Κινητικότητα των υπαλλήλων των ΟΤΑ στις Κυκλάδες




ΣΧΕΔΙΟ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ
Του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πάρου αναφορικά με τους πλειστηριασμούς
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πάρου στην προ ημερήσιας διάταξης συνεδρίασή του της Τετάρτης 18 Δεκεμβρίου, αφού έλαβε υπ όψη του την δυσχερέστατη οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει μεγάλο τμήμα των πολιτών, με αποτέλεσμα την ολοκληρωτική αδυναμία εξυπηρέτησης των δανειακών τους υποχρεώσεων,
ΖΗΤΑ
1. Να επεκταθεί τουλάχιστον για το 2014 η ισχύουσα νομοθεσία για την αναστολή των πλειστηριασμών.
2. Να απαγορευτεί πλήρως η άμεση η έμμεση μεταβίβαση των στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων προς τρίτους.
Το Δημοτικό Συμβούλιο θα σταθεί απέναντι σε κάθε προσπάθεια κατάσχεσης και πλειστηριασμού και θα υπερασπιστεί το βασικό ανθρώπινο δικαίωμα κάθε Δημότη σε αξιοπρεπή διαβίωση και στέγαση.



ΣΧΕΔΙΟ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ

Του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πάρου αναφορικά με τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ
               Η μνημονιακή κυβέρνηση της κοινωνικής και εργασιακής ισοπέδωσης, της εκποίησης της Δημόσιας περιουσίας και του  φυσικού πλούτου της χώρας, της διάλυσης της Αυτοδιοίκησης και του ελάχιστου   κοινωνικού κράτους, επιζητά την ολοκλήρωση του «θεάρεστου» έργου της.

  Αφού πρώτα απαίτησε την αναγκαστική καταγραφή δομών και προσωπικού της Αυτοδιοίκησης για «αξιολόγηση», δηλαδή απολύσεις σε αγαστή συνεργασία με την πλειοψηφία της ΚΕΔΕ, προχωρεί τώρα αιφνιδιαστικά και ενόψει εορτών στο σύνηθες και απεχθές έργο της.

  Μέσω του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Λεωνίδα Γρηγοράκου με «ραβασάκια» που έστειλε εσπευσμένα στους Δήμους, παραμονές Χριστουγέννων, χαρακτηρίζει 3.708 εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκησης πλεονάζον προσωπικό, τοποθετώντας τους επί της ουσίας στον προθάλαμο των απολύσεων.

  Κρούομαι τον κώδωνα κινδύνου στην ΚΕΔΕ, λέγοντας ότι η λεγόμενη εθελοντική διαδημοτική κινητικότητα  που διαλαλούν δεν είναι παρά ο φερετζές «εθελοντικής διαθεσιμότητας –απόλυσης».

  Είναι προφανές πώς η κυβέρνηση θέλει να διαλύσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση και καταφεύγει σε πρα-     κτικές ανήκουστες, αυθαίρετες και πέραν κάθε λογικής. Πότε μιλάει για αξιολόγηση, πότε για διαδημοτική κινητικότητα και πότε επικαλείται πλεονάζον προσωπικό.

  Έχοντας όμως υπονομεύσει πρώτα τις στοιχειώδεις λειτουργίες των δήμων, προχωρά, υποταγμένη στα κελεύσματα των δανειστών και στις εντολές των μνημονίων, στην διάλυση των εναπομεινάντων δημοτικών κοινωνικών δομών προστασίας των ασθενέστερων στρωμάτων. Δομές που έχουν ήδη μειωθεί κατά 80%  με τον «Καλλικράτη», οδηγώντας έτσι στην υποχρεωτική παραγωγή «πλεονάζοντος» προσωπικού με σταθερή σχέση εργασίας, ανοίγοντας, «για την κάλυψη των αναγκών», την πόρτα αντικατάστασης του με εργαζό-   μενους  ποικίλων, ελαστικών και επισφαλών, μορφών απασχόλησης.

 Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πάρου ζητά τηνάμεση σύγκληση, όλων των ΠΕΔ της χώρας και της ΚΕΔΕ με πρόταση να θέσουν κόκκινη γραμμή στην απόλυση έστω και ενός εργαζόμενου και αν αυτό δεν γίνει εφικτό
 1. Να προχωρήσουν σε άμεση υποβολή παραιτήσεων όλα τα κεντρικά όργανα των αιρετών.
2. Να ανασταλεί η λειτουργία των δήμων και να οργανωθεί αγώνας διαρκείας.


     Είναι χρέος και ευθύνη όλων των αιρετών να μην γίνουμε  οι νεκροθάφτες ενός λαϊκού θεσμού.
               ΠΑΡΟΣ  20-12-2013





Δεν υπάρχουν σχόλια: