Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Δυο "διαφορετικές" αντιμετωπίσεις για το ίδιο θέμα

Ισλανδία: Ποινές φυλάκισης για τέσσερις πρώην τραπεζίτες

Έδωσαν δάνειο στο σεΐχη του Κατάρ για να τους... αγοράσει μερίδιο της τράπεζας τους
Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2013 18:08
 
UPD:18:11
EPA/KAUPTHING/HO
Πρόκειται για τον πρώην γενικό διευθυντή , τον πρώην πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου, έναν από τους βασικούς μετόχους, καθώς και για τον γενικό διευθυντή του παραρτήματος Λουξεμβούργου.
Οι τέσσερις καταδικάστηκαν για την απόκρυψη του γεγονότος ότι επενδυτής από το Κατάρ, ο οποίος είχε αγοράσει το 5,1% του ποσοστού των μετοχών της τράπεζας κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, το είχε πράξει με χρήματα που του δάνεισε η ίδια η τράπεζα.
Καταδικάστηκαν επίσης να καταβάλλουν τα δικαστικά έξοδα, τα οποία αντιστοιχούν σε εκατομμύρια ευρώ.
Όλες οι κατηγορίες συνδέονταν με την αγορά του συγκεκριμένου ποσοστού της ισλανδικής τράπεζας από το σεΐχη Αλ Θανί του Κατάρ.
Οι εισαγγελείς σημείωσαν ότι η συμφωνία επηρέασε την τιμή της μετοχής της τράπεζας, ενώ πρόσθεσαν ότι τα συγκεκριμένα δάνεια ήταν παράνομα.

Απ. Κακλαμάνης: «Οσμή» σκανδάλου στη συμφωνία για την «Πανγαία»

Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2013 13:53
 
UPD:13:58
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Ο κ. Κακλαμάνης επικαλείται μάλιστα πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας «υπήρξε έντονη αμφισβήτηση» για το θέμα (φωτογραφία αρχείου).
Επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών σχετικά με την πώληση του 66% της θυγατρικής εταιρείας της Εθνικής Τράπεζας«Πανγαία» στην εταιρεία Invel Real Estate κατέθεσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κακλαμάνης.
Όπως καταγγέλλει ο κ. Κακλαμάνης «η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος κατήρτισε ‘λεόντειο’ συμφωνία εις βάρος της και υπέρ της ισραηλινών συμφερόντων Invel του κ. Στάινμετζ για την πώληση της θυγατρικής της ΠΑΝΓΑΙΑ αντί 600 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων η Invel θα καταβάλει μόνον 140 εκατ. ευρώ και τα υπόλοιπα 460 εκατ. ευρώ θα τα δανειστεί από τη ΕΤΕ με επιτόκιο 2,72%». Παράλληλα, συνεχίζει ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, «θα εκμισθώσει στην ΕΤΕ 8 ακίνητα με μίσθωμα απόδοσης 9%».
Ο κ. Κακλαμάνης επικαλείται μάλιστα πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας «υπήρξε έντονη αμφισβήτηση» για το θέμα.
Επισημαίνει τέλος την ανάγκη διερεύνησης του θέματος από τον κ. Στουρνάρα, καθώς όπως υποστηρίζει ότι  πρόκειται για ένα ζήτημα με «οσμή σκανδάλου».
Πηγή:Ναυτεμπορική














Δεν υπάρχουν σχόλια: