Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

ΑΝΑΦΗ : Μιά επιφανειακά αστεία αλλά....τραγική ιστορία --Αδώνιδος Πολιτική.

ΠρΤα μικρά νησιά πρέπει να έχουν Δήμρχους-γιατρούς.
Πριν λίγες μέρες στην Ανάφη, μια ηλικιωμένη γυναίκα, υπέστη αλλεργικό σοκ και χρειάστηκε επειγόντως ιατρική φροντίδα και μια ένεση κορτιζόνης. Στο νησί όμως δεν υπάρχει ούτε νοσηλευτής- νοσηλεύτρια, ούτε αγροτικός- έστω- γιατρός με αποτέλεσμα ο κίνδυνος για τη ζωή της να είναι άμεσος. Την ευθύνη ανέλαβε ο γιος της που είναι Δημοτικός Σύμβουλος του νησιού. Ποια ευθύνη;. Να της κάνει μια ένεση κορτιζόνης. «Πιο πολύ τρυπηθήκαμε εμείς, παρά αυτή», είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος του νησιού κ. Ιάκωβος Ζώρζος, περιγράφοντας τις αγωνιώδεις στιγμές. Η γυναίκα, σώθηκε, αλλά γιατρός στο νησί, εξακολουθεί να μην υπάρχει- προς ικανοποίηση ίσως του κ. Αδώνιδος, που βλέπει ότι γίνονται στιβαρές περικοπές στις υγειονομικές σπατάλες. Ο δε Δήμαρχος, ανοίγει το ιατρείο για να συνταγογραφηθούν φάρμακα για χρονίως πάσχοντες. Πτυχίο Ιατρικής δεν έχει, αλλά μπορεί επάξια να διεκδικήσει τον τίτλο του επίτιμου διδάκτορα σε κάποια Ιατρική Σχολή. Γιατί μέχρι τώρα, κάνει τα πάντα: Οδηγός του Κοινοτικού Λεωφορείου, Ηλεκτρολόγος, Υδραυλικός, χειριστής χωματουργικού μηχανήματος. Διότι τι  είναι η ιατρική: Λίγο «Αριστερότερα ή Δεξιότερα Κουροπάτκιν».   Εξαρτάται πάντα, τι στροφή έχουν τα λογιστικά κιτάπια του κ. Αδώνιδος.

Ο Δήμος Ανάφης όμως, έστειλε και επιστολή προς τον ένδοξο Κουροπάτκιν του ελληνικού υγειονομικού συστήματος, όπου με περισσή αμετροέπεια ζητά γιατρό, θέτοντας σε κίνδυνο το σύγχρονο υγειονομικό μοντέλο. :
Η Ανάφη, δημιουργεί σοβαρλό πλεόνασμα στο ελληνικό σύστημα Υγείας, ικανοποιώντας τον κ. Άδωνι Γεωργιάδη.
Ανάφη, δημιουργεί σοβαρλό πλεόνασμα στο ελληνικό σύστημα Υγείας, ικανοποιώντας τον κ. Άδωνι Γεωργιάδη.


“Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
κατόπιν συσσώρευσης προβλημάτων όσον αφορά σε θέματα υγείας απευθυνόμαστε σε εσάς για την άμεση επίλυση τους.
Το νησί μας εδώ και 2 εβδομάδες παραμένει χωρίς γιατρό με αποτέλεσμα οι 270 ακρίτες μας να νιώθουν τρομερή ανασφάλεια και εγκατάλειψη. Το ιατρείο μας δικαιολογεί την στελέχωση των εξής θέσεων: 1) Γενικό Ιατρός 1) Αγροτικός Ιατρός 1) Νοσηλευτής, παρόλα ταύτα είναι όλες κενές. Οι εκκλήσεις μας τόσο στο Νοσοκομείο Σύρου όσο και στο Κέντρο Υγείας Θήρας δεν εισακούστηκαν και δεν έχει βρεθεί λύση σε αυτό το τόσο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε. Η κατάσταση έχει επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο μετά από την παραίτηση της νοσηλεύτριας η οποία εξυπηρετούσε κάποιες καταστάσεις. Πρόσφατα χρειάστηκε να παρέμβουμε χωρίς καθόλου ιατρικές γνώσεις σε περιστατικό που προέκυψε και χορηγήσαμε φάρμακα σε συμπολίτη μας γιατί κινδύνευε άμεσα η ζωή του. Το πρόβλημα εντείνεται ακόμη περισσότερο λόγω έλλειψης συγκοινωνίας με αποτέλεσμα ακόμη και για μία απλή εξέταση αίματος να πρέπει να μεταβούμε στην Σαντορίνη με 3ήμερη διαμονή μας εκεί και ότι αυτό συνεπάγεται σε έξοδα και ταλαιπωρία.
Είναι αδιανόητο εν έτη 2013 να γινόμαστε επαίτες του βασικότερου δικαιώματος μας, την υγεία. Παρακαλούμε για την λύση του προβλήματος και περιμένουμε απάντηση σας εντός της ημέρας.

Πηγή: www.santonews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: