Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου 2013

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΙΚΑ-ΤΕΑΜ : ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ …. Ν’ ΑΓΑΠΙΟΜΑΣΤΕ. ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΠΑΡΟΥ 


Πάρος. 21/12/2013
Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΙΚΑ-ΤΕΑΜ : ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ …. Ν’ ΑΓΑΠΙΟΜΑΣΤΕ.
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΠΑΡΟΥ

Το ΙΚΑ-ΤΕΑΜ απάντησε στα Δημοσιεύματα για την ουσιαστική κατάργηση του Παραρτήματος Πάρου. Ενοχλήθηκε πολύ από τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα, μετά τη παρέμβαση των Εργαζομένων του ΙΚΑ Πάρου στο Δημοτικό Συμβούλιο του Νησιού μας, και την Ομόφωνη Απόφαση - Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου, που στήριξε τις προτάσεις τους .

  Με περισσή αυταρέσκεια και αναλγησία,  σε τρεις παραγράφους μας «καθαρίζουν», νομίζοντας ότι απευθύνονται σε άβουλα «πρόβατα» :
«Η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ κάνει γνωστό στους πολίτες της Πάρου ότι το Ίδρυμα απρόσκοπτα θα συνεχίσει να παρέχει τις υπηρεσίες του στο σύνολο των ασφαλισμένων και των εργοδοτών του νησιού». 

Η απάντηση τους είναι γενικόλογη, δεν μπαίνει στην ουσία του θέματος που είναι η υποβάθμιση του Παραρτήματος, και κύρια δεν αναφέρει κουβέντα για το μείζον θέμα της προοπτικής ότι, οι πολίτες της Πάρου και της Αντιπάρου θα είναι υποχρεωμένοι να ταξιδεύουν στη Νάξο για να εξυπηρετηθούν. Δεν διαψεύδει τη κατηγορία ότι το Νέο(;) Γραφείο θα έχει μόνο αρμοδιότητες τηλεφωνικού κέντρου και ταχυδρόμησης αιτημάτων. Απλά έμμεσα, το επιβεβαιώνουν.

Από την απάντηση τους φαίνεται όμως και ο ξεκάθαρος στόχος τους:
«Ο μετασχηματισμός του Παραρτήματος του ΙΚΑ Πάρου σε Γραφείο Κοινωνικής Ασφάλισης Πάρου αποτελεί οργανωτική και λειτουργική αλλαγή που αφορά τη νέα οργανωτική δομή του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, η οποία αποσκοπεί στην παραγωγική αξιοποίηση των εργαζομένων στο Ίδρυμα και στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους και τους εργοδότες.»
Προωθούν τη Κινητικότητα που η Μνημονιακή Πολιτική επιτάσσει, που οδηγεί στη Διαθεσιμότητα και τις Απολύσεις των Εργαζομένων. Απλά τώρα  την βαφτίζουν «παραγωγική αξιοποίηση».

Ταυτόχρονα από τη τελευταία παράγραφο της Ανακοίνωσης τους : 
« Η οποιαδήποτε άλλη μεταφορά διαφορετικών απόψεων στα συλλογικά όργανα του νησιού (Δημοτικό Συμβούλιο και άλλα Συλλογικά Όργανα) από πρόσωπα που δεν έχουν αυτή την αρμοδιότητα δημιουργούν χωρίς λόγο αδικαιολόγητη σύγχυση και ανασφάλεια στους ασφαλισμένους και στους πολίτες του νησιού.»  
 Βγαίνει και το συμπέρασμα ότι  ο Διευθυντής και οι εργαζόμενοι του Παραρτήματος της Πάρου, δεν πρέπει να αισθάνονται και καλά στις θέσεις τους, γιατί δεν έχουν την αρμοδιότητα να προκαλούν «αδικαιολόγητη σύγχυση …». Αν αυτό δεν είναι έμμεση απειλή για τη λήψη μέτρων εναντίον τους, και ανοιχτή προσπάθεια τρομοκράτησης τους, τι είναι;

Μόνη λύση για να αποτρέψουμε τη καταστροφή μιας ακόμη Κοινωνικής Δομής στα Νησιά μας είναι η Κινητοποίηση της Κοινωνίας και των φορέων της.    
###

Δεν υπάρχουν σχόλια: